عمومی | دانشگاه علوم پزشکی بوشهر

خانوار نقاط امن منزل و محله خود را در صورت بروزحوادث غیر مترقبه شناسایی کنند

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان بوشهر، رضا تندی ضمن بر شمردن فازهای مدیریت بحران در حوادث بیان داشت: از اصلی‌ترین ارکان مدیریت بحران، پیش بینی ،پیشگیری و آمادگی قبل از وقوع هر نوع حادثه‌ای است که متاسفانه در کشور ما بیشترین وقت و سرمایه سیستم، صرف فاز پاسخ یا مقابله با حوادث و بلایا می‌شود.
کارشناس برنامه مدیریت کاهش خطر و بلایا مرکز بهداشت شهرستان بوشهر گفت: ارزیابی و آموزش خانوار در برابر بلایا بایستی حداقل هرسال یک‌بار انجام شود و لازم است که خانوارهای تحت پوشش، با فراگیری آموزش‌های لازم و ارتقاء آن میزان آمادگی خود را در مواجهه با حوادث و بلایا افزایش دهند.
وی عنوان داشت: به همین منظور بایستی در هر خانه‌ای کیف شرایط اضطرار موجود باشد و رونوشت کلیه مدارک و اسناد مهم، داروهای موردنیاز افراد خانوار، وعده غذایی خشک و ... جهت برآورده نمودن نیازهای دو تا سه روز خانوار موجود باشد.
این کارشناس اظهار داشت: هر خانوار پس از ارزیابی و فراگیری آموزش‌های لازم بایستی ضمن رسم نقشه خطر منزل و محله خود، نقاط امن منزل و محله خود را در صورت بروز مخاطراتی نظیر زلزله و سیل شناسایی کنند.
کارشناس برنامه مدیریت کاهش خطر و بلایا مرکز بهداشت شهرستان بوشهر عنوان داشت: لازم است افراد خانواده در دورهمی های خود نسبت به تمرین مواجهه با شرایط اضطراری و مشخص نمودن مکانی امن برای دور هم جمع شدن ، اقدام نمایند تا در صورت وقوع حوادث غیرمترقبه، عملکرد بهتری در حفظ جان و مال خود داشته باشند.
وی اضافه داشت: وجود کپسول اطفاء حریق در کلیه منازل و نیز آموزش نحوه کار کردن با کپسول آتش‌نشانی، توسط کلیه اعضای خانوار از اصلی‌ترین موارد حفظ آمادگی خانوار در برابر بلایای طبیعی و انسان ساخت محسوب می‌شود.
تندی خاطرنشان کرد: طبق برنامه‌ریزی انجام شده کلیه بهورزان، مراقبین، پزشکان و سرپرستان مراکز خدمات جامع سلامت طی چهار گروه در این کارگاه آموزشی شرکت نموده و به‌صورت عملی با نحوه ارزیابی و آموزش خانوار در موضوع بلایا و نیز نحوه شاخص گیری برنامه DART آشنا شدند.
انتهای پیام/ ا.س ۳۰۰۰