عمومی | دانشگاه علوم پزشکی بوشهر

ارتقا آگاهی‌های تغذیه‌ای نقش موثری در امنیت غذایی جامعه دارد

شریفه ضمیری در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار داشت: همه‌ساله ۷ ژوئن (۱۷ خرداد) به‌عنوان روز جهانی ایمنی غذا (WFSD)، باهدف جلب‌توجه و الهام بخشیدن به فعالیت‌هایی برای جلوگیری، شناسایی و مدیریت خطرات ناشی از غذا، کمک به امنیت غذایی، سلامت انسان، رونق اقتصادی، کشاورزی، دسترسی به بازار، گردشگری و توسعه پایدار، گرامی داشته می‌شود.
وی با تاکید بر ارتقای فرهنگ و سواد تغذیه‌ای در جامعه افزود: یکی از پیش‌شرط‌های اصلی و موثر در افزایش سطح امنیت غذایی، ارتقا آگاهی‌های تغذیه‌ای و ارائه آموزش‌های مورد نیاز به مردم است که باعث بهبود نگرش تغذیه‌ای جامعه می‌شود.
وی اضافه کرد: در همین راستا کارشناسان تغذیه در مراکز خدمات جامعه سلامت علاوه بر انجام مشاوره‌های تغذیه‌ای، به دو هزار و ۲۶۱ نفر نیز با تشکیل ۲۲۰ کلاس گروهی، آموزش‌های لازم در خصوص تغذیه سالم ارائه شده است.
این مقام مسئول در شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیر با اشاره به برنامه‌های بهبود تغذیه جامعه که در این شهرستان در حال اجراست، عنوان کرد: برنامه‌های حمایت تغذیه‌ای از کودکان و مادران باردار و شیرده نیازمند و مبتلا به سوءتغذیه، مکمل یاری، طرح بهبود امنیت غذا و تغذیه، معروف به «باغ»، خدمات تن‌سنجی و غربالگری تغذیه‌ای، مشاوره، شناسایی کودکان دارای سوءتغذیه شدید، سالم‌سازی بوفه مدارس، برنامه ایران اکو (کاهش چاقی و اضافه‌وزن) و برنامه پیشگیری از اختلالات ناشی از کمبودید (IDD) از جمله برنامه‌های در دست اجرا با هدف کاهش شیوع ناامنی غذایی هستند.
ضمیری افزود: بررسی وضعیت تن‌سنجی در کودکان زیر ۵ سال شهرستان دیّر مشخص کرد که ۳ درصد از کودکان در این شهرستان دچار سوءتغذیه شدید بوده و هزار و ۱۲۵ کودک نیز به اخلال رشد مبتلا هستند.
وی ادامه داد: ۲.۵ درصد کودکان غربالگری شده نیز دچار چاقی و اضافه‌وزن بوده که مشاوره و آموزش‌های لازم در زمینه الگوی تغذیه سالم به والدین ارائه شد.
انتهای پیام/ ح.ن ۳۰۵۰