عمومی | دانشگاه علوم پزشکی بوشهر

ارتقا آگاهی‌های تغذیه‌ای نقش موثری در امنیت غذایی جامعه دارد

ارتقا آگاهی‌های تغذیه‌ای نقش موثری در امنیت غذایی جامعه دارد

شریفه ضمیری در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار داشت: همه‌ساله ۷ ژوئن (۱۷ خرداد) به‌عنوان روز جهانی ایمنی غذا (WFSD)، باهدف جلب‌توجه و الهام بخشیدن به فعالیت‌هایی برای جلوگیری، شناسایی و مدیریت خطرات ناشی از غذا، کمک به امنیت غذایی، سلامت انسان، رونق اقتصادی، کشاورزی، دسترسی به بازار، گردشگری و توسعه پایدار، گرامی داشته می‌شود.
وی با تاکید بر ارتقای فرهنگ و سواد تغذیه‌ای در جامعه افزود: یکی از پیش‌شرط‌های اصلی و موثر در افزایش سطح امنیت غذایی، ارتقا آگاهی‌های تغذیه‌ای و ارائه آموزش‌های مورد نیاز به مردم است که باعث بهبود نگرش تغذیه‌ای جامعه می‌شود.
وی اضافه کرد: در همین راستا کارشناسان تغذیه در مراکز خدمات جامعه سلامت علاوه بر انجام مشاوره‌های تغذیه‌ای، به دو هزار و ۲۶۱ نفر نیز با تشکیل ۲۲۰ کلاس گروهی، آموزش‌های لازم در خصوص تغذیه سالم ارائه شده است.
این مقام مسئول در شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیر با اشاره به برنامه‌های بهبود تغذیه جامعه که در این شهرستان در حال اجراست، عنوان کرد: برنامه‌های حمایت تغذیه‌ای از کودکان و مادران باردار و شیرده نیازمند و مبتلا به سوءتغذیه، مکمل یاری، طرح بهبود امنیت غذا و تغذیه، معروف به «باغ»، خدمات تن‌سنجی و غربالگری تغذیه‌ای، مشاوره، شناسایی کودکان دارای سوءتغذیه شدید، سالم‌سازی بوفه مدارس، برنامه ایران اکو (کاهش چاقی و اضافه‌وزن) و برنامه پیشگیری از اختلالات ناشی از کمبودید (IDD) از جمله برنامه‌های در دست اجرا با هدف کاهش شیوع ناامنی غذایی هستند.
ضمیری افزود: بررسی وضعیت تن‌سنجی در کودکان زیر ۵ سال شهرستان دیّر مشخص کرد که ۳ درصد از کودکان در این شهرستان دچار سوءتغذیه شدید بوده و هزار و ۱۲۵ کودک نیز به اخلال رشد مبتلا هستند.
وی ادامه داد: ۲.۵ درصد کودکان غربالگری شده نیز دچار چاقی و اضافه‌وزن بوده که مشاوره و آموزش‌های لازم در زمینه الگوی تغذیه سالم به والدین ارائه شد.
انتهای پیام/ ح.ن ۳۰۵۰