عمومی | دانشگاه علوم پزشکی بوشهر

متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر؛ نوشیدن منظم آب به‌خصوص در فصول گرم سال برای سلامت عمومی بدن ضروری است

دکتر سید محمدهادی امامت افزود: آب در عملکرد صحیح بدن انسان اهمیت بسیار زیادی دارد به‌طوری که حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد وزن بدن افراد بزرگسال را آب تشکیل می دهد.
عضو هیئت علمی گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی بوشهر اظهار داشت: باید توجه داشت که احساس تشنگی مدتی پس از کم آب شدن بدن ایجاد می شود بنابراین فرد قبل از احساس تشنگی، باید مایعات مورد نیاز را به بدن برساند به‌خصوص در افراد سالمند که احساس تشنگی از بین می‌رود.
مدیر پژوهش دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بیان داشت: متاسفانه در بسیاری از افراد، مشغله کاری موجب فراموش شدن نوشیدن آب می شود که جهت جلوگیری از کم‌آبی بدن باید خود را به نوشیدن آب در طول روز به‌طور تدریجی و زمان‌بندی‌شده عادت دهید.

از نوشیدن مقدار زیاد آب در یک زمان بپرهیزید


متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تاکید کرد: از نوشیدن مقدار زیاد آب در یک زمان بپرهیزید و مقادیر کم آب را در تکرار زیاد استفاده کنید. افزودن قطرات آب لیموترش و برگ نعناع به آب مصرفی می‌تواند در کاهش حس تشنگی موثر باشد.
وی بیان داشت: از مصرف نوشیدنی‌های حاوی مواد و رنگ‌های مصنوعی و نوشیدنی‌های پرقند ( مانند آبمیوه‌های صنعتی ) و پرچرب (مانند شیر و دوغ پرچرب) پرهیز کنید. همچنین از مصرف زیاد نوشیدنی‌های محرک مانند چای پررنگ و قهوه پرهیز نمایید زیرا کافئین موجود در آنها خاصیت دیورتیک(پر ادراری) داشته و سبب افزایش دفع ادرار از بدن می شود بنابراین برخلاف تصور عمومی چای جای آب را نمی‌گیرد.

افراد باید از مصرف آب سرد و یخ بپرهیزند


دکتر امامت خاطرنشان کرد: افراد باید از مصرف آب سرد و یخ بپرهیزند و بهتر است دمای آب، ولرم و تا حدی خنک باشد. همچنین از نوشیدن آب زیاد همراه غذا اجتناب کنید. این عمل سبب اختلال در فرآیند هضم غذا می شود. البته مصرف مقادیر کم آب جهت بلع راحت‌تر بلامانع است.

میوه‌ها و سبزی‌های تازه دارای مقادیر فراوان ای از آب و فیبر هستند


عضو هیئت علمی گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: میوه‌ها و سبزی‌های تازه دارای مقادیر فراوان ای از آب و فیبر بوده و مدت زیادی در لوله گوارش باقی می‌مانند و آب را به‌طور قطره‌ای به بدن می‌رسانند، بنابراین مصرف آنها در طول روز می‌تواند سبب کاهش احساس تشنگی شود.
وی افزود: کاهو، کرفس، خیار، کلم، هندوانه، بروکلی و اسفناج از جمله میوه‌ها و سبزی‌هایی هستند که بیش از ۹۰ آنها را آب تشکیل می دهد.
دکتر امامت با اشاره به اینکه باید از مصرف غذاهای سرخ‌شده، سوخاری و پرچرب پرهیز شود بیان داشت: این‌گونه غذاها احساس تشنگی را بیشتر می‌کنند. همچنین از مصرف مواد غذایی پرنمک مانند فست فودها، ترشیجات، انواع کنسروها، پنیر و دوغ پرنمک و سس‌ها تا حد امکان بپرهیزید. غذاهای پرنمک نیاز بدن به آب را افزایش داده و سبب تشدید حس تشنگی می‌شوند.

مصرف زیاد ادویه‌ها و طعم‌دهنده‌ها حس تشنگی را در فرد افزایش می دهد


متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: مصرف زیاد ادویه‌ها و طعم‌دهنده‌ها حس تشنگی را در فرد افزایش می دهد بنابراین از دریافت غذاهای پر ادویه نیز پرهیز شود.
عضو هیئت علمی گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: برخی به‌اشتباه بر این عقیده هستند که نوشیدن مکرر مایعات سبب افزایش وزن می شود این در حالی است که مطالعات اخیر نشان می‌دهند که مصرف مکرر آب حتی می‌تواند به افزایش سوخت‌وساز و کاهش وزن بدن کمک کند.


انتهای پیام / م.ف ۱۰۲۴