رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر: اقتدار کشور در گرو پویایی جمعیت است
دکتر حسن ملکیزاده در آیین اختتامیه نخستین جشنواره دانشآموزی جوانی جمعیت گفت: کاهش تمایل به فرزند آوری باعث کاهش میزان باروری و پیری جمعیت شده و سرمایه انسانی هر کشور را کاهش میدهد این کاهش بر توسعه اقتصادی نیز اثر منفی خواهد گذاشت
وی با تبریک دهه کرامت و سالروز آزادسازی خرمشهر افزود: کاهش موالید تاثیر منفی در پویایی جمعیت در سالهای آینده خواهد داشت و بر کاهش جمعیت نیروی کار اثر خواهد گذاشت و کشور را از مسیر توسعه و پیشرفت با مشکلاتی مواجه خواهد کرد.
دکتر ملکیزاده ادامه داد: کاهش جمعیت خطراتی از جمله تغییر نظامهای تربیتی و مفاهیم اخلاقی، کاهش نشاط اجتماعی و اقتصادی، کاهش اقتدار سیاسی را به همراه دارد و باید برای رفع چالشی به نام کاهش جمعیت برنامهریزیهای دقیقی داشته باشیم.
نرخ رشد جمعیت استان بوشهر کمتر از میانگین کشوری است
وی با اشاره به روند نزولی رشد جمعیت گفت: متاسفانه در سالهای اخیر روند باروری در کشور شیب نزولی داشته است و نرخ باروری در کشور به ۱ و ۶ دهم و در استان بوشهر به ۱ و نیم در سال ۱۴۰۰ رسیده است که با سطح جانشینی یعنی ۲ و ۲ دهم فاصله زیادی دارد و در صورت ادامه روند فعلی پیشبینی میشود در ۲۰ سال آینده یکسوم جمعیت کشور سالمند خواهد شد.
وی اضافه کرد: آمار موالید سال ۱۴۰۱ نسبت به ۱۴۰۰ نشان دهنده کاهش حدود هزارنفری است و همچنین کاهش موارد ازدواج در این بازه زمانی زنگ خطری است که باید شنیده شود.
این مقام مسئول در دانشگاه علوم پزشکی بوشهر عنوان کرد: شیوع بالای ناباروری، تمایل به تکفرزندی، بالا رفتن سن ازدواج و فاصله بین ازدواج و تولد اولین فرزند از علل کاهش موالید در استان بوشهر است.
دکتر ملکیزاده گفت: با ابلاغ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و تکلیف برنامه توسعه و اجرای خوب آن میتوان از سالخوردگی جمعیت پیشگیری نمود.
راه اندازی دو مرکز درمان ناباروری در استان بوشهر
وی افزود: کشور ما سالها از جمعیت جوان برخوردار بوده و همچنان لازم است این ثروت حیاتی حفظ و تقویت شود به همین منظور در سال ۱۳۹۳ سیاستهای کلی جمعیت از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ گردید.
وی به فعالیتهای دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در راستای افزایش آگاهی مردم در خصوص خطرات کاهش موالید و سالخوردگی جمعیت اشاره کرد و گفت: پیگیری اجرای مصوبات قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، راهاندازی مرکز درمان ناباروری در شهرستان دشتستان و بوشهر، انجام مشاورههای حین ازدواج در مراکز خدمات جامع سلامت، ساخت ۲۴ واحد خوابگاه دانشجویان متاهل، اعمال احکام جدید بر اساس مصوبات قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، عقد تفاهمنامه آموزشی با سازمانهای مختلف، آموزش کارکنان و معلمان آموزشوپرورش از جمله اقدامات و فعالیتهای این دانشگاه بوده است.
دکتر ملکیزاده تصریح کرد: یکی از مهمترین این اقدامات، برگزاری جشنواره دانشآموزی استانی «ایران، جوان بمان» با همکاری سازمانهای مختلف است.
وی گفت: این جشنواره با هدف مشارکت دانش آموزان بهعنوان سفیران جمعیت در خانواده خود، از طریق بیان ساده مفهوم پیری جمعیت و انجام فعالیت هنری با مشارکت و نظارت خانواده با موضوعات افزایش جمعیت انجام شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر خاطرنشان کرد: حدود ۷ هزار و ۵۰۰ اثر شامل نقاشی، موشن گرافی، کلیپ، روزنامه دیواری، شعر ... به دبیرخانه جشنواره ارسالشده است که از بین آثار هیئتداوران ۴۴ نفر را در سطح استانی و ۸۹ نفر در سطح شهرستانی انتخاب نمودند.
آیین اختتامیه نخستین جشنواره دانش آموزی با عنوان ایران، جوان بمان با تقدیر از شرکت کنندگان در جشنواره و معرفی آثار برگزیده در تالار لیان شهر بوشهر برگزار شد.
انتهای پیام/ ح.ن- ۳۰۵۰