عمومی | دانشگاه علوم پزشکی بوشهر

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر؛ نرخ ناباروری در ایران دو برابر میانگین جهانی است / مولفه جمعیت یک مولفه اقتصادی و ملی است

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان، دکتر قایم برجویی فرد در مراسم بزرگداشت هفته ملی جمعیت در شهرستان دشتستان افزود: طبق مطالعات و بررسی‌های انجام شده، نرخ ناباروری در ایران ۲۲ درصد است که نسبت به میانگین جهانی که در حال حاضر ۱۲ درصد است، دو برابر است.
دکتر برجویی فرد تصریح کرد: عوامل متعددی در نرخ ناباروری زوجین دخالت دارند که بحث امنیت غذایی و همچنین سن ازدواج از عوامل بسیار مهم در نرخ ناباروری می‌باشند.
وی همچنین بیان کرد: در مقوله جمعیت از سال ۱۲۳۵ در کشور ایران ۴ گذار جمعیتی اتفاق خواهد افتاد که سه مرحله آن طی شده است و هم‌اکنون در گذار ۴ مرحله جمعیتی قرار داریم که یک گذار بسیار مهم و جدی است و با چالش‌های بسیاری در این گذار مواجه هستیم.
دکتر برجویی فرد گفت: بیشترین نرخ جمعیت که حتی در جهان هم یک رکورد محسوب می‌شود در سال‌های ۱۳۴۵ تا ۱۳۵۷ اتفاق افتاده که در آن زمان نرخ رشد جمعیت در ایران ۴/۳ درصد بوده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر اظهار کرد: از سال ۱۳۴۵ برنامه تنظیم خانواده در ایران آغاز شده و تا سال ۱۳۵۷ ادامه داشته که نرخ رشد از ۳ درصد به ۵/۱ درصد می‌رسد ولی با انقلاب اسلامی و تغییر نگرش فرهنگی این وضعیت بهتر می‌شود.
دکتر برجویی گفت: در دهه ۶۰ نرخ باروری در ایران ۵/۶ درصد بوده که متاسفانه در حال حاضر به زیر ۲ درصد رسیده‌ایم که با این اتفاق زنگ هشدار به صدا درآمده است و فقط ۳ استان، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و خوزستان نرخ باروری آن‌ها بالاتر از سطح جانشینی می‌باشند.
وی با بیان اینکه ۴ مولفه مهم بر نرخ رشد و جمعیت تاثیرگذار هستند، تصریح کرد: مولفه تولد یکی از مهم‌ترین مولفه‌های جمعیتی است، درحالی‌که در سال ۶۰ سالیانه ۲ میلیون کودک متولد می‌شدند، در سال ۱۴۰۱ تولدها به ۱ میلیون ۷۰ هزار رسیده است که ما حتی نسبت به سال گذشته ۴۱ هزار تولد کمتر اتفاق افتاده است.
دکتر برجویی گفت: دومین مولفه جمعیتی، بحث ازدواج است که متاسفانه سن ازدواج در آقایان و خانم‌ها افزایش‌یافته از ۲۲ سال در آقایان به ۳۰ سال رسیده و از ۱۹ سال در خانم‌ها به ۲۵ تا ۲۶ سال رسیده است.
ف وی همچنین بیان کرد: رزند آوری از دیگر مولفه تاثیرگذار در مقوله جمعیت و نرخ رشد کشور است، هر زوج به‌صورت میانگین ۵ سال بعد از ازدواج بچه‌دار می‌شود و همچنین بالا بودن نرخ ناباروری در زوجین است که این نرخ در ایران متاسفانه ۲۲ درصد است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تاکید کرد: مسئله جمعیت یک مسئله حکومتی و یا سیاسی نیست و یک مولفه ملی و وطنی است و ما هر دیدگاهی که داشته باشیم باید به آینده ایران و پیشگیری از سالخوردگی کشور عزیزمان بیندیشیم.

مراسم گرامیداشت هفته ملی جمعیت در با حضور فرماندار و معاونین فرمانداری دشتستان، امام‌جمعه دشتستان، جمعی از مدیران و روسای ادارات، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر و کارکنان شبکه بهداشت و درمان دشتستان در سالن شهید شاهینی شهر برازجان برگزار شد.
انتهای پیام/س.غ ۳۰۳۰