حضرت فاطمه معصومه (س) تبلور شعار «زن، زندگی (حیات طیبه)، آزادی (آزادگی)» است | زنان ایران اسلامی تمدنساز هستند | زنان و دختران دانشگاه تهران مایه فخر و مباهات ایرانیان هستند
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران ، دکتر سید محمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران در جشن بزرگ روز دختر که به مناسبت ولادت کریمه اهل بیت حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها با حضور بیش از هزار دانشجوی دختر دانشگاه تهران در پردیس مرکزی دانشگاه برگزار شد، گفت: حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها یکی از مصداقهای بسیار بارز الگوساز تمدن اسلامی است که در فضای فرهنگی کشور عزیز ما میدرخشد.
رئیس دانشگاه تهران با اشاره به حوادث و التهابات پاییز سال ۱۴۰۱، اظهار کرد: برخی با سر دادن شعار «زن، زندگی، آزادی»، قصد داشتند آن چیزی که متعلق به فرهنگ ما است را به نفع خود مصادره کنند.
وی در تبیین ارزش زن در اسلام و مقایسه آن با تصویر زن در تمدن غرب، اظهار کرد: تمدن بزرگ اسلامی مدیون بانوان بزرگی همچون حضرت فاطمه الزهراء سلام الله علیها و حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها است. اما در فرهنگ غرب کدام تمدن را سراغ دارید که زن با الگوی غربی، تمدنساز بوده باشد. البته تمدنهای زیادی را سراغ داریم که زن الگوی غربی در ویرانی تمدنهای آنها سهم قابل توجهی داشته است.
استاد دانشکده مدیریت دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: اگر به قرآن کریم مراجعه کنیم مثالهایی از زنان تمدنساز همچون حضرت مریم سلام الله علیها و آسیه همسر فرعون به عنوان پیشگامان تمدنی و الگوی همه زنان و مردان مطرح شده است. اگر غرب ویژگیهای مثبت خود را همچنان بعضاً در کنار ویژگیهای منفی زیادی که دارد حفظ کرده است، قطعاً مدیون بانوانی چون حضرت مریم سلام الله علیها است.
دکتر مقیمی با اشاره به فرهنگ و تمدن اسلامی و نقش حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها در این حوزه، اظهار کرد: حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها تبلور واقعی شعار «زن، زندگی، آزادگی» است. آزادگی را به کار میبرم چون برخی مغرضان، آزادی را به معنای بی بند و باری و بیعفتی معنا میکنند، اما معاندین نمیتوانند مفهوم آزادگی را مخدوش نمایند، هر چند که تلاش دارند بیعفتی را مرادف با آزادی نمایند و این تلقی از آزادی را به جای مفهوم آزادگی جا بزنند و آن را به ما القا کنند.
وی افزود: زنان ایران اسلامی تمدنساز هستند و اطمینان دارم که شما زنان و دختران دانشگاه تهران که مایه فخر و مباهات ایرانیان هستید و خواهید بود، فرزندانی را تربیت خواهید کرد و در مناصبی قرار خواهید گرفت که منشا اثرات خیر خواهید بود و ما شاهد استمرار عزت و بزرگی تمدن اسلامی در امتداد تمدنی که حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها ایجاد کردند، خواهیم بود.
استاد دانشگاه تهران در بخش دیگر سخنانش اظهار داشت: در دوران تاریخی مختلفی که تمدن ایرانی چه قبل و چه بعد از اسلام سپری کرده است، همیشه عفت زنان ما به عنوان نقطه ثقل و نقطه اتکای تمدنمان بوده است، هر چند موضوع عفت زنان در دورههایی مورد هجمه قرار گرفته و دورههای پر فراز و نشیبی را پشت سر گذاشتهایم، اما اینها مقاطعی کوتاه بوده و ما دوباره به اصل خودمان و اصل تمدن ایرانی و اسلامی خودمان بازگشت کردهایم.
رئیس دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: دشمنان تلاش میکنند که این مبناهای تمدنی ما را ویران کنند؛ بنابراین میلاد حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها فرصتی است که تک تک واژگان زن، زندگی یا حیات طیبه و آزادی به معنای آزادگی را دوباره مرور کرده و این الگو را به صورت عینی در جامعه متجلی کنیم.
دکتر مقیمی در پایان گفت: امیدم این است که شما خواهران گرانقدر که تک تک شما مایه افتخار ما در دانشگاه هستید، دوره پرنشاطی را در دانشگاه تهران سپری کنید و در آینده به عنوان مادران این سرزمین در زمینه توسعه تمدنی ایفای نقش نمائید.