عمومی | دانشگاه علوم پزشکی بوشهر

ابتلا ۱۲ درصد جمعیت شهرستان دیّر به فشارخون بالا

عباس آدمیت‌نسب با اشاره به روز جهانی فشارخون بالا گفت: شعار امسال روز جهانی فشارخون بالا «فشارخون خود را دقیق اندازه‌گیری کنید» است و پیام آن نیز «با اندازه‌گیری دقیق فشارخون و کنترل آن، عمر طولانی‌تر داشته باشد» است.
وی با اشاره به اینکه فشارخون بالا یکی از مهم‌ترین بیماری‌های غیر واگیر است گفت: با تلاش کادر بهداشت و درمان تعداد ۴۳۰۰ نفر بیمار فشارخون بالا در شهرستان دیّر شناسایی شده که به‌طور مستمر خدمات مراقبتی و آموزشی توسط بهورزان، مراقبین سلامت و پزشکان به آن‌ها ارائه می‌شود.
وی ادامه داد: این تعداد از افراد بیمار ۱۲ و ۳ دهم درصد از جمعیت ۳۰ سال به بالا شهرستان هستند که با توجه به شاخص کشوری ۱۹ و ۶ دهم درصدی افراد مبتلا به بیماری فشارخون بالا و همچنین بدون علامت بودن این بیماری، قطعاً تعداد بیشتری از افراد بیمار در شهرستان وجود دارند که از ابتلا خود به بیماری فشارخون اطلاع ندارند.
رئیس شبکه بهداشت و درمان دیر گفت: ابتلا به فشارخون در مناطق شهری ۱۲ ونیم درصد و در مناطق روستایی شهرستان دیّر ۱۱ ونیم درصد گزارش شده است.
آدمیت‌نسب افزود: بیشترین تعداد بیماران فشارخون بالا در جمعیت تحت پوشش مرکز خدمات جامع سلامت آبدان با ۱۵ درصد شناسایی شده است و کمترین آن نیز در جمعیت تحت پوشش مرکز دوراهک با ۱۹ و ۶ دهم درصد است.
وی اضافه کرد: در مرکز بردخون با ۱۲ و ۸ دهم درصد، دیّر با ۱۲ و ۴ دهم درصد و بردستان با ۱۱ درصد، بیماران فشارخون بالا ساکن هستند و خدمات مراقبتی دریافت می‌کنند.
وی توجه به نقش پرفشاری خون در نارسایی‌های قلبی و عروقی را مهم دانست و گفت: صرف هزینه در راستای اطلاع‌رسانی عمومی و ارتقاء سواد سلامت جامعه در خصوص بیماری‌هایی چون دیابت و پرفشاری خون و توجه به مقوله پیشگیری ما را از صرف هزینه‌های هنگفت در درمان دور می‌سازد.
رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیّر افزود: شهروندان در معرض فشارخون بالا باید به پزشک مراجعه کرده و سبک زندگی و رژیم غذایی خود را تغییر دهند.
وی یادآور شد: نزدیک به ۵۰ درصد از مبتلایان به فشارخون از بیماری خود مطلع نیستند و بسیاری از آنها به صورت تصادفی از بیماری خود با خبر می‌شوند و همچنین درصد زیادی از بیماران مبتلا به فشارخون بالا نیز بیماری خود را کنترل نمی‌کنند، بنابراین نکته مهم برای پیشگیری و کنترل بیماری پرفشاری خون بدون علامت بودن این بیماری و اطلاع نداشتن افراد مبتلا به فشارخون از بیماری خود و نیز درمان نشدن صحیح و کنترل نشدن بیماری است و به همین دلیل این بیماری به‌عنوان قاتل خاموش شناخته می‌شود.
انتهای پیام/ ح.ن ۳۰۵۰