عمومی | دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مراغه

جلسه جهت هماهنگی برای راه اندازی سیستم یونیت دوز در بیمارستان امیرالمومنین برگزار شد

وی افزود: سیستم روتین توزیع دارو پیش از یونیت دوز سیستم بصورت ذخیره دارو (Floor Stock System) است و داروساز هیچگاه نسخه اصلی پزشک را مشاهده نمی کند، بطوریکه که یک داروخانه کوچک در واحد پرستاری وجود داشت که ازقبل داروها را ذخیره می کردند، پرستار دارو را آماده می کرد و داروساز متعهد بود تا ذخیره دارویی را تامین کند .

دکتر علیزاده در باره فرایند سیستم روتین توضیح داد : دراین فرایند پرستار، دستور پزشک را می خواند و به اتاق دارو رفته و دارو را انتخاب کرده و به بیمار می داد، در این روش، اگرداروی بیمار عوض می شد، پرستار درخواست داروی جدید برای افزودن به استوک " stock " خود می کرد و داروساز هیچگاه نسخه اصلی پزشک را نمی دید. در این روش، پرستار ابتدا دارو را از استوک استفاده می‌کند و سپس اقدام به ثبت داروی مصرفی می‌کند که گاهی موجب بروز کسورات چشمگیر در بیمارستان به علت عدم دقت کافی در زمان ثبت داروی مصرف شده برای بیمار از نظر نوع و مقدار داروی مصرفی است .

وی درباره سیستم جدید گفت : در حالیکه در روش جدید یعنی سیستم یونیت دوز, نظارت توسط مسئول فنی داروساز تا مرحله تجویز دارو به بیمار وجود خواهد داشت .

وی درباره اهمیت اجرای این طرح گفت: غیر قابل مصرف شدن دارو ها و عدم نظارت داروساز در کنار شرایط کنونی که در جنگ اقتصادی قرار داریم باعث شده است تا گام های موثر در جهت کم کردن هزینه ها و جلوگیری از هدر رفت منابع برداریم که بخش مراقبت های دارویی یا یونیت دوز خواهد توانست مفید واقع شود و اشتباهات تجویزی دارو نیز کاهش می یابد .

دکتر علیزاده در پایان گفت: در تلاش هستیم که بعد از اجرا این طرح در دو بیمارستان مرکز استان، بیمارستان امیرالمومنین(ع) بعنوان اولین بیمارستان شهرستانی نیز شاهد اجرای یونیت دوز باشد .