نتایج کاوشهای ادبی دانشجوی دکتری رشته ادبیات انگلیسی دانشگاه تهران از سوی نیچر منتشر شد
به گزارش روابط عمومی
دانشگاه تهران
، کاوشهای ادبی
مونا جعفری
، دانشجوی دکتری رشته ادبیات انگلیسی دانشگاه تهران، درباره اثری در ادبیات معاصر انگلیسی، با راهنمایی و مشاوره
دکتر مریم سلطان شهدتاج بیاد
و
دکتر زهره رامین
، دانشیاران گروه انگلیسی دانشکده زبانها و ادبیات خارجی دانشگاه تهران، به صورت مقالهای در نشریه «Humanities and Social Sciences Communications» از سوی انتشارات Nature انتشار یافت.
به گفته دکتر بیاد، این مقاله خوانش تازهای از رمان کمتر شناختهشده «فرزند خدا» اثر کورمک مک کارتی است که در آن معنی و کارکرد جدیدی از مفهوم گوتیک در دنیای پسامدرن ارائه میشود. کورمک مککارتی نویسنده معاصر آمریکایی و برنده جایزه پولیتزر است که آثارش به نگاه انتقادی به جامعه معاصر آمریکا و کاوش بیرحمانه کنجهای تاریک فردیت و ذهنیت انسان مدرن شهرت دارند. در این پژوهش، بر اساس رابطه سه مفهوم پسامدرنیسم، گوتیک و بیلدونگسرمان (رمان شکلگیری) با گفتمان انسانگرایی غربی، یک زنجیره انتقادی بین ژانر گوتیک پسامدرن و سنت بیلدونگسرمان ایجاد میشود و با تکیه بر مفهوم پارودی (parody)، برآورد همنیروزایی بین گوتیک و پسامدرنیسم در مباحثه پراهمیت فردیت انسان در نیمه دوم قرن بیستم مورد بررسی قرار میگیرد.
دکتر بیاد در معرفی این پژوهش افزود: «این مطالعه نشان میدهد که بر اساس تعریف پارودی پسامدرن لیندا هاچین، رمان "فرزند خدا" با تکیه بر عناصر گوتیک در محیطسازی و شخصیتپردازی داستان، سنت انسانگرایانه غربی بیلدونگسرمان را مورد تقلید انتقادی قرار میدهد، به گونهای که شخصیت اصلی به جای پیشروی به سوی تکامل فردی و اجتماعیِ مورد تاکید در سنت بیلدونگسرمان، به سوی ازهم گسیختگی و فردیت حاشیهای-آستانهای پساانسانگرایانه پسرفت میکند. این تصویر هولناک از وضع فردیت انسانگرا در دنیای پسامدرن، کارکرد سنت بیلدونگسرمان در دنیای معاصر را به پرسش میکشد و همچنین از فردیت پساانسانگرا نیز به عنوان جایگزین استقبال نمیکند. زیرا مککارتی با روی آوردن به عناصر گوتیک، وحشت و خوف این ازهمگسیختگی هویتی را به تصویر میکشد.»
این مقاله با عنوان «رمان دژدیسی: خوانشی از "فرزند خدا" اثر کورمک مککارتی به عنوان پارودی گوتیک پسامدرن از سنت بیلدونگسرمان» به تازگی منتشر شده و از طریق پیوند زیر در دسترس است:
https://www.nature.com/articles/s41599-023-01543-y