کشاورزی پایدار، فعالیت های نوآورانه و فناورانه و تحول در بخش کشاورزی تنها با ورود جوانان به این بخش امکان پذیر است
کشاورزی پایدار، فعالیت های نوآورانه و فناورانه و تحول در بخش کشاورزی تنها با ورود جوانان به این بخش امکان پذیر است
به گزارش روابط عمومی موسسه آموزش و ترویج کشاورزی، ۲۰ اسفندماه جاری ، معاون آموزش و ترویج سازمان تات و رییس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی به همراه دو هنرجو از هنرستان های وابسته جهادکشاورزی، از استان های فارس و قم در رشته کشاورزی و دامپروری و رشته گیاهان دارویی و کشت زعفران در برنامه صبح بخیر ایران - شبکه یک سیما حضور پیدا کردند.
عطاءالله ابراهیمی در این برنامه تلویزیونی با بیان اینکه رفتن به سمت کشاورزی پایدار، فعالیت های نوآورانه و فناورانه، تحول در بخش کشاورزی، امنیت و اقتدار غذایی تنها با ورود جوانان به این بخش امکان پذیر است، اظهار کرد : در حال حاضر ۵ میلیون بهره بردار کشاورزی داریم که میانگین هرم سنی آنها ۵۳ سال است و تزریق نیروی جوان به این بخش ، یکی از الزامات است.
رییس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی درخصوص رشته های تخصصی کشاورزی که در هنرستان های مربوطه تدریس می شود، گفت: رشته های کشاورزی هنرستان ها با همکاری وزارت آموزش و پرورش و سازمان فنی و حرفه ای کشور، استانداردسازی شده و بر اساس آمایش سرزمین و پتانسیل هر منطقه برنامه ریزی شده است از پرورش میگو در جنوب تا مرکبات در شمال کشور؛ در حال حاضر ۱۰۲ هنرستان کشاورزی توسط وزارت آموزش و پرورش و ۴۲ هنرستان وابسته جهادکشاورزی توسط وزارت جهادکشاورزی راه اندازی شده است.
وی تصریح کرد: نوع دیگری از این هنرستان ها به شکل بر ون سپاری هستند، به این معنی که دروس تخصصی این هنرستان ها بر عهده وزارت جهادکشاورزی است.
ابراهیمی با اشاره به استقبال خوبی که در سال های اخیر به دلیل هدفمند بودن این هنرستان ها شده است، گفت: تا سال ۱۳۹۹ ما تنها ۲ هنرستان وابسته جهادکشاورزی داشتیم که در دو سال اخیر به ۴۲ هنرستان افزایش یافته و ۲۲۰۰ هنرجو که اکثر آنها روستا زاده و کشاورز زاده هستند، در این هنرستان ها مشغول به تحصیل هستند.
معاون آموزش و ترویج سازمان تات با بیان اینکه رویکرد ما در هنرستان ها، مهارت آموزی است، اظهار داشت: با طرح هایی همچون آموزش همراه با تولید و طرح هدایت تحصیلی و همچنین در نظر گرفتن تسهیلات برای اشتغال بعد از فارغ التحصیلی، به دنبال آن هستیم تا جذب جوانان به همراه امیدبخشی به رشته های کشاورزی که تضمین کننده امنیت و اقتدار غذایی کشور هستند، روز به روز افزایش دهیم.
وی در پایان سخنان خود اظهار داشت: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی به طور منسجم و هدفمند با تولید تحقیقات مساله محور و به دنبال آن آموزش و ترویج دانش و یافته های تحقیقاتی در روستاها، به سمت تاثیرگذاری بر روی سفره کشاورزان و حرکت به سمت کشاورزی دانش بنیان پیش می رود.
شایان ذکر است که دو هنرجویی که در این برنامه تلویزیونی حضور داشتند، طی سخنانی ضمن بیان خواسته های خود، از هدفدار بودن در این رشته ها صحبت کردند و اظهار داشتند که در حین تحصیل و در آینده بسیار نزدیک بعد از فارغ التحصیلی، با افقی که پیش رو داریم، به عنوان تولیدکننده بخش کشاورزی ، وارد عرصه فعالیت های تولیدی در بخش کشاورزی خواهیم شد.