کارشناس بهداشت حرفهای مرکز بهداشت بوشهر: وزن کولهپشتی به همراه وسایل موجود در آن برای دانش آموزان ابتدایی سه کیلوگرم انتخاب شود
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان بوشهر، فاطمه جلالی اظهار داشت: رعایت اصول ارگونومی در مدارس، باعث پیشگیری از اختلالات اسکلتی – عضلانی مانند درد شدید در مچ دست، کمر، گردن، زانو، آرنج و …. میشود.
وی بیان داشت: در میز و نیمکتها و صندلیهای کلاس درس باید کف پاها، صاف روی زمین باشد و زاویهای ران با تنه حدود ۹۰ درجه قرار گیرد تا گودی کمر حفظ میشود، همچنین در هنگام مطالعه سر و گردن نباید بیشتر از ۲۰ درجه بهطرف پایین خم شود.
جلالی تاکید کرد: روشنایی کلاس میبایست مناسب باشد تا دانش آموزان بتوانند از فاصله مشخصی تخته را دیده و نور موجب خیرگی چشم نشود.
وی افزود: بهترین نور، نور طبیعی است. در حالتی که نتوانیم از نور طبیعی یا خورشید استفاده کنیم میتوان نور مصنوعی مناسب را جانشین کرد که به همین علت ضروری است کلاسها دارای پنجره و فضای روشنایی مناسب باشد.
کارشناس بهداشت حرفهای مرکز بهداشت شهرستان بوشهر گفت: کولهپشتی استاندارد و به روش صحیح انتخاب گردد و بهطور میانگین وزن کولهپشتی به همراه وسایل موجود در آن برای دانش آموزان ابتدایی دو و نیم تا سه کیلوگرم و برای دانش آموزان مقطع راهنمایی و دبیرستان هفت تا ۱۰ کیلوگرم انتخاب شود.
این کارشناس توضیح داد: کولههایی را تهیه نمایید که دارای یک لایه زیرین پشتی در داخل بوده و شانهها و کمر را از فشار زیاد محافظت کند. همچنین در زمان استفاده از کولهپشتی حتماً آر هر دو بند آن استفاده شود زیرا. قرارگیری بندهای کوله بر روی یک شانه منجر به توزیع نامناسب وزن در یک طرف بدن و در نتیجه گرفتگی عضلات به خصوص عضلات گردن و موجب ایجاد درد خواهد نمود.
جلالی خاطرنشان کرد: لازم است اولیا و مدیران مدارس، سازمانهای مسئول و خود دانش آموزان در این زمینه اقدامات لازم را انجام دهند. آنچه مسلم است این است که توجه به تامین عوامل ارگونومی مورد نیاز در محیط مدرسه و کلاسهای درس میتواند سلامت دانش آموزان و حتی موفقیت و رضایت آنها از مدرسه را تحت تاثیر قرار دهد.
به منظور ارتقاء سطح آگاهی مدیران، دانش آموزان و والدین، مرکز بهداشت شهرستان بوشهر اقدام به برگزاری جلسات آموزشی ارگونومی در سطح مدارس شهرستان بوشهر کرده است که طی این جلسات به آموزش اهتمام میورزد.
انتهای پیام/ ا.س ۳۰۰۰