عمومی | دانشگاه علوم پزشکی بوشهر

کارشناس مسئول واحد امور دارویی شبکه بهداشت و درمان دشتستان: مواظب کودکان خود در هنگام استفاده از محصولات شیمیایی و پاک‌کننده‌ها باشید

شروین قاضی‌زاده در گفت‌وگو با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان دشتستان افزود: عمده‌ترین موارد مسمومیت در کودکان در اثر خوردن داروها، مواد شیمیایی و محصولات خانگی مانند مواد آرایشی بهداشتی، فرآورده‌های شوینده، سفیدکننده و لوله بازکن، لاک پاک‌کن (استون) و گیاهان سمی بوده است.
وی با تاکید بر اینکه چنانچه، در هنگام استفاده از محصولات شیمیایی و پاک‌کننده چنانچه مجبور شدید به زنگ درب ورودی و یا تلفن جواب دهید، گفت: قبل از هر چیز درب ظرف را ببندید و هرگز از کودک خود چشم برندارید.
قاضی‌زاده تصریح کرد: محصولات خانگی خطرناک (مانند لوله‌بازکن، جوهر نمک، جرم‌گیر، محلول سفیدکننده و لک بر، مواد شوینده، گاز پاک‌کن، داروها و دیگر مواد شیمیایی) را در بسته‌بندی اصلی آن‌ها و با درب بسته نگهداری نمایید و همچنین مواد شیمیایی، شوینده و سفیدکننده را در منزل در کمدهای دارای قفل و دور از دید و دسترس کودکان قرار دهید.
کارشناس مسئول واحد امور دارویی شبکه بهداشت و درمان دشتستان بیان کرد: از اختلاط مواد شیمیایی مانند جوهر نمک و جرم‌گیر با فرآورده‌های سفیدکننده مانند وایتکس جداً خودداری کنید، چون‌که بخارات و گازهای ناشی از این اختلال بسیار سمی و خفه‌کننده است.
وی همچنین گفت: در صورت تماس سموم دفع آفات، مواد اسیدی و قلیایی با پوست و چشم با پوست و یا تماس پوست و یا چشم ب، این نواحی را با مقادیر فراوان آب شستشو داده و مصدوم را به مرکز درمانی منتقل کنید و در صورت بلع مواد با خاصیت خورندگی مانند اسیدها و قلیاها، هرگز بیمار را وادار به استفراغ نکنید، چون این کار می‌تواند سبب وخیم شدن وضع بیمار گردد
قاضی‌زاده با بیان اینکه مسمومیت اتفاقی در اثر بلع نفت در کودکان بسیار خطرناک است، تصریح کرد: در صورت بلع نفت توسط کودک، او را وادار به استفراغ نکنید، چون این امر می‌تواند به مرگ وی منجر شود و هر چه سریع‌تر او را باید به نزدیک‌ترین مرکز درمانی منتقل نمایید.
وی در خصوص مسمومیت با گیاهانی مانند خرزهره، دیفن باخیا، گل انگشتانه، آزالیا، شوکران و کرچک گفت: مسمومیت با این گیاهان در کودکان می‌تواند کشنده باشد و در صورت وقوع مسمومیت با این گیاهان بیمار را در اسرع وقت به نزدیک‌ترین مرکز درمانی منتقل کنید.
کارشناس مسئول واحد امور دارویی شبکه بهداشت و درمان دشتستان به خانواده‌ها توصیه کرد: در اغلب مسمومیت‌های اتفاقی و یا تعمدی با داروها، برای اطلاع از نحوه انجام اقدامات اولیه، هرچه سریع‌تر با شماره تلفن مرکز اطلاع‌رسانی داروها و سموم ۱۹۰ داخلی ۳-کد ۲ و یا اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرید.
انتهای پیام/س.غ ۳۰۳۰