عمومی | دانشگاه شیراز

آیین پایانی سومین رویداد ملی میراث فرهنگی در دانشگاه شیراز

آیین پایانی سومین رویداد ملی میراث فرهنگی در دانشگاه شیراز برگزار شد.

به‌گزارش روابط‌عمومی دانشگاه شیراز، سومین رویداد ملی میراث فرهنگی، بامحوریت میراث فرهنگی ناملموس در دانشگاه شیراز، با معرفی برگزیدگان این دوره از رویداد، به مرحله پاپانی رسید.

اختتامیه سومین رویداد ملی میراث فرهنگی عصر یکشنبه، ۱۴ اسفندماه ۱۴۰۱، در تالار حکمت دانشگاه شیراز با حضور جمعی از دانشگاهیان، مسوولان استان فارس و دوستداران میراث فرهنگی برگزار گردید.


دکتر علی حفیظی، معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه شیراز در این رویداد ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و قدردانی از دست‌اندرکاران، یادآور شد: این رویداد از سه سال پیش تاکنون به‌صورت منظم به‌همت دانشگاه شیراز برگزار شده است. سال اول با موضوع موزه‌نگاری، رویداد دوم با موضوع میراث روستایی ایران و امسال، سومین رویداد ملی میراث فرهنگی با محوریت میراث فرهنگی ناملموس ایران ترتیب یافته است.

وی با اشاره به ضرورت حفظ میراث فرهنگی ناملموس اظهار کرد: میراث فرهنگی ناملموس، تولیدات فرهنگی ارزشمندی است که نسل به نسل به ما رسیده و ما در حفظ و نگهداری آن باید کوشا باشیم و بدین‌ترتیب هویت ملی خود را حفظ کنیم .

مهندس محمد فرخ‌زاده، معاون گردشگری و زیارت استانداری فارس نیز در این رویداد ضمن تبریک اعیاد شعبانیه، به اهمیت برگزاری این چنین رویدادها و مشکلات موجود در زمینه میراث فرهنگی پرداخت و گفت: شیراز عضو پیمان آی سی‌سی ان هست (عضو میراث ناملموس جهان) هست و این رویدادها دوسالانه برگزار می‌شود؛ اما متاسفانه وضعیت ما در استان فارس وضعیت مناسبی نیست؛ یعنی تعداد ثبت‌های جهانی کم هست.

وی ادامه داد: مساله دیگر بروز و ظهور این میراث در شهر و فرهنگ شیراز است؛ اما متاسفانه ما این موضوع را در سطح شهر نمی‌بینیم و لازم هست که این میراث فرهنگی را به عرصه اجتماعی و جلوی چشم مردم بیاوریم.

معاون گردشگری و زیارت استانداری فارس سومین مساله را عدم آموزش و گسست بین نسلی عنوان کرد و گفت: متاسفانه به‌دلیل کمبود آموزش این میراث و سنت‌های ارزشمند ما به نسل جدید منتقل نشده است و ما با گسست بین نسلی مواجهیم که امیدوارم با تقویت حس وطن‌پرستی و با وجود شما نسل جوان و خلاق در انتقال این میراث موفق شویم.

دکتر معصومه محرر، دبیر علمی سومین رویداد ملی میراث فرهنگی نیز به اهمیت توجه به میراث فرهنگی ناملموس پرداخت و گفت: توجه به میراث فرهنگی ناملموس کشور باعث تقویت هویت و داشتن احساس شایستگی با شناخت و آگاهی داشته‌ها می‌شود. همچنین موجب تقویت پیوندهای اجتماعی، افزایش دلبستگی افراد به سرزمین و به دنبال آن کم‌شدن مهاجرت می‌گردد.

وی افزود: عوامل مختلفی چون ورود مدرنیته به تمام جوانب زندگی امروزی، دانش ضمنی که سال‌ها نسل به نسل منتقل شده و توقف به‌واسطه شکاف بین نسل‌ها ما را به توجه به این حوزه وامی‌دارد.

عضو هیات‌علمی بخش گردشگری دانشگاه شیراز ضمن ابراز نگرانی از اینکه میراث فرهنگی کشور در معرض نابودی است؛ هدف از برگزاری چنین رویدادهایی را توجه هرچه بیش‌تر به میراث فرهنگی کشور عنوان کرد و از همگان خواست تا با برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری در این زمینه، از خطرجدی ازبین‌رفتن میراث فرهنگی کشور پیشگیری کنند.


دکتر فاطمه شکاری، دبیر اجرایی این رویداد نیز، ضمن خیرمقدم‌گویی به حاضران اظهار کرد: در این رویداد تلاش کردیم که فقط سرنخی از میراث فرهنگی ناملموس ایران را به دست دهیم و در این مدت کوشیدیم برنامه‌ها را در سطح شهر و در محیط‌های مربوطه مانند زورخانه‌ها، موزه‌ها و... برگزار کنیم.

به‌گفته وی در سومین رویداد ملی میراث فرهنگی، ۱۶۷ اثر به دبیرخانه رویداد رسیده است که از این تعداد، برحسب رای داوران، ۴ اثر برگزیده نهایی (۲ اثر به‌صورت مشترک موفق به کسب رتبه دوم شده‌اند)؛ ۱۰ اثر برگزیده و ۱۹ اثر شایسته تقدیر شناخته شده‌ است.

در پایان این مراسم با اعطای لوح و هدایایی از برگزیدگان و دست‌اندرکاران سومین رویداد ملی میراث فرهنگی تقدیر شد.


گفتنی‌ست، نقالی‌خوانی، اجرای موسیقی و ورزش زورخانه‌ای ازجمله ویژه‌برنامه‌های اختتامیه‌ی سومین رویداد ملی میراث فرهنگی در دانشگاه شیراز بود.

Your browser does not support the video tag.