شش مهندس برجسته عرصه کشاورزی و منابع طبیعی کشور، منتخب فرهنگستان علوم ایران در سال ۱۴۰۱ معرفی و تجلیل شدند
با حضور رئیس فرهنگستان علوم، شش مهندس برجسته عرصه کشاورزی و منابع طبیعی کشور، منتخب فرهنگستان علوم ایران در سال ۱۴۰۱ در هشتمین دوره آیین معرفی و تجلیل از مهندسان برجسته کشاورزی و منابع طبیعی کشور معرفی و تجلیل شدند.
در این مراسم که صبح روز چهارشنبه ۱۰ اسفند ۱۴۰۱ به همت گروه علوم کشاورزی فرهنگستان علوم برگزار شد، پس از تلاوت آیاتی از کلام وحی و پخش سرود ملی، دکتر عباس شریفی تهرانی رئیس گروه علوم کشاورزی فرهنگستان علوم ، ضمن خوشامد گویی به حاضرین ، طی سخنانی به تاریخچه فعالیت گروه علوم کشاورزی اشاره کرد و اظهار داشت: این گروه از سال ۱۳۷۰ همزمان با آغاز به کار فرهنگستان علوم فعالیت خود را شروع کرد و در حال حاضر با ۷۷ عضو پیوسته و وابسته و همکار مدعو که همگی از استادان و دانشمندان برجسته کشاورزی و منابع طبیعی کشور می باشند ، فعالیت و وظایف خود را بر اساس اساسنامه و در جهت پیشبرد اهداف فرهنگستان علوم انجام میدهد. وی در ادامه به روند انتخاب برگزیدگان گروه علوم کشاورزی فرهنگستان پرداخت و ضمن تبریک به برگزیدگان سال ۱۴۰۱ از رئیس فرهنگستان و هیات رئیسه فرهنگستان بابت مساعدت در برگزاری این مراسم تشکر کرد.
دکتر علی اکبر صالحی معاون پژوهشی و قائم مقام رئیس فرهنگستان علوم دیگر سخنران این مراسم بود که طی سخنانی اظهار داشت: یکی از اهداف و ماموریت های فرهنگستان بسترسازی برای ترویج علم است و یکی از راههای آن، شناساندن الگوهای علمی به ویژه به نسل جوان محسوب میشود. وی با اشاره به فعالیت اثربخش گروه علوم کشاورزی فرهنگستان علوم گفت: تلاش میکنیم از مهندسان برجسته کشاورزی و منابع طبیعی که امروز از آنها تجلیل میشود، در اتاقفکرهای شش گانه فرهنگستان علوم استفاده کنیم.
دکتر صالحی خطاب به شش مهندس برگزیده کشاورزی و منابع طبیعی گفت: جامعه وظیفه خود را انجام داده و قدردان شما است ، شما بر اساس شاخصهای دقیقی انتخاب شدهاید و بر اساس هیچ سمت گیری و رانتی مورد توجه قرار نگرفتهاید و این خیلی ارزش دارد. از این به بعد مسئولیت سنگینی بر عهده دارید تا بتوانید خدمتگزاری صدیق و خالص و پرتلاش برای ملت باشید.
ایشان همچنین با اشاره به بحران آب در کشور، گفت: در تولیدات کشاورزی، مصرف آب متناسب با محصولات نیست. از طریق گفتوگو باید به این رسید که چگونه میتوان با مقررات درست مشکلات را حل کرد و چگونه میشود به جای مقرراتی که ماهیت تنبیهی دارد، به مشوقها برسیم. این نشستها و تقدیرها به دنبالش مسئولیت هم دارد. در ارائه راه حل از طریق عمل عقب هستیم باید این شعارها را به عمل بدل کرد.
در بخش بعدی این مراسم، مهندسان برجسته کشاورزی و منابع طبیعی کشور، منتخب فرهنگستان علوم در سال ۱۴۰۱ ، شامل : دکتر فرود شریفی ( عضو هیات علمی پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری ) ، مهندس نوشین ارشادی، مهندس مجتبی حسینزاده قاسم آباد، مهندس حمیدرضا دری( عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان مرکزی ) ، دکتر زهرا امیری و مهندس مهدی اکبرآبادی در سخنانی کوتاه، ضمن معرفی فعالیتها و دستاوردهای علمی و پژوهشی خود، به ارائه دیدگاههایشان درباره موضوعات مختلف در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی پرداختند.
فروچالهها، خطر مرگ دشتها، لزوم تعامل وزارت جهاد کشاورزی و وزارت نیرو در پیشبرد طرحهای مهم کشاورزی، کشاورزی ناپایدار، لزوم شروع تحول از خاک، تاثیرات ایجاد قنات مدرن، تاثیر تثبیت ریزگردها و تکنیکهای آبخیزداری در تغییر چهره مناطق کویری و بی حاصل، لزوم توجه به سلامت غذا، تغییرات اقلیمی، افزایش گازهای گلخانهای، کاهش شدید فعالیت بیولوژیک خاک، تضعیف گیاهان در برابر آفات و بیماریها، کشاورزی ناپایدار و لزوم اتخاذ راهبرد قبل از ارائه راهکار و ... از جمله مباحث مطرح شده و مورد بحث قرار گرفته در این نشست بود.
در بخش پایانی مراسم، دکتر رضا داوری اردکانی رئیس فرهنگستان علوم طی سخنانی اظهار داشت : گروه علوم کشاورزی فرهنگستان علوم، دانشمندانی ممتاز و در سطح جهانی دارد و از جمله دقیقترین گروههای علمی فرهنگستان است و مسلماً منتخبان این گروه افرادی شایسته در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی کشور می باشند.
وی در ادامه تاکید کرد : مسائل مطرح شده در این جلسه درخصوص خاک و آب و کشاورزی و محیط زیست، درست و وارد است ، اما باید توجه داشت که فرهنگستان مجری نیست و استادان عضو گروه علوم کشاورزی ما مسئول کشاورزی کشور نیستند و اینگونه نیست که فرهنگستان با تدابیر مجدانه مسائل را آسان حل کند، بدون راهبرد، راهکارها اجرا نمیشوند ، علم در کشور ما پیشرفت کرده است اما با عمل نسبت چندانی ندارد. ما علم را گرفتهایم و دانشمندان و پژوهشگران ممتاز داریم اما این علم در جامعه چنانکه باید جای خود را پیدا نکرده است و به این جهت بین علم و عمل به کلی جدایی افتاده است. در صورتی که سیاست، فرهنگ، علم و عمل، تکنیک و اقتصاد و ... در نسبت با هم رشد می کنند و توسعه می یابند.
دکتر داوری اردکانی افزود : برای نیل به توسعه متناسب و هماهنگ باید سازمان و برنامه داشت ، اگر میخواهیم کشاورزی مطلوب داشته باشیم، دانشمندان وظیفه دارند که علم را بیان کنند، اما سیستم و دولت باید برنامه و نظم داشته باشد تا آن علم را اجرا کند.
در پایان این مراسم، مهندسان برجسته کشاورزی و منابع طبیعی ، منتخب فرهنگستان علوم ، با اهدای لوح تقدیر و جوایز، مورد تجلیل قرار گرفتند.