برگزاری گردهمایی ملی طرح کلان ارتقای کمی و کیفی بهرهوری تولید برنج در موسسه تحقیقات برنج کشور
به گزارش موسسه تحقیقات برنج کشور ، گردهمایی ملی بررسی پروژههای طرح کلان ارتقای کمی و کیفی بهرهوری تولید برنج روز چهارشنبه ۳ اسفند ماه ۱۴۰۱ در محل موسسه تحقیقات برنج کشور برگزار شد.
در این گردهمایی ملی که بهصورت حضوری و وبیناری برگزار شد، رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان، معاون مدیر کل امور پژوهشی سازمان تحقیقات، آموزش وترویج کشاورزی، رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان، رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و توسعه روستایی دانشگاه آزاد اسلامی، رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان، رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مازندران، معاون موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری، معاون تولیدات گیاهی، مدیر زراعت و مدیر هماهنگی امور ترویج سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان، معاونین، روسای بخشها و اعضای هیئت علمی و محققان از موسسه تحقیقات برنج کشوردر ستاد و معاونت، معاون پژوهشی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان، معاون پژوهشی دانشکده کشاورزی، نمایندگان موسسات مادری تحقیقات خاک و آب، گیاهپزشکی، فنی و مهندسی، ثبت و گواهی بذر و نهال، جنگل و مرتع، علوم دامی و موسسه پژوهشهای بخش کشاورزی، مرکز تحقیقات شوری و مراکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استانهای گلستان، اصفهان، خوزستان، لرستان، کهکیلویه و بویر احمد، چهارمحال و بختیاری، فارس، سمنان، اردبیل و اعضای هیئت علمی دانشگاههای کشور شرکت داشتند.
هدف از برگزاری این گردهمایی بررسی پروژههای زیرمجموعه طرح کلان برنج برای سال زراعی ۱۴۰۲ بود و حدود ۱۰۰ پروژه ارسالی از موسسات و مراکز پژوهشی سراسر کشور و دانشگاهها در این گردهمایی در پنج کمیته علمی-فنی تخصصی شامل: اصلاح و تهیه بذر، خاک و آب، فنی و مهندسی، گیاهپزشکی و اقتصادی و علوم دامی مورد مداقه ، بحث و بررسی قرار گرفت.
شایان ذکر است که طرح کلان برنج یکی از طرحهای کلان، مصوب سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی است که در آن پروژههای تحقیقاتی بهصورت یکپارچه، کلیه موضوعات مرتبط با برنج را در کل زنجیره تولید و مصرف اجرا و نتایج کاربردی آن را به عرصه منتقل میکند و برای تعیین زیرمحورهای این طرح، برنامه امنیت غذایی کشور، اسناد بالادستی مرتبط، الگوی کشت و اولویتهای معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی مدنظر بوده است. علاوه بر پروژههای بهنژادی و بهزراعی موارد مهمی مانند تغییرات اقلیمی، مطالعات اقتصادی و اجتماعی، بازرگانی برنج، فناوریهای نوین در حوزه برنج، استفاده از زائدات و ضایعات برنج در صنعت، الگوی مصرف برنج نیز در طرح کلان برنج در نظر گرفته شده است.
هدف از انجام این طرح کلان، ارایه یافتههای کاربردی بهمنظور تامین امنیت غذایی پایدار و تولید دانشبنیان با محوریت ارتقای بهرهوری در محصول استراتژیک برنج میباشد ، بدینمنظور از کلیه زیرساختها و ظرفیتهای علمی و پژوهشی موسسات، مراکز و دانشگاههای کشور استفاده میشود. خوشبختانه استقبال خیلی خوبی از این طرح کلان شده و پروژههای متعدد و متنوعی از سراسر کشور دریافت و بررسی شد.
قابل ذکر است که پروژهها بر اساس اولویتهای تعیین شده در طرح ، مورد بررسی و اولویتبندی قرار گرفتند و برونداد هر پروژه و زیرمحور نیز مشخص گردید ، و در ادامه نیز نشستی تخصصی برای سایر پروژههای واصله از دانشگاهها، شرکتهای دانشبنیان و بخش خصوصی برگزار و اعلام شد.