عمومی | دانشگاه علوم پزشکی بوشهر

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر خبر داد؛ توسعه و تجهیز مرکز تحقیقات پزشکی هسته‌ای بوشهر با اعتبار ۹۰۰ میلیارد ریال هم‌زمان با سفر رئیس‌جمهور به استان بوشهر

دکتر حسن ملکی زاده در گفت‌وگو با خبرنگار وبدا اظهار داشت: مرکز جامع تحقیقات پزشکی هسته‌ای و تصویربرداری مولکولی بوشهر به‌عنوان یکی از مجهزترین مراکز این حوزه شامل چهار بخش علوم پایه، پیش بالینی، ترانوستیکس (درمان نوین رادیونوکلایدی) و تصویربرداری بالینی است.
وی تصریح کرد: به‌تازگی دستگاه تصویربرداری پت-سی تی به‌عنوان یک روش تشخیصی پزشکی دوگانه در این مرکز نصب شده است که در طراحی آن تصویربرداری مولکولی به‌منظور به تصویر کشیدن عملکرد ارگان‌ها (PET) با بخش سی تی (CT) برای تعیین محل یا جانمایی ضایعه ادغام شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: این روش اطلاعات بسیار ارزشمندی از وضعیت اولیه تومورهای بدخیم و میزان گسترش موضعی یا دوردست آن‌ها در بدن فراهم می‌کند که راهنمای بسیار مفید پزشک معالج برای انتخاب مناسب‌ترین روش درمانی است.
دکتر ملکی زاده اضافه کرد: همچنین برای ارزیابی وضعیت بیماری در حین درمان یا پس از ختم درمان نسبت به روش‌های مرسوم تصویربرداری مانند سی‌تی‌اسکن و ام آر آی بسیار دقیق‌تر است.
وی گفت: در این مرکز علاوه بر رادیو داروی مرسوم ۱۸F-FDG از رادیو داروهای جدیدتر اختصاصی برای بدخیمی‌های پروستات (۶۸Ga-PSMA)، غدد نورواندوکرین (۶۸Ga-DOTATATE)، مغز استخوان (۶۸Ga-pentixather) و تومورهای با منشا بافت اپیتلیال (۶۸Ga-FAPI) را به کار می‌گیرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر خاطرنشان کرد: این مرکز سهم مهمی در طراحی و نهادینه کردن درمان‌های مهم رادیونوکلایدی در عرصه ملی و بین‌المللی داشته است، انتشار کتب متعدد مرجع در رشته‌های تصویربرداری و پزشکی هسته‌ای از دیگر اقدامات مهم این مرکز است.

انتهای پیام /م.غ ۱۰۲۳