عمومی | دانشگاه علوم پزشکی بوشهر

در شهرستان دشتستان انجام گرفت؛ بهره‌مندی بیش از ۳۳۰۰ مادر باردار از خدمات بهداشتی و درمانی

فضه امیری در گفت‌وگو با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان دشتستان افزود: با توجه به اینکه دوران بارداری از حساس‌ترین دوره‌های زندگی زنان بوده و بیشتر مرگ‌هایی که در این دوران یا حین زایمان اتفاق می‌افتند، قابل‌پیشگیری هستند.
وی تصریح کرد: ارائه مراقبت‌های بهداشتی و درمانی دوران بارداری و پس ‌از آن یکی از راهکارهای اساسی در ارتقاء سلامت مادران و پیشگیری از مرگ‌ومیر آنان است.
امیری تصریح کرد: مراقبت‌های بهداشتی و درمانی به مادران باردار در روستاها توسط بهورزان خانه‌های بهداشت و در شهرها نیز توسط ماماها و مراقبین سلامت مستقر در مراکز خدمات جامع سلامت ارائه می‌شود.
وی همچنین بیان کرد: در حال حاضر در حدود هزار و ۵۶۹ مادر باردار تحت پوشش مراکز خدمات جامع سلامت و خانه‌های بهداشت شهرستان می‌باشند که از این تعداد، ۲۶۵ مادر به‌عنوان مادر باردار نیازمند به مراقبت ویژه در سامانه سیب نشان‌دار شده‌اند و توسط مراقبین سلامت_ ماما پیگیری و مراقبت ویژه می‌شوند.
کارشناس مسئول واحد سلامت خانواده شبکه بهداشت و درمان دشتستان با تاکید بر اهمیت مراقبت‌های پیش از بارداری گفت: مادران واجد شرایط که قصد بارداری دارند باید جهت انجام مراقبت‌های بهداشتی به مراکز بهداشتی تحت پوشش خود مراجعه نموده و مراقبت‌های لازم از جمله آزمایش‌های پیش از بارداری را انجام دهند و در صورت بارداری در هفته ۶ تا ۱۰ بارداری جهت دریافت اولین مراقبت مراجعه نمایند.
امیری همچنین بیان کرد: تمامی مادران باردار علاوه بر انجام مراقبت‌های بهداشتی، از شروع زمان بارداری نیز توسط پزشک مرکز معاینه و خدمات درمانی لازم را دریافت می‌نمایند و درصورتی‌که با تشخیص پزشک مرکز ف مادر باردار نیاز به مراقبت‌های ویژه داشته باشند به سطوح بالاتر (متخصص زنان و زایمان) ارجاع داده می‌شود
کارشناس واحد سلامت خانواده شبکه بهداشت و درمان دشتستان تاکید کرد: زنان باردار هنگام مراجعه به زایشگاه، باید دفترچه زرد رنگ مادر و نوزاد که بیانگر شناسنامه مراقبتی مادر باردار است، به همراه خود داشته و به پرسنل زایشگاه تحویل دهند تا پرسنل زایشگاه از وضعیت دوران بارداری مادر اطلاع دقیق داشته باشند.
انتهای پیام/س.غ ۳۰۳۰