سفیر اسلوونی در بازدید از پژوهشگاه تاکید کرد: گسترش همکاری های ایران و اسلوونی در حوزه فناوری های نوین کشاورزی
سفیر اسلوونی در بازدید از پژوهشگاه تاکید کرد
گسترش همکاری های ایران و اسلوونی در حوزه فناوری های نوین کشاورزی
سفیر اسلوونی در بازدید از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با تحسین دستاوردهای این پژوهشگاه در حوزه های مختلف بیوتکنولوژی و نانوفناوری کشاورزی بر تمایل کشورش بر گسترش همکاری های مشترک علمی، آموزشی و تحقیقاتی در این حوزه با ایران تاکید کرد
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، کریستینا رادی در این بازدید که امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت صورت گرفت، ضمن گفت و گو با رییس و جمعی از معاونان و مدیران پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی از بخش های مختلف تحقیقاتی پژوهشگاه بازدید و از نزدیک با توانمندی ها و دستاوردهای فناورانه پژوهشگاه در حوزه های مختلف آشنا شد.
در ابتدای این بازدید دکتر حسینی سالکده، معاون پژوهشی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی به معرفی بخش های مختلف تحقیقاتی و پژوهشکده های منطقه ای پژوهشگاه پرداخت و توضیحاتی در خصوص محورهای تحقیقاتی و دستاوردهای شاخص هر بخش ارائه داد
وی گفت: پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در سال ۱۳۷۹ با هدف توسعه و کاربرد فناوری های نوین کشاورزی در رفع مشکلات این بخش، تامین امنیت غذایی و ارتقای سلامت غذا، حفاظت از منابع پایه و بسترهای زیست محیطی در راستای توسعه پایدار، تولید علم و کمک به ایجاد اشتغال مولد و خوداتکایی در محصولات کشاورزی تاسیس شده است.
پژوهشگاه امروز به عنوان یکی از معتبرترین و پیشروترین مراکز تحقیقات بیوتکنولوژی در کشور و منطقه دارای شش بخش تحقیقاتی در ستاد (کرج) و چهار پژوهشکده منطقه ای در تبریز، اصفهان، رشت و مشهد است
وی خاطرنشان کرد: بخش تحقیقات مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی که در زمینه تولید محصولات تراریخته با صفات برتر فعالیت دارد و دستاوردهای متعددی در زمینه جداسازی و انتقال ژنهای مطلوب به منظور بهبود صفات کمی و کیفی گیاهان با روش های مهندسی ژنتیک داشته است. بخش تحقیقات کشت بافت و سلول هم در زمینه پروتکلهای ریزازدیادی برای تکثیر انبوه ارقام و پایه های سالم گیاهان باغی و زراعی، پروتکلهای تولید لاین های دبل هاپلوئید گیاهانی نظیر کلزا، گندم، سورگوم، برنج، گیاهان زینتی و ... فعالیت دارد
.
حسینی سالکده تصریح کرد: در بخش تحقیقات زیست شناسی سامانه ها هم در زمینه تعیین توالی و بررسی ساختار ژنومی گیاهان، شناسایی و کاربرد ژنهای موثر در مقاومت به تنشهای محیطی و تعیین اصالت ژنتیک گیاهان و جانوران کار می شود. زمینه فعالیت محققان بخش تحقیقات بیوتکنولوژی میکروبی هم توسعه تولید و بهرهبرداری از فرآوردههای میکروبی در زمینه های مختلف میکروبیولوژی کاربردی، مهندسی فرایندهای زیستی و توسعه بانک میکروارگانیسم هاست. در بخش تحقیقات فیزیولوژی مولکولی هم که از جمله طرح های شاخص آن شناسایی و معرفی گیاه شورپسند سالیکورنیا و تهیه پروتکل تولید انبوه آنهاست در زمینه شناسایی سازوکارهای فیزیولوژیک تحمل به تنشهای غیرزیستی و صفتهای مطلوب در گیاهان زراعی، به کار گیری راهکارهای ملکولی و به زراعی برای افزایش تولید متابولیت های ثانویه و بهینه سازی تولید ترکیبات باارزش زیستی از سویه های مختلف ریزجلبک ها فعالیت می شود.
در ادامه، کریستینا رادی، سفیر اسلوونی در ایران در سخنانی با دور از انتظار توصیف کردن و تحسین دستاوردهای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی بر توسعه همکاری های علمی و تحقیقاتی بین پژوهشگاه و دانشگاه ها و موسسات تحقیقاتی اسلوونی در حوزه فناوری های نوین زیستی و نانو فناوری کشاورزی تاکید کرد و ضمن دعوت از پژوهشگاه برای بازدید از موسسات مشابه در اسلوونی و بررسی زمینه های همکاری فی مابین گفت: موسسات تحقیقاتی اسلوونی از همکاری تحقیقاتی و اجرای پروژه های مشترک با پژوهشگاه در زمینه فناوری های نوین کشاورزی استقبال می کنند و آمادگی اعطای بورس تحصیلی به دانشجویان ایرانی را نیز داریم.
وی با بیان این که به پیشنهاد اسلوونی و با تصویب مجمع عمومی سازمان ملل، ۲۰ ماه می به عنوان روز جهانی زنبور عسل به ثبت رسیده از مراکز علمی ایرانی برای همکاری در بزرگداشت این روز و کمک به توسعه زنبورداری و تبادل دانش در این حوزه دعوت کرد.
گفتنی است، جمهوری اسلوونی که تا کمتر از سه دهه قبل بخشی از جمهوری فدراتیو یوگسلاوی سابق بوده است در جنوب اروپای مرکزی در همسایگی با ایتالیا از غرب، اتریش از شمال، کروواسی از جنوب و جنوب شرقی و مجارستان از شمال شرق واقع شده است. این کشور که با ۲۷۳.۲۰ کیلومتر مربع وسعت، کمی بیش از دو میلیون نفر جمعیت دارد به رغم وسعت اندک اراضی کشاورزی در زمینه تولید محصولاتی همچون سیب زمینی، نخود، گندم، نیشکر، ذرت و لوبیا و در بخش دامپروری در زمینه زنبورداری، تولید گوشت و فرآورده های دامی و شیلات فعالیت دارد.
عکس: سینا معتمدراد
خبر: علی شمس