در دشتستان انجام شده است؛ پایش بیش از ۱۸۰۰ نفر از اتباع خارجی در طرح غربالگری و بیماریابی سل
ماریا خویش دوست در گفتوگویی با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان دشتستان افزود: طرح بیماریابی سل با هدف غربالگری و شناسایی این بیماری میان اتباع خارجی و مهاجرانی که در شهرستان ساکن هستند، از یکم بهمنماه امسال در آغازشده است.
خویش دوست تصریح کرد: برای اجرای این طرح ۶ اکیپ دونفره در سطح شهرستان فعال هستند و از اوایل بهمنماه تاکنون در حدود هزار و هشتصد نفر غربالگری و ۲۳ نفر نیز بیمار مشکوک شناساییشده است.
وی خاطرنشان کرد: بیماران مشکوک به پزشکان مستقر در مراکز معین شهرستان (مرکز خدمات جامع سلامت امام حسین، شهید فرهی و تنگ ارم) ارجاع داده میشوند و پس از تشخیص پزشک و دو هفته دارودرمانی، در صورت رفع نشدن علائم بیماری (سرفه پایدار با خلط یا بدون خلط)، مجدداً از آنها نمونه گرفته میشود تا نتیجه نهایی توسط آزمایشگاه مرکزی مشخص شود.
رئیس شبکه بهداشت و درمان دشتستان گفت: مهمترین هدف از اجرای این طرح، آشنا نمودن اتباع غیر ایرانی با واحدهای ارائهدهنده خدمات بهداشتی برای تداوم دریافت خدمات در درازمدت است.
کارشناس برنامه سل شبکه بهداشت و درمان دشتستان نیز گفت: شایعترین علامت بیماری سل سرفه پایدار و طولانیمدت بیش از دو هفته است که میتواند بدون خلط و یا همراه خلط و گاهی نیز به همراه خلط خونی باشد.
اسماعیلپور تصریح کرد: بهترین، راحتترین و همچون کمهزینهترین را ه تشخیص سل ریوی گرفتن نمونه خلط از بیماران مشکوک است.
وی اظهار کرد: از دیگر علائم این بیماری، تب، کاهش وزن، بیحالی، کاهش اشتها، تعریق شبانه و خستگی است.
کارشناس برنامه سل شبکه بهداشت و درمان دشتستان با بیان اینکه، بیماران شناساییشده باید تا ۶ ماه دارودرمانی شوند، گفت: در طی این ۶ ماه، درمان بیمار تحت نظارت مستقیم مراقبین سلامت و بهصورت روزانه انجام میشود و در همین مدت، دو بار از بیمار نمونه خلط گرفته میشود و در صورت عدم بهبودی تا ۳ ماه بعد نیز دارودرمانی ادامه دارد.
انتهای پیام/س.غ/۳۰۳۰