عمومی | دانشگاه علوم پزشکی زنجان

گام‌های توسعه دانشگاه علوم پزشکی زنجان در گذر ۴۴ سال

گام‌های توسعه دانشگاه علوم پزشکی زنجان در گذر ۴۴ سال

انقلاب اسلامی، ۴۴ سال شکوفایی در سلامت
گام‌های توسعه دانشگاه علوم پزشکی زنجان در گذر ۴۴ سال
دانشگاه علوم پزشکی زنجان در راستای تامین، حفظ و ارتقای سلامت مردم شریف استان زنجان، دامنه گسترده‌ای از خدمات پیشگیرانه، تشخیصی، درمانی و بازتوانی را ارائه می‌کند.


به گزارش پایگاه خبری وبدا- زنجان، پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، سازمان منطقه‌ای بهداری استان زنجان ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به مردم این استان را عهده دار بود که چند سال بعد، نام سازمان منطقه‌ای بهداشت و درمان استان زنجان را به خود گرفت.

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان زنجان در سال ۱۳۶۶ تاسیس و در سال ۱۳۷۲ با سازمان منطقه‌ای بهداری استان ادغام شد. سپس تحت عنوان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان فعالیت خود را ادامه داد.

این دانشگاه در حال حاضر در زمره دانشگاه‌های علوم پزشکی تیپ یک کشوری قرار گرفته و مفتخر است با دارا بودن ۸ معاونت، ۸ شبکه بهداشت درمان شهرستان، ۶ دانشکده، ۱ مرکز بین المللی پردیس خودگردان، ۱۰ بیمارستان، ۱۱۵ مرکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی، ۴۵۶ خانه بهداشت، ۵۴ پایگاه فوریت‌های پزشکی شهری- جاده‌ای، ۱ پایگاه اورژانس هوایی استان و ۱۰ کلینیک ویژه تخصصی و فوق تخصصی در سطح استان است.

همچنین این دانشگاه به منظور شناخت و تعیین دشواری‌های فرا روی سلامت جامعه روستایی و دستیابی به راهکارهای مناسب تامین سلامت مردم و بسط و توسعه دامنه علوم پزشکی، با تاکید  ویژه بر پژوهش‌های کاربردی تلاش می‌کند. بدین منظور دانشگاه همواره در تامین و توسعه منابع لازم از منابع مالی، لوازم و تجهیزات پزشکی و اداری، تسهیلات فیزیکی و سایر منابع برای تحقق اهداف مربوطه می کوشد.

از جمله دستاوردهای مهم  چهل و سه ساله این دانشگاه می توان به افزایش تعداد مراکز بهداشتی درمانی شهری و روستایی از دهه اول انقلاب (سال ۱۳۵۸) تاکنون اشاره کرد که در اوایل انقلاب فقط ۱۵ مورد بوده است و در حال حاضر این تعداد به ۶۳ مورد رسیده است.

شایان ذکر است تعداد خانه‌های بهداشت استان از ۳۲ مورد به ۴۵۳ واحد، تعداد بیمارستان‌ها از ۴ مورد به ۱۴ ساختمان تا سال ۱۴۰۰ و تعداد تخت‌ها از ۲۶۰ مورد به دو هزار و ۱۷۵ مورد افزایش یافته است.

همچنین تعداد پایگاههای اورژانس استان در سال ۱۳۵۸ یک مورد بود که این تعداد تا سال هزار و چهارصد به ۶۰ مورد رسیده و تعداد آمبولانس نیز از ۳ دستگاه در سال‌های بدو انقلاب به ۱۱۱ دستگاه ارتقا یافته است.

با توجه به اینکه تعداد داروخانه های فعال در سطح استان در سال ۵۸ فقط ۱۲ باب بوده اما بعد از گذشت این ۴۳ سال این تعداد به ۱۴۶ مورد افزایش یافته است.



منبع: پایگاه خبری وبدا- زنجان