عمومی | دانشگاه علوم پزشکی زنجان

انقلاب اسلامی، ۴۴ سال شکوفایی در سلامت؛ برنامه پایش آنلاین واحدهای بهداشتی، ملی‌سازی می‌شود


انقلاب اسلامی، ۴۴ سال شکوفایی در سلامت
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان:
برنامه پایش آنلاین واحدهای بهداشتی، ملی‌سازی می‌شود

دکتر مشهود تقی‌لو، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان با بیان اینکه این معاونت اقدام به طراحی سامانه پایش آنلاین واحدهای بهداشتی به منظور بررسی رضایتمندی گیرندگان خدمت کرده است، گفت: اقدامات لازم در راستای ملی‌سازی این سامانه در حال انجام است.


دکتر تقی‌لو در گفتگو با پایگاه خبری وبدا-زنجان، اظهار کرد: اپلیکیشن پایش برنامه‌­های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان با هدف ارزشیابی کلیه برنامه­های این معاونت در سطوح مختلف ارائه خدمات بهداشتی-درمانی شامل خانه­های بهداشت، پایگاه­های سلامت، مراکز خدمات جامع سلامت شهری/ روستایی و همچنین ستاد شهرستان، جهت بررسی رضایتمندی گیرندگان خدمت و چگونگی ارائه خدمات به جمعیت تحت پوشش طراحی شده است.

وی خاطرنشان کرد: با استفاده از این اپلیکیشن، پایشگران معاونت بهداشت و شبکه‌های بهداشت به صورت روزانه با افراد خدمت گرفته، تماس تلفنی حاصل و از نحوه برخورد و ارائه خدمات به شهروندان، پرسشگری می‌کنند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان، افزود: معاونت بهداشت وزارت بهداشت طی جلسات و بازدیدهای صورت گرفته از دانشگاه و شرکت طراحی کننده‌ی برنامه‌ی مذکور، این سامانه را تایید کرده و اقدمات لازم در راستای ملی‌سازی این سامانه در حال انجام است.

وی برگزاری همایش ملی جوانی جمعیت را از اقدامات صورت گرفته‌ی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان در آذرماه سال جاری عنوان کرد و افزود: این همایش در راستای ارتقاء نرخ باروری کلی و افزایش فرزندآوری و پیاده سازی قانون "حمایت از خانواده و جوانی جمعیت" با هماهنگی اداره جوانی جمعیت وزارت بهداشت برگزار شد.

دکتر تقی‌لو در خصوص محورهای همایش ملی جوانی جمعیت، گفت: آسیب‌های تک‌فرزندی، عواقب سالمندی جمعیت، روش‌های نوین تشخیص و درمان ناباروری، فناوری‌های نوین در درمان ناباروری (بیو و نانوتکنولوژی)، طب ایرانی و مکمل در درمان ناباروری، دین، خانواده و جمعیت و سقط جنین محورهای این همایش بود.

وی به اجرای طرح نفس (نجات فرزندان سالم از سقط) در سطح استان، توسط معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان از تیرماه سالجاری اشاره کرد و افزود: به منظور اجرای این طرح، در کلیه‌ی شهرستان‌های استان زنجان، مرکزی با عنوان "مرکز نفس" انتخاب و تجهیز شده و مشاورین هر مرکز و فرآیند ارائه خدمت مرکز مشخص شده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان با اشاره به اینکه در مجموع ۱۲۲ نفر در هسته‌های استانی و شهرستانی و مراکز طرح نفس فعال هستند، اظهار کرد: ازابتدای طرح تا کنون تعداد ۱۲۴ مادر واجد شرایط طرح در سطح استان شناسایی و مورد مشاوره قرار گرفته‌اند و با حمایت‌های انجام شده، ۱۲۳ نفر از سقط منصرف شده و  ۵ نوزاد نیز به دنیا آمده‌اند.

وی جمعیت استان زنجان را ۱میلیون و ۱۱۸هزار و ۷۱۸ نفر عنوان کرد و گفت: در حال حاضر ۱۱۵ مرکز خدمات جامع سلامت شامل ۴۹ مرکز شهری و ۶۶ مرکز روستایی در سطح استان فعال است.

دکتر تقی‌لو تعداد پایگاه‌های سلامت و خانه‌های بهداشت استان را به ترتیب ۸۴ و ۴۵۳ مورد عنوان کرد و افزود: از سال گذشته تا کنون ۶ واحد ارائه خدمت از واحدهای تابعه شامل مرکز آموزش بهورزی ابهر، مرکز آموزش بهورزی ماهنشان، مرکز خدمات جامع سلامت شهری روستایی ماهنشان، مرکز خدمات جامع سلامت روستایی پری، مرکز خدمات جامع سلامت روستایی قلعه جوق و مرکز خدمات جامع سلامت روستایی هلیل آباد، تجهیز و بهره‌برداری شده است.