کارشناس مسئول تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتی: پرداختن به الگوی تغذیه از مهمترین موضوعات در سلامت سالمندی است
یوسف زارعی در گفتوگو با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتی اظهار داشت: سیزدهمین بسیج ملی تغذیه با شعار «حال خوب با وزن مناسب» برگزار میگردد.
وی ضمن اشاره به اینکه از ۲۴ دیماه لغایت ۷ بهمن ۱۴۰۱ هفته ملی تغذیه است، گفت: افزایش امید به زندگی و امکانات بهداشتی و درمانی سبب افزایش جمعیت سالمندی در کشور شده است.
کارشناس مسئول تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتی گفت: با افزایش تدریجی سن علائمی مانند فشارخون بالا، پوکی استخوان، کاهش متابولیسم و کاهش توده عضلانی در این دوران امری ضروری است ولی با رعایت شیوه زندگی سالم میتوان سالم پیر شد و در صورت وجود بیماری عوارض آن را کنترل کرد، پس پرداختن به الگوی تغذیه صحیح مهمترین موضوع در مدیریت سلامت دوران سالمندی است.
وی تصریح کرد: شرط داشتن تغذیه صحیح رعایت دو اصل تنوع و تعادل در غذای روزانه است. تعادل به معنی مصرف مقادیر کافی از مواد موردنیاز برای حفظ سلامت بدن و تنوع یعنی مصرف انواع مختلف مواد غذایی از ۶ گروه اصلی غذایی است. بهترین راه اطمینان از تعادل و تنوع در غذای روزانه استفاده از هر ۶ گروه اصلی غذایی شامل (گروه کربوهیدرات، میوهها و سبزیجات، گروه، گوشت، حبوبات، شیر، لبنیات و گروه متفرقه) است.
کارشناس مسئول تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتی افزود: با سالمند شدن عملکرد دستگاههای مختلف بدن کاهش مییابد. ازجمله کاهش میزان هضم و جذب در دستگاه گوارش و کاهش آستانه چشایی و بویایی به خاطر کمتر شدن پرزهای چشایی و عصب بویایی است. این اختلال منجر میشود که سالمندان بیشازحد از چاشنی در غذا مثل نمک زیادی در غذایی خود بریزند و از شیرینی و قند بیشتری استفاده کنند.
زارعی خاطرنشان کرد: سالمندان بهطور طبیعی مستعد یبوست و کمآبی هستند و از طرفی کمتر احساس تشنگی میکنند که توصیه میشود در طول روز جرعهجرعه آب مصرف کنند، یبوست میتواند به دلایل مختلفی از قبیل بیتحرکی، عدم نوشیدن کافی مایعات و استفاده محدود از غذای فیبری ایجاد شود. عوامل کمککننده در رفع یبوست عبارتند از: استفاده از نانهای سبوسدار، میوه و سبزیها، خوردن آلو خشک و انجیر، نوشیدن مایعات فراوان و در صورت امکان تحرک.
وی اضافه کرد: عدم تعادل بین مواد غذایی دریافتی و کالری مصرفی سبب فقر غذایی یا ذخیره بهصورت چربی میشود. درعینحال توجه به چند توصیه تغذیهای سالمندان خالی از لطف نیست:
۱. کاهش مصرف نمک جهت جلوگیری از احتباس آب و فشارخون
۲. کاهش مصرف چربیهای مضر در رژیم غذایی
۳. مصرف کلسیم و ویتامین دی جهت سلامت استخوانها
۴. خوردن غذاهای غنی از فیبر برای جلوگیری از یبوست و ابتلا به برخی سرطانها
۵. نوشیدن ۸٫ لیوان آب در طول روز
۶. کاهش قند مصرفی و استفاده کمتر از غذاهای پرکالری مثل شکر و شیرینی و کیک خامهای...
۷. استفاده از میوهها و سبزیها برای تامین فیبر و مواد معدنی
انتهای پیام/ م.ا ۳۰۴۰
وی ضمن اشاره به اینکه از ۲۴ دیماه لغایت ۷ بهمن ۱۴۰۱ هفته ملی تغذیه است، گفت: افزایش امید به زندگی و امکانات بهداشتی و درمانی سبب افزایش جمعیت سالمندی در کشور شده است.
کارشناس مسئول تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتی گفت: با افزایش تدریجی سن علائمی مانند فشارخون بالا، پوکی استخوان، کاهش متابولیسم و کاهش توده عضلانی در این دوران امری ضروری است ولی با رعایت شیوه زندگی سالم میتوان سالم پیر شد و در صورت وجود بیماری عوارض آن را کنترل کرد، پس پرداختن به الگوی تغذیه صحیح مهمترین موضوع در مدیریت سلامت دوران سالمندی است.
وی تصریح کرد: شرط داشتن تغذیه صحیح رعایت دو اصل تنوع و تعادل در غذای روزانه است. تعادل به معنی مصرف مقادیر کافی از مواد موردنیاز برای حفظ سلامت بدن و تنوع یعنی مصرف انواع مختلف مواد غذایی از ۶ گروه اصلی غذایی است. بهترین راه اطمینان از تعادل و تنوع در غذای روزانه استفاده از هر ۶ گروه اصلی غذایی شامل (گروه کربوهیدرات، میوهها و سبزیجات، گروه، گوشت، حبوبات، شیر، لبنیات و گروه متفرقه) است.
کارشناس مسئول تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتی افزود: با سالمند شدن عملکرد دستگاههای مختلف بدن کاهش مییابد. ازجمله کاهش میزان هضم و جذب در دستگاه گوارش و کاهش آستانه چشایی و بویایی به خاطر کمتر شدن پرزهای چشایی و عصب بویایی است. این اختلال منجر میشود که سالمندان بیشازحد از چاشنی در غذا مثل نمک زیادی در غذایی خود بریزند و از شیرینی و قند بیشتری استفاده کنند.
زارعی خاطرنشان کرد: سالمندان بهطور طبیعی مستعد یبوست و کمآبی هستند و از طرفی کمتر احساس تشنگی میکنند که توصیه میشود در طول روز جرعهجرعه آب مصرف کنند، یبوست میتواند به دلایل مختلفی از قبیل بیتحرکی، عدم نوشیدن کافی مایعات و استفاده محدود از غذای فیبری ایجاد شود. عوامل کمککننده در رفع یبوست عبارتند از: استفاده از نانهای سبوسدار، میوه و سبزیها، خوردن آلو خشک و انجیر، نوشیدن مایعات فراوان و در صورت امکان تحرک.
وی اضافه کرد: عدم تعادل بین مواد غذایی دریافتی و کالری مصرفی سبب فقر غذایی یا ذخیره بهصورت چربی میشود. درعینحال توجه به چند توصیه تغذیهای سالمندان خالی از لطف نیست:
۱. کاهش مصرف نمک جهت جلوگیری از احتباس آب و فشارخون
۲. کاهش مصرف چربیهای مضر در رژیم غذایی
۳. مصرف کلسیم و ویتامین دی جهت سلامت استخوانها
۴. خوردن غذاهای غنی از فیبر برای جلوگیری از یبوست و ابتلا به برخی سرطانها
۵. نوشیدن ۸٫ لیوان آب در طول روز
۶. کاهش قند مصرفی و استفاده کمتر از غذاهای پرکالری مثل شکر و شیرینی و کیک خامهای...
۷. استفاده از میوهها و سبزیها برای تامین فیبر و مواد معدنی
انتهای پیام/ م.ا ۳۰۴۰