عمومی | دانشگاه علوم پزشکی بوشهر

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر:‏ میزان مصرف نمک در کشور در مقایسه با استاندارد جهانی بالاست/ میزان بالای نمکی که افراد در روز ‏دریافت می‌کنند نمک پنهان است

دکتر عبدالمحمد خواجه‌ئیان در حاشیه برنامه بسیج ملی اطلاع‌رسانی تغذیه با موضوع کاهش مصرف نمک، اضافه‌کرد: طبق ‏نظر محققین میزان مصرف نمک در ایران حدود ۱۰ تا ۱۵ گرم در روز است که این میزان بسیار بیشتر از حد استاندارد ‏مصرف نمک یعنی ۵ گرم است که چیزی در حدود ۲ تا ۳ برابر استاندارد جهانی می‌باشد.‏


وی اضافه‌کرد: با توجه به شیوع بالای بیماری‌های قلبی و عروقی و پرفشاری خون، مصرف زیاد نمک به عنوان یکی از ‏مهم‌ترین عوامل خطر در بروز این بیماری‌ها شناخته شده است و آمارها نشان می دهد که از هر ۳۸۰ هزار مورد مرگ و میر ‏در کشور ۱۳۵هزار مورد آن ناشی از بیماری های قلبی و عروقی می باشد.‏


این مقام مسوول با‌ اشاره به اینکه مصرف روزانه نمک کمتر از ۵گرم یعنی کمتر از یک قاشق مرباخوری است، گفت: مصرف ‏بیش از ۵گرم نمک در روز اثر مهمی بر کاهش تراکم استخوان و بروز پوکی استخوان دارد. در پوکی استخوان، استخوان ضعیف ‏شده و با کوچکترین ضربه دچار شکستگی می‌شود. مصرف زیاد نمک می‌تواند مخاط معده را تخریب کند و باعث افزایش ‏خطر سرطان معده شود‎.‎


‏ ‏


میزان بالای نمکی که افراد در روز دریافت می‌کنند نمک پنهان است


معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: مصرف بالای نمک به معنی ریختن نمک زیاد در هنگام طبخ غذا و یا سر ‏سفره نیست، بلکه درصد بالایی از نمکی که روزانه مصرف می‌کنیم، نمک پنهان است که در درون مواد غذایی گوناگون وجود ‏دارد‎.‎


دکتر عبدالمحمد خواجه‌ئیان اضافه‌کرد: نان، انواع گوشت‌های فرآوری شده مانند همبرگر، سوسیس و کالباس، گوشت و ماهی ‏نمک‌ سود شده و همچنین خیار شور، انواع ترشی‌ها و شورها، پنیر و خشکبار بو داده نمک زیادی دارند.‏


وی خاطر نشان‌کرد: کاهش مصرف نمک تنها به بزرگسالان توصیه نمی‌شود بلکه با توجه به اینکه ذایقه هر فرد از دوران ‏کودکی شکل می‌گیرد، تلاش خانواده در جهت ذایقه سازی سالم در کودکان از اهمیت بسزایی برخوردار است و توصیه می‌کنم ‏خانواده‌ها ذایقه کودکان را از اوایل زندگی به غذای کم نمک عادت دهید.‏


این مقام مسوول تصریح‌کرد: به غذای کودکان زیر یک سال نمک اضافه نکنید تا ذایقه‌شان به غذاهای شور عادت نکند زیرا ‏محیط خانواده و پیام‌های رسانه‌ها به ویژه تبلیغات تلویزیونی نقش مهمی در دریافت و عادات غذایی کودکان دارند.‏


دکتر خواجه‌ئیان تصریح‌کرد: برای کودکان حداکثر میزان توصیه شده برای مصرف نمک کمتر از ۳ گرم در روز ( کمتر از یک ‏قاشق چای خوری ) است و باید نمک ید دار تصفیه شده باشد. ‏


انتهای پیام/م.آ ۱۰۲۲‏