کاهش ۵۰ درصدی مرگ نوزادی در شهرستان دیّر
عباس آدمیتنسب در نشست کمیته پیشگیری و کاهش مرگومیر نوزادان و کودکان ۱ تا ۵۹ ماهه شهرستان دیّر گفت: افزایش کیفیت مراقبتهای دوران بارداری و شناسایی مادران باردار مستعد زایمان زودرس و نیازمند مراقبت بیشتر، میتواند باعث کاهش مرگومیر نوزادی شود.
وی افزود: با تلاش پزشکان، ماماها، مراقبین سلامت، بهورزان و بهبود کیفیت مراقبتهای مادران و نوزادان خوشبختانه میزان مرگومیر نوزادی در ۹ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه در سال گذشته به میزان ۵۰درصد کاهش یافت.
وی اضافه کرد: در ۹ ماه امسال ۲ مورد مرگ نوزادی به علت نارسی گزارش شده که از جمله علل بیولوژیک شایع مرگ نوزادان است.
رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیر تاکید کرد: انجام مراقبتهای پیش از بارداری، دوران بارداری و پس از زایمان میتواند بهطور چشمگیری درصد مرگومیر نوزادی را کاهش دهد لذا لازم است با توجه به اهمیت موضوع مادران نسبت به انجام مراقبتهای بهداشتی و عمل به توصیه مراقبین سلامت توجه ویژهای داشته باشند.
آدمیتنسب بابیان اینکه در سالهای اخیر نظام شبکههای بهداشتی و درمانی در کشور، بستر مناسبی را برای ارائه خدمات فراهم نموده است، گفت: اجرای برنامههای گوناگون بهداشتی و افزایش آگاهی و سواد سلامت جامعه، میزان مرگومیر نوزادان را کاهش داده است اما عوامل غیر بیولوژیک موثر بر مرگ نوزادی نیز وجود دارد که باید با تلاش همهجانبه، تمهیدات لازم اتخاذ شود.
وی افزود: وضعیت اقتصادی- اجتماعی، جنسیت و سطح سواد مادر بهعنوان علل غیر بیولوژیک بوده که به همان اندازه علل بیولوژیک در مرگ نوزادی موثر هستند چراکه در کشورهای با وضعیت اقتصادی- اجتماعی ضعیف، هنوز عللی مانند عفونتهای مادرزادی و مشکلات حاملگی و زایمان با وزن تولد کم، نارسی و ناهنجاریها علتهای شایعتری هستند.
انتهای پیام/ ح.ن ۳۰۵۰