عمومی | دانشگاه شیراز

نشست هم‌اندیشی استادان مشاور انجمن‌های علمی دانشگاه شیراز

نشست هم اندیشی استادان مشاور انجمن های علمی دانشگاه شیراز با حضور هیئت رئیسه دانشگاه، جمعی از روسا و معاونان دانشجویی فرهنگی دانشکده ها و روسای پارک علم و فناوری و بنیاد نخبگان استان فارس برگزار شد.

در این نشست که عصر یکشنبه ۱۱دی ماه در مجتمع رفاهی دانشگاه شیراز ترتیب یافت؛ دبیر دبیران انجمن های علمی دانشجویی دانشگاه شیراز به بیان اهم مسائل و مهم ترین خواسته های انجمن های علمی پرداخت و سپس، استادان مشاور انجمن های علمی به بیان دغدغه ها و دیدگاه های خود درخصوص وضعیت انجمن های علمی و ارتقای سطح آن ها پرداختند. همچنین روسای پارک علم و فناوری و بنیاد نخبگان استان فارس و مدیر نوآوری، فناوری و کارآفرینی دانشگاه نیز طرح های موجود برای حمایت از انجمن های علمی و دانشجویان را معرفی کرده و اقدامات صورت گرفته را در این زمینه بیان کردند.


نقش مهم استادان مشاور انجمن های علمی در دورکردن فضای ناامیدی از دانشگاه

دکتر محمد موذنی، رئیس دانشگاه شیراز در این مراسم ضمن تقدیر از زحمات استادان مشاور انجمن های علمی دانشگاه، بر تداوم برگزاری این گونه جلسات به منظور تبادل نظر و هم فکری اعضا تاکید کرد.

وی از مشخص نبودن شرح وظایف دقیق و چارچوب مند انجمن های علمی و روش برگزاری انتخاب این انجمن ها انتقاد کرد و از مشاوران خواست تا برای این مهم پیشنهاد داده و چاره اندیشی کنند.

وی از استادان مشاور انجمن های علمی خواست تا با راهنمایی و ارائه ی مشاوره به دانشجویان، آن ها را به مهارت افزایی در دوران طلایی دانشجویی که امکان کسب همزمان علم و تجربه در آن فراهم است، دعوت نمایند.

رئیس دانشگاه شیراز با بیان اینکه تجربه نشان داده است دانشجویانی که در زمینه های فرهنگی حضور فعال تری دارند، پس از دانش آموختگی به ویژه در زمینه ی یافتن شغل مناسب، موفق تر خواهند بود؛ تاکید کرد: باید دانشجویان را به مطالعه ی آزاد و تکمیل مطالعات دانشجویی تشویق کرد.

وی افزود: دانشجویان باید در دوران دانشجویی علاوه بر آموزش و پژوهش، مهارت های مختلفی بیاموزند و با نیاز جامعه و صنعت آشنا شوند.

دکتر موذنی بر ضرورت آموزش اخلاق حرفه ای و صداقت علمی دانشجویان نیز تاکید کرد و در ادامه به ارائه ی پیشنهاداتی برای فعالیت انجمن های علمی پرداخت که از آن جمله می توان به معرفی کتاب های جدید و مجله های علمی تخصصی و مقالات به روز هر رشته، برگزاری همایش ها و سمینارهای علمی متناسب با نیاز روز جامعه، برگزاری کارگاه های آموزشی توانمند سازی، نمایش مستندات علمی، معرفی دانشمندان هر رشته و معرفی برنامه های علمی صداوسیما اشاره کرد.

وی خطاب به استادان مشاور انجمن های علمی گفت: مسئولیت شما بسیار ارزشمند است؛ شما می توانید با تلاش خود، کاری کنید که فضای غالب در محیط دانشگاه فضای علمی باشد و از یاس و ناامیدی فاصله بگیرد.

رئیس دانشگاه شیراز همچنین، پیشنهاد برگزاری «اردوی های راهیان پیشرفت» را با هدف آشنایی هرچه بیش تر دانشجویان از پیشرفت های کشور و افزایش امید و انگیزه در میان آن ها مطرح کرد و از مسوولان خواست تا این موضوع را دنبال کنند.


انجمن های علمی بستر مناسبی برای آزمون و خطای دانشجویان

دکتر علی حفیظی، معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه شیراز نیز ضمن تقدیر از همکاری استادان مشاور انجمن های علمی و معاونان دانشجویی فرهنگی دانشکده ها یادآور شد: در سال های گذشته، تعداد قابل توجهی از انجمن های علمی دانشجویی دانشگاه شیراز موفق به کسب رتبه های برتر ملی شده اند که این موضوع، بیانگر راهنمایی ها و تلاش های موثر استادان مشاور ایشان است.

وی با بیان اینکه باید بپذیریم فضای انجمن های علمی یک بستر مناسب برای آزمون و خطای دانشجویان است، اظهار کرد: باید دانشجویان را تشویق کرد و به آن ها میدان داد تا خود را در این فضا محک بزنند.

معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه شیراز با اشاره به اینکه از دهه ی هشتاد، رویداد «ایده های برتر» در دانشگاه شیراز برگزار شده است، توضیح داد: این برنامه حرکت بسیار ارزشمندی بود و باید بتوانیم در آینده ایده های برتر دانشگاه را به زنجیره های فناوری استان و کشور وصل کنیم.

وی از استادان مشاور انجمن های علمی خاص تا با ارائه ی پیشنهادات خود، فضای رشد و ارتقای هرچه بیشتر انجمن های علمی دانشگاه را فراهم نمایند.


انجمن های علمی حلقه مفقوده مراکز رشد و فناوری با بدنه دانشجویی

افشین زمانی، دبیر دبیران انجمن های علمی دانشگاه شیراز هم در این نشست ضمن پرداختن به جایگاه انجمن های علمی، اظهار کرد: انجمن های علمی جزء موثرترین نهادهایی هستند که به ارتقای سطح کیفی و پویاتر شدن فضای دانشگاه و همچنین تقویت انگیزه و ارتقای فرهنگ علم اندوزی و دانش آموزی در میان دانشجویان منتهی می شود. بدین منظور بایستی تدابیری اندیشید تا فعالیت دانشجویان در قالب انجمن های علمی دانشجویی بیش از پیش تسهیل یابد و با تبیین جایگاه و اهمیت انجمن های علمی دانشجویی برای اساتید، آنان نیز برای ارتقاء سطح کیفی انجمن های علمی دانشجویی تلاش کنند. این تلاش در قالب ارتباط موثر اعضای هیئت علمی با انجمن های علمی دانشجویی و تعریف طرح های مشترک به ثمر می نشیند.

وی افزود: زمینه همکاری انجمن های علمی با نهادهای مختلف دولتی و خصوصی در حوزه ی تخصصی مربوطه (ازجمله مراکز نوآوری تخصصی، مراکز رشد و پارک علم و فناوری و...) به منظور استفاده از توان علمی آن ها برای ارتقای بهره وری، بایستی توسعه و هموارسازی یابد. مراکز نوآوری و رشد به عنوان اولین نقش آفرینان در اکوسیستم شکل گیری و توسعه ی شرکت های نوپا و دانش بنیان، با محوریت حمایت از کارآفرینان و افراد مستعد از طریق ایجاد بسترهای حمایتی و توانمندساز، سعی در پرورش ایده های نو و کاربردی با رویکردی ثروت آفرین دارند. چه بسا حلقه ی مفقوده ی این نهادها با بدنه ی جامعه دانشجویی، انجمن های علمی هستند که به خوبی قادر به ایفای نقش خواهند بود.

نماینده ی دبیران انجمن های علمی دانشجویی در بخش دیگری از سخنان خود به خواسته های انجمن های علمی پرداخت و با انتقاد از اینکه عمده ی دانشکده ها و نهادهای موجود در آن هنوز نسبت به رسالت انجمن های علمی توجیه نشده اند، گفت: بسیاری از برنامه های فرهنگی یا حتی بازدیدها بر دوش انجمن ها محول شده است! آیا دانشکده ها بودجه ی مشخصی برای این منظور دارند؟ اگر بله، چرا هیچ گونه حمایتی از انجمن ها برای برگزاری این فعالیت ها صورت نمی گیرد؟

وی افزود: با عنایت به ارزشمندی حرکت انجمن های علمی و اهمیت آن برای پیشبرد چشم اندازهای علمی کشور، بایستی تدابیری برای تشویق دانشجویان به فعالیت در قالب انجمن های علمی دانشجویی اندیشیده و از ظرفیت های قانونی و حقوقی و توانمندی های اداری و انسانی دانشگاه برای تقویت و نتیجه بخش بودن این فعالیت ارزشمند استفاده شود. دانشگاه باید از مجموعه امکانات خود، مقداری را برای انجمن های علمی دانشجویی در نظر بگیرد و تفاوت حداقلی برای دانشجویان فعال در انجمن های علمی دانشجویی به نسبت دیگردانشجویان دیگر وجود داشته باشد.

زهرا فرامرزی، سرپرست مرکز حمایت از فعالیت های علمی دانشجویان نیز در حاشیه ی این نشست توضیح داد: هم اکنون ۶۸ واحد انجمن علمی در دانشگاه شیراز فعالیت می کنند که قریب به دوهزار نفر دانشجوی پژوهشگر و توانمند در این انجمن ها حضور فعّال و موثر دارند.

ادامه ی این نشست، استادان مشاور انجمن های علمی به بیان پیشنهادات خود برای ارتقای سطح انجمن های علمی پرداختند. ازجمله مسائل مطرح شده ازسوی استادان مشاور انجمن های علمی نیز در این جلسه می توان به برنامه ریزی برای سرمایه گذاری هدفمند روی انجمن های علمی، پرهیز از کارهای تکراری در انجمن ها، افزایش مدت زمان فعالیت انجمن ها برای شرکت در جشنواره ی حرکت، انتقاد از به به روزرسانی نشدن آیتم های جشنواره ی حرکت، انتقاد از کمبود منابع مالی برای فعالیت انجمن ها و تقدیرنشدن انجمن های علمی برتر آن گونه که شایسته و بایسته است، درنظرگرفتن امتیازات و مشوق هایی برای استادان مشاور به منظور جلب مشارکت هرچه بیشتر ایشان، مشخص کردن چارت سازمانی برای فعالیت انجمن های علمی، تشکیل شبکه ی انجمن های علمی به منظور ارتباط گسترده تر انجمن ها، هدف گذاری برای مهارت آموزی و کسب آمادگی دانشجویان در انجمن های علمی، صدور گواهی برای دانشجویان و اعضای انجمن های علمی، اصلاح روند انتخابات انجمن های علمی، آماده سازی انجمن های علمی برای فعالیت های مقطعی درون بخشی و درون دانشکده ای، امکان ادامه داربودن عضویت دانشجویان و دانش آموختگان در انجمن های علمی، چابک سازی فرایندهای اداری برنامه های انجمن های علمی، ایجاد مکانی برای به نمایش گذاشتن محصولات انجمن های علمی به صورت حضوری و مجازی و... اشاره کرد.

برای دیدن عکس های بیشتر به گالری مجازی دانشگاه مراجعه کنید.




آدرس کوتاه :