عمومی | دانشگاه علوم پزشکی بوشهر

پنجم دی‌ماه یادمان زلزله بم و مناسبت روز ملی ایمنی در برابر زلزله

دکتر موسوی افزود: به گفته متخصصان این حوزه، کشور ما دریکی از مناطق زلزله‌خیز کره زمین واقع‌شده و همه‌ساله زلزله‌های متعددی در نواحی مختلف آن اتفاق می‌افتد. تجربیات نشان داده‌اند زلزله هنگامی اثرات نامطلوبی بر حوزه سلامت و زیرساخت‌های حیاتی ما می‌گذارد که جوامع و به‌تبع آن نظام سلامت آمادگی رویارویی با آن را نداشته باشند. اگرچه زمان دقیق رخداد زلزله با علم و دانش امروز قابل پیش‌بینی نیست، اما می‌توان با آموزش همگانی، تدوین برنامه، تمرین و افزایش تاب‌آوری در این زمینه، آثار سوء سوانح طبیعی و صدمات ناشی از آن‌ها را به میزان قابل‌توجهی کاهش داد.
وی با تاکید بر اینکه بلایا طبیعی نیستند (حتی اگر خطر مرتبط با آن باشد) تصریح کرد: ریسک مستلزم شناسایی و کاهش محرک‌های زمینه‌ای ریسک است که به‌ویژه با توسعه ناپایدار، تخریب محیط‌زیست، قوانین سازه‌ای ضعیف و عدم نظارت در زیرساخت‌های مهم و حساس و حیاتی و نابرابری و تغییرات آب‌وهوایی مرتبط است که شرایط خطر را ایجاد و تشدید می‌کند. قرار گرفتن در معرض و آسیب‌پذیری پرداختن به این محرک‌های خطر اساسی، خطر بلایا را کاهش می‌دهد، اثرات تغییرات آب‌وهوا را کاهش می‌دهد و درنتیجه، پایداری توسعه را حفظ می‌کند.
مسئول کارگروه حوادث و بحران دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر نیز گفت: مقاوم‌سازی ساختمان‌ها و ایمن کردن اجزای غیر سازه‌ای و آموزش به مردم درزمینهٔ ایمنی در برابر زلزله، از موارد مهم صورت گرفته در این دانشگاه برای کاهش آسیب‌ها در برابر حوادث طبیعی من‌جمله زلزله است
دکتر موسوی بابیان اینکه، ما باید خطرات را مدیریت کنیم، نه‌فقط بلایا خاطرنشان کرد: نیازسنجی دانش و ظرفیت‌های دانشگاه، سازمان‌های واکنش و بازیابی حرفه‌ای، جوامع و افراد برای پیش‌بینی موثر، پاسخگویی و بازیابی از تاثیرات رویدادها یا شرایط خطر احتمالی، قریب‌الوقوع یا فعلی. به‌عنوان‌مثال، نصب دستگاه‌های هشدار اولیه، از کارهای صورت گرفته برای کاهش سطح ریسک است که در دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر سرمایه‌گذاری شده است.


انتهای پیام/ زن : (۵۰۰۰۰)