عمومی | موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی

کارگاه آموزشی "شناخت، کاربرد و معاینه فنی ماشین‌های بوجاری" در مرکز شاهرود برگزار شد.

در راستای انتقال دانش فنی و توانمندسازی کارشناسان و بهره‌­برداران کشاورزی، کارگاه آموزشی "شناخت، کاربرد و معاینه فنی ماشین­‌های بوجاری" به صورت حضوری و آنلاین در تاریخ­‌های ۲، ۹ و ۱۶ آذرماه با تدریس مهندس امیدمهر عضو هیات علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز شاهرود برگزار گردید. در این کارگاه ابتدا هدف از فرآوری محصولات کشاورزی (کاهش افت و کمی و کیفی) و ۵ مرحله اصلی عملیات فرآوری بذر (۱-تمیزکردن، ۲-درجه‏‌بندی، ۳-ضدعفونی، ۴-کیسه‏‌گیری و  ۵- انبارکردن) توضیح داده شد و نیز استفاده از خواص فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی مواد جهت استفاده از آنها در تمیزکردن و درجه‌­بندی مواد تشریح شد. همچنین انواع دستگاه­‌های­ مورد استفاده در بوجاری و درجه­‌بندی محصولات کشاورزی (انواع غربال‌­ها، ماشین بوجاری) و نحوه کار و راه‌­اندازی، تنظیمات و سرویس و نگهداری دستگاه‌­ها تشریح شد. همچنین توضیحات لازم در زمینه کوبیدن و تجهیزات مربوطه نیز ارائه شد و موارد و نکات مربوط به معاینه فنی دستگاه­‌های خطوط فرآوری بذر گندم توضیح داده شد و به سوالات شرکت ­کنندگان در زمینه مباحث مربوط پاسخ داده شد.