پارک علم و فناوری دانشگاه تهران هاب مرکزی برای ارتباط بین پارکها و شرکتهای سرمایهگذار میشود | انعقاد تفاهمنامه چندجانبه برای ایجاد ناحیه نوآوری از بزرگراه همت تا میدان بهمن | پارک علم و فناوری مشترک بین ایران و ونزوئلا راهاندازی میشود
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر علی اسدی امروز سهشنبه ۲۲ آذر ماه در نشست خبری با خبرنگاران و فعالان رسانهای حوزه علم و فناوری، با اشاره به شعار سال ۱۴۰۱ «تولید؛ دانشبنیان، اشتغالآفرین» و شعار دانشگاه تهران «جهاد علمی برای تحقق دانشگاه کارآفرین با رویکرد مسئولیتپذیری اجتماعی»، گفت: یکی از واحدهای اصلی دانشگاه که باید برای تحقق شعار سال و شعار دانشگاه تلاش کند پارک علم و فناوری دانشگاه است.
وی راهاندازی پردیس علم و فناوری شهید چمران در اشتهارد و پردیس علم و فناوری شهید علیمحمدی در مجاورت میدان بهمن را در راستای تحقق شعار سال ۱۴۰۱ عنوان کرد و اظهار داشت: این دو پردیس از موقعیت جغرافیایی بسیار مطلوبی برای استقلال شرکتهای دانشبنیان در نظر گرفته شده است.
دکتر اسدی، حمایت از ایدهها و هستههای نوآور را یکی از دیگر از اقدامات پارک علم و فناوری معرفی کرد و گفت: دانشجویان نباید پس از فارغالتحصیلی رها شوند بلکه باید یافتههای رسالهها و پایاننامهها به سمت فناوری سوق پیدا کند؛ بنابراین حمایت از رسالهها و پایاننامههای دانشجویان مورد حمایت پارک علم و فناوری است تا تولید ثروت از علم محقق شود.
رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران همچنین از افزایش تعداد شعبههای پارک علم و فناوری از ۹ شعبه به ۱۵ شعبه خبر داد و گفت: تا پایان سال گذشته، ۹ شعبه پارک علم و فناوری در واحدهای دانشگاه شکل گرفته بود که در سال ۱۴۰۱ به ۱۵ شعبه افزایش پیدا کرده است تا تمام امکانات و فضاهایی که میتواند در اختیار شرکتهای دانشبنیان و واحدهای فناور و نوآور قرار گیرد را در اختیار استادان و دانشجویان در این حوزه قرار بدهیم.
وی افزود: فضاهای فیزیکی و زیرساختهایی که در اختیار شرکت دانشبنیان قرار میگیرد را طی سال ۱۴۰۱ به دو برابر ارتقا دادیم که در این افزایش فضاها و زیرساختها، برخی از سازمانها از جمله سازمان آموزش فنیوحرفهای کمک زیادی به دانشگاه کردند و با حمایتهای رئیس دانشگاه تهران بخشی از فضاهای مستقر در طرح ساماندهی دانشگاه برای استقرار شرکتهای دانشبنیان در اختیار پارک علم و فناوری قرار گرفت.
وی همچنین از برنامهریزی برای راهاندازی شبکه سرمایهگذاران پارک علم و فناوری دانشگاه تهران خبر داد و گفت: پارک علم و فناوری سلسله نشستهایی به منظور برقراری ارتباط بین سرمایهگذار و سرمایهپذیر برگزار کرده است. صاحبان شرکتهای دانشبنیان الزاماً توانایی لازم برای تجاریسازی محصولات خود را ندارد که در اینجا باید با پیوند بین سرمایهگذار و سرمایهپذیر به تجاریسازی ایدههای دانشبنیان کمک شود و سرمایهگذارانی که علاقه دارند در زمینه شرکتهای دانشبنیان و تولید محصولات دانشبنیان فعالیت کنند، به شرکتهای دانشبنیان متصل شود.
وی در بخش دیگر سخنانش اعلام کرد: پارک علم و فناوری دانشگاه تهران هاب مرکزی برای ارتباط بین پارکهای علم و فناوری و شرکتهای سرمایهگذار در زمینه علم وفناوری میشود.
رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران ضمن اشاره به تفاهمنامهای که به زودی بین دانشگاه تهران، شهرداری تهران، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای ایجاد ناحیه نوآوری منعقد خواهد شد، گفت: انعقاد این تفاهمنامه، فعالیتهای دانشبنیان در ناحیه نوآوری دانشگاه تهران که از بزرگراه همت تا میدان بهمن را شامل میشود تسهیل میکند.
دکتر اسدی همچنین از تلاش مدیریت پارک علم و فناوری برای پیشبرد دیپلماسی دانشبنیان خبر داد و گفت: تلاش میکنیم تا بتوانیم فعالیتهای پارک علم و فناوری را بینالمللی کنیم؛ چرا که بسیاری از شرکتهای دانشبنیان توان تولید محصولات فناورانه که بتواند با محصولات خارجی رقابت کنند را دارا هستند.
دکتر اسدی افزود: در همین رابطه، تعامل خوبی با کشورهای منطقه و بویژه کشورهای همسایه داریم و به زودی پارک علم و فناوری مشترک بین دانشگاه تهران و ونزوئلا راهاندازی میشود.
وی همچنین از دریافت درخواستهایی به منظور همکاری پارک علم و فناوری دانشگاه تهران برای ایجاد شعبه در کشورهای عراق و روسیه خبر داد و گفت: این درخواستها نتیجه تلاش برای گسترش دیپلماسی فناورانه است.
رئیس پارک علم و فناوری در ادامه سخنان خود در تشریح فعالیتهای پارک علم و فناوری به توسعه روابط با مناطق آزاد اشاره کرد و اظهار داشت: این مناطق میتوانند تسهیلکننده امور برای شرکتهای دانشبنیان هم در جهت صادرات محصولات این شرکتها و هم در جهت واردات مواد اولیه مورد نیاز برای تولید محصولات دانشبنیان باشند.
وی با تاکید بر اهمیت ترویج فرهنگ نوآوری و فناوری و کارآفرینی گفت: در همین راستا مرکز ترویج و توسعه کسبوکار در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران راهاندازی شد که به توسعه فضای فناوری و نوآوری کمک میکند.
دکتر اسدی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به راهاندازی دبیرخانه جایزه فناوری و نوآوری یونسکو در پارک علم و فناوری، از پیشرفت امور این دبیرخانه خبر داد و افزود: احکام لازم از سوی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری صادر شده است و امیدواریم که سال آینده در چنین روزهایی شاهد اهدای اولین جایزه علم، نوآوری و فناوری یونسکو در ایران باشیم و انشالله آن را به سطح بینالمللی هم تسری بدهیم.
دکتر اسدی، اختصاص یارانه تجاریسازی را یکی دیگر از اقدامات پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در جهت تحقق شعار سال و شعار دانشگاه تهران برشمرد و گفت: این امر با همکاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری انجام میشود تا پارک علم و فناوری دانشگاه تهران هاب پارکهای علم و فناوری کشور شود تا بتوانیم یارانه تجاریسازی را هم در اختیار سرمایهگذار و هم در اختیار سرمایهپذیر (شرکتهای دانشبنیان) قرار دهیم.
رئیس پارک علم و فناوری در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به راهاندازی صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه تهران گفت: این صندوق تسهیلاتدهنده و تضمینکننده شرکتهای دانشبنیان است و تاکنون ۶۰۰ میلیارد تومان تضامین برای شرکتهای دانشبنیان داشته است.