بهرهگیری از روش نوین جراحی در درمان سرطان روده بزرگ برای اولین بار در دانشگاه
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از انجام عمل جراحی سرطان رکتوم برای اولین برای در دانشگاه به کمک یکی از روشهای لاپاراسکوپی در بیمارستان طالقانی خبر داد.
دکتر مهدی تولایی فوشیپ جراحی کلورکتال در گفتوگو با خبرنگار روابط عمومی
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
، از انجام عمل جراحی کم تهاجمی برای بیمار مبتلا به سرطان رکتوم یا روده بزرگ خبر داد و گفت: بیمار ۴۱ سالهای که دچار یبوست و خونریزی دستگاه گوارشی تحتانی شده بود، با انجام اقدامات تشخیصی و تایید بروز سرطان رکتوم، در بیمارستان طالقانی تحت عمل جراحی قرار گرفت.
وی ادامه داد: روشهای متعددی برای جراحی سرطان روده بزرگ وجود دارد، اما نزدیک به ۲ دهه است که ضایعه بدخیم به روش کم تهاجمی لاپاراسکوپی و با ایجاد برشهای پنج تا ۱۰ میلی متری از بدن بیمار خارج میشود.
عضو هیئت علمی گروه جراحی دانشگاه در ادامه ضمن معرفی یکی از روشهای جراحی لاپاراسکوپی تحت عنوان TaTME (TransAnal Total Mesorectal Excision) که برای این بیمار مورد استفاده قرار گرفته است، عنوان کرد: در این روش به جای ایجاد برش روی شکم، از طریق مقعد با تجهیزات لاپاراسکوپی، ضایعه را خارج میکنیم.
به گفته دکتر تولایی این روش مزایای زیادی دارد و برای تومورهای بزرگ دارای چسبندگی و تومورهایی که بر اثر رادیوتراپی تغییر بافتی پیدا کردهاند، بهترین گزینه است و دقت بالای آن از آسیب به عروق، اعصاب و مجاری ادراری جلوگیری میکند.
فلوشیپ جراحی کلورکتال تصریح کرد: سرطان روده بزرگ سومین سرطان شایع در کشور و دومین سرطان شایع در زنان بعد از سرطان سینه است. همچنین جایگاه دومین علت مرگ ناشی از سرطان، به این نوع سرطان تعلق دارد.
دکتر تولایی با بیان اینکه سن ابتلا به سرطان روده بزرگ به سرعت در حال کاهش است، اظهار کرد: علاوه بر عوامل ژنتیکی، کم تحرکی، استفاده ناکافی از میوه و سبزیجات، استفاده بیش از حد از فرآوردههای گوشتی، غذاهای چرب، الکل و دخانیات از علل بروز سرطان روزده بزرگ محسوب میشود. از همینرو با اصلاح سبک زندگی میتوان از بروز این بیماری پیشگیری کرد.
انتهای پیام/
کد خبرنگار: ۷۷۰۲ ی.ق