خواست دشمن انسداد فضای گفتگو و نقد عالمانه در دانشگاه است | دانشگاهها در زمینه بازسازی انقلابی ساختار فرهنگی کشور نقش محوری دارند | اساتید مشارکت کننده در «خانه گفتوگو» نقشه دشمنان را ناکام گذاشتند | پرسشهای دانشجویان عزتمندانه است
به گزارش روابط عمومی
دانشگاه تهران
، دکتر سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران صبح امروز در آئین گرامیداشت روز دانشجو که با حضور رئیسجمهوری در محل تالار فردوسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران برگزار شد، با یادآوری اینکه شانزدهم آذر ماه روز دانشجو نماد استکبارستیزی است، اظهار کرد: امروز در حالی روز شانزده آذر را گرامی میداریم که در چنین روزی صدای اعتراض دانشجویان در راهروها و کلاسهای دانشگاه تهران در مقابل تحقیر شدن یک ملت و تمدن توسط یک قدرت استکباری با گلولههای آتشین ارتش متعلق به همین ملت که حاکمانش غلام حلقه به گوش آمریکا بودند، پاسخ داده شد. آیا ذلتی بالاتر از این برای یک حکومت وجود دارد؟
وی تصریح کرد: امروز به برکت نظام مقدس اسلامی شاهد حضور عالیترین مقام اجرایی کشور در همان دانشگاه هستیم که پنجه در پنجه همین ارباب پیشین انداخته و دانشجویانش عزتمندانه پرسشهایی از جنس دیگر دارند. دانشجویان همین دانشگاه که زمانی خواستهشان این بود که نمیخواهند برده قدرت استکباری باشند، اکنون سطح مطالباتشان به جایی رسیده است که با اعتماد به نفس و جسورانه از رئیسجمهوری که از جنس خودشان است، میپرسند که چرا همانند توانمندی ممتاز نظامی، علمی و سیاسی، نتوانستهایم در حوزه اقتصادی هم رقیب قدرتهای اقتصادی اول دنیا باشیم. آیا عزتی از این بالاتر برای یک ملت و حکومت وجود دارد؟
رئیس دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: ما ملتی لایق بهترینها هستیم و با ظرفیتهای فوقالعادهای که در اختیار داریم ضعفهای اقتصادی که البته بخشی از آن ناشی از دشمنیها و تحریمهای دشمنان است، باز قابل قبول نیست. ولی ۱۶ آذر فرصت مناسبی است تا دانشجویان عزیز ما تاریخ را بازخوانی کنند و با اتکا به واقعیات تاریخی، ببینند که کجا بودیم و الان به کجا رسیدهایم. این شرایط باعث شده که دشمنان به دنبال انتقام از ملت ایران باشند و چاره مقصود خود را در متوقف نمودن رشد علمی کشور میدانند.
دکتر مقیمی افزود: دشمنان به خوبی میدانند که یکی از منابع قدرت ما دانشگاهها هستند؛ بنابراین تلاش میکنند تا با بهرهگیری از معدود افراد هتاک و فریبخورده، تصویری ابتذالگونه از دانشگاه ارائه کنند و باعث انسداد فضای گفتگو و نقد عالمانه شوند و مرجعیت دانشگاه را به چالش بکشند تا دانشگاهها نتوانند در ایفای نقش تمدنسازی خود، آنگونه که مورد انتظار رهبر عزیزمان است، موثر و موفق عمل کنند.
رئیس دانشگاه تهران با اشاره به راهاندازی «خانه گفتوگو» در جریان ناآرامیهای اخیر دانشگاه و گفتوگو با ذینفعان دانشگاه، اظهار داشت: تجربه دانشگاه تهران نشان داد که در اوج این التهابات، جامعه نخبگانی هوشمند است که دل در گرو اسلام و این آب و خاک دارد و قاطبه دانشگاهیان اعم از اساتید و دانشجویان با گرایشهای فکری مختلف، با حس مسئولیتپذیری و بلوغی مثالزدنی که بارها و بارها در «خانه گفتوگو» گرد هم آمدند و با تعاملی سازنده، نه تنها نقشه دشمنان را برای فرسایش و تحلیلرفتگی قدرت دانشگاهیان ناکام گذاشتند، بلکه الگویی عملیاتی و کارآمد را عرضه نمودند که تهدیدات و بحرانسازی در آینده، نه تنها خطری برای بقا دانشگاه نخواهد داشت، بلکه آن را پویاتر، پاسخگوتر و عقلانیتر خواهد ساخت.
استاد دانشکده مدیریت دانشگاه تهران همچنین با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی در زمینه ضرورت بازسازی انقلابی ساختار فرهنگی کشور، تاکید کرد: با توجه به نقش محوری دانشگاهها در زمینه بازسازی انقلابی ساختار فرهنگی کشور، بر همه ما دانشگاهیان تکلیف است که در این زمینه نقشآفرینی ویژه داشته باشیم.
رئیس دانشگاه تهران در پایان از توجه ویژه رئیسجمهوری به دانشگاهیان، از جمله دستور قاطع ایشان برای ترمیم حقوق اساتید، حمایت مالی و بودجهای دانشگاهها، تلاش برای ارتقای معیشت اساتید و کارکنان و تامین منابع مالی برای رفاه و آسایش دانشجویان قدردانی کرد.