عمومی | دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مراغه

آیین نامه تسهیل ادامه تحصیل دانشجویان ممتاز و استعداد درخشان به مقاطع بالاتر در وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشکی

آیین نامه تسهیل ادامه تحصیل دانشجویان ممتاز و استعداد درخشان به مقاطع بالاتر در وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشکی

مقدمه

در اجرای بند ۱ماده ۲ آئین نامه شورای هدایت استعدادهای درخشان وزارت بهداشت ،درمان وآموزش پزشکی و به منظور برقراری تسهیلات ویژه آموزشی و پژوهشی برای دانشجویان دارای استعداد درخشان  و شکوفایی استعدادهای بالقوه آنان با محوریت ارزش های والای اسلامی ،انسانی وملی این آیین نامه تصویب گردید.

ماده ۱- به منظور رعایت اختصار واژه های زیر در این آیین نامه به کار می رود.

وزارت : منظور وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی است.

شورا : منظور شورای هدایت استعدادهای درخشان وزارت بهداشت ، درمان وآموزش پزشکی می باشد.

دانشگاه : منظور هر یک از دانشگاهها و دانشکده های علوم پزشکی و موسسات وابسته به وزارت بهداشت ، درمان وآموزش پزشکی کشور است که طبق مقررات وزارت عمل می کنند.

دانشجو: منظور کلیه دانشجویان شاغل به تحصیل دردانشگاههای علوم پزشکی و موسسات وابسته به وزارت و
دانشکده های علوم پزشکی وابسته به دستگاههای اجرایی( شاهد، بقیه الله، ارتش و علوم بهزیستی) میباشد.

ماده ۲- دانشجویان موضوع این آیین نامه عبارتند از :

الف - برگزیدگان آزمون سراسری گروه آزمایشی علوم تجربی با کسب رتبه کشوری مساوی و کمتراز ۵۰۰ (با معرفی سازمان سنجش آموزش کشور)

ب - دارندگان مدال طلا، نقره و برنزکشوری از المپیادهای علمی دانش آموزی (با معرفی وزارت آموزش و پرورش)

ج- رتبه های اول انفرادی کشوری المپیادعلمی دانشجویان علوم پزشکی کشوربا معرفی دبیرخانه المپیاد علمی وزارت

د - دارندگان مدال طلا از المپیادهای بین المللی دانشجویی در زمینه علوم پزشکی با تائید وزارت

ه - برگزیدگان حائز رتبه های اول تا سوم نهایی جشنواره رازی و جشنواره های خوارزمی و جوان خوارزمی(در زمینه علوم پزشکی) و سایر جشنواره های مورد تایید وزارت با معرفی دبیرخانه های مربوطه

و- مالکان ابداع یا اختراع ثبت شده در زمینه علوم پزشکی با تائید معاونت تحقیقات و فن آوری وزارت بر اساس ضوابط مربوطه

ز- دانشجویان نمونه کشوری گروه پزشکی با معرفی نهاد ذیربط

ح- ۵/۲ % پذیرفته شدگان برتر کشوری درهر یک از آزمونهای متمرکز جامع علوم پایه پزشکی ،دندانپزشکی و داروسازی ؛ جامع پیش کارورزی پزشکی، پذیرش دستیار پزشکی و دندانپزشکی(حداقل سه نفر وحداکثر تا سقف چهل نفر در هر آزمون)

ط- رتبه های برتر پذیرفته شدگان در آزمون های ورودی دوره های تحصیلات تکمیلی کارشناسی ارشد وPh.D  به شرح زیر :

- در آزمون های ورودی کارشناسی ارشد: تا  ۲۰ نفر  پذیرفته شده در هر رشته نفر اول کشوری، تا ۵۰ نفر پذیرفته شده در هر رشته  دو نفراول کشوری و  درصورتی که تعداد پذیرفته شدگان  بیش از ۵۰ نفر باشد در مجموع سه نفر اول کشوری.

- در آزمون های ورودی  Ph.D : در صورت شرکت حداقل پنجاه نفر در آزمون ورودی هر رشته تا ۱۰نفر پذیرفته شده در هر رشته نفراول ،۲۰ -۱۱نفر پذیرفته شده در هر رشته دو نفراول و  درصورتی که تعداد پذیرفته شدگان  بیش از ۲۰ نفر باشد در مجموع سه نفراول .

ی- ۱% دانشجویان برتر هر رشته با ورودی مشترک در هر دانشگاه در پایان هر سال تحصیلی(حداقل یک دانشجو)به شرط کسب حداقل معدل ۵/۱۸برای دوره کاردانی ، حداقل معدل ۱۸ برای دوره کارشناسی و برای مقاطع بالاترکسب معدل  ۱۷یا بیشتر در آن سال تحصیلی .

ک- دانشجویان پژوهشگر برجسته به تایید شورای پژوهشی دانشگاه  وبر اساس دستور العملی که از سوی معاونت تحقیقات و فن آوری وزارت تدوین و به دانشگاهها ابلاغ می شود.

ماده ۳- دانشجویان واجد شرایط هر یک از بندهای ماده ۲ (به غیر از بند ی )در مقاطع کاردانی و کارشناسی باید در کل دوره معدل بیشتر از  ۱۷ و در مقاطع کارشناسی ارشد وبالاتردر کل دوره  معدل  بیشتر از۱۶ کسب نمایند .

تبصره۱: دانشجویان واجد شرایط هر یک از بندهای ماده ۲ در مقاطع کاردانی و کارشناسی که دو ترم متوالی یا متناوب  معدل کمتر از ۱۶ و در مقاطع کارشناسی ارشد وبالاترکه بیش از دو ترم متوالی یا متناوب معدل  کمتر از۱۵ کسب نمایند مشمول آیین نامه و تسهیلات مربوطه نخواهند شد.

تبصره۲: شرط معدل مذکور باید در کل دوران تحصیل خواه قبل یا بعد از شمول آیین نامه حفظ شده باشد.

ماده ۴- دانشجویانی که دارای حکم محکومیت  قطعی از کمیته انضباطی دانشگاه یا هیئت بدوی تخلفات
آزمون ها (مبنی بر تخلف آموزشی یا اخلاقی) باشند مشمول این آیین نامه و تسهیلات مربوطه نخواهند شد.

ماده ۵- دانشجویان دارای  استعداد درخشان هر مقطع تحصیلی اعم ازشاغل به تحصیل و یا فارغ التحصیل  مجازند فقط یک نوبت قبل از انجام خدمت سربازی و طرح نیروی انسانی در آزمون ورودی مقطع بالاتر شرکت نمایند.

ماده ۶- حداکثر۱۰ درصد از ظرفیت پذیرش مازاد در هر رشته به دانشجویان دارای استعداد درخشان دوره روزانه مقاطع مختلف تخصیص داده می شود.جهت استفاده از این سهمیه شرکت در آزمون و کسب حداقل  ۹۰ درصد نمره ای که  آخرین نفر گزینش آزاد رشته/محل مربوطه به دست آورده است لازم می باشد .

تبصره۱: جایابی و پذیرش دانشگاهی دانشجویانی که حد نصاب لازم را کسب نموده اند توسط دبیرخانه های تخصصی مربوطه صورت می گیرد.

تبصره۲ : برای استفاده از سهمیه مازادکسب حداقل امتیاز از حیطه های آموزشی ، پژوهشی ،فردی و اجتماعی لازم است که بالاترین امتیاز کسب شده ملاک عمل خواهد بود.

تبصره۳: چگونگی محاسبه امتیازات فوق الذکر در  شیوه نامه ای که توسط  دبیرخانه های برگزار کننده آزمون تدوین شده است ارائه  خواهد شد.

تبصره ۴:دانشجویان مشمول این ماده می توانند فقط یک مرتبه مشروط بر اینکه بیش از دو سال از زمان
فارغ التحصیلی آنها نگذشته باشد از این تسهیلات بهره مند گردند.

ماده ۷-دانشجویان مشمول این آیین نامه (به استثنای دانشجویان مقاطع Ph.D  و تخصصی) می توانند طرح نیروی انسانی خود را درسازمان ها ومراکز آموزشی، پژوهشی، درمانی ویا مدیریتی مرتبط با دانشگاه های
علوم پزشکی  یا وزارت بهداشت ،درمان وآموزش پزشکی بگذرانند مشروط بر اینکه سازمان های فوق به خدمات آنان نیاز داشته باشند.

ماده۸- دانشجویان دارای استعداد درخشان دوره دکترای حرفه ای مجازند در صورت داشتن حداقل معدل ۱۷ در دو نیمسال تحصیلی و تائید استاد مشاور بطور همزمان در یکی از رشته های کارشناسی یا  MPH دانشگاههای کشور در همان شهر محل تحصیل رشته اول به تحصیل ادامه دهند.

تبصره۱: دانشجو پس از ورود به رشته دوم می بایست واحدهای درسی از هر دو رشته را به نحوی اخذ نماید که در مدت مجاز تحصیل در رشته اول ، هر دو رشته را به پایان رساند.

تبصره۲: دانشجویان مشمول این آیین نامه در مقطع دکتری حرفه ای می توانند از تسهیلات MD-Ph.D در حین تحصیل رشته اول استفاده نمایند.ارائه این تسهیلات بر اساس ضوابط مصوب مربوطه در شورای عالی برنامه ریزی خواهد بود.

ماده ۹- به منظور هدایت فعالیتهای آموزشی و پژوهشی دانشجویان دارای استعداد درخشان ونظارت بر آنها، دانشگاه یکی از اعضای هیئت علمی ترجیحاً دارای مرتبه استادیاری به بالا را بعنوان استاد مشاوردانشجو تعیین می نماید.

ماده ۱۰- دانشجوی دارای استعداد درخشان می تواند به پیشنهاد دفتر استعدادهای درخشان دانشگاهها و تائید معاونت آموزشی دانشکده دروس عمومی را بطور غیرحضوری بگذراند. این دروس جزء حد نصاب واحدهای درسی دانشجودر آن نیمسال تحصیلی منظورنمی گردد.

تبصره۱ : زمان دادن امتحان ابتدای نیم سال تحصیلی و کسب حداقل نمره ۱۴ به عنوان شرط قبولی لحاظ شود.

تبصره۲ : در خصوص دروس معارف اسلامی دانشجویان دارای استعداد درخشان حداکثر دو عنوان از مجموع ۶ عنوان دروس مذکور  ویا حداکثر۴ واحد از ۱۲ واحد فوق را می توانند به انتخاب خود  وبا امتحان ابتدای نیمسال تحصیلی و بدون شرکت در کلاس با هماهنگی گروه معارف اسلامی دانشگاه بگذرانند.

ماده ۱۱- دانشجوی دارای استعداد درخشان میتواند در هر نیمسال تحصیلی به پیشنهاد استاد مشاور و تائیدمعاونت آموزشی دانشکده مربوطه  حداکثر تا ۲۷ واحد درسی را بگذراند.

ماده ۱۲- دانشگاه می تواند به منظور آموزش مباحث جدید علمی به دانشجویان دارای استعداد درخشان ، کلاس های  ویژه ای تشکیل دهد.

ماده ۱۳- دانشگاه موظف است کلاس های ویژه آموزش زبان،مهارتهای رایانه ای،مدیریت ، روش تحقیق وسایر موارد مشابه بر اساس نیاز سنجی برای دانشجویان دارای استعداد درخشان با تخفیف ویژه تشکیل دهد.

ماده۱۴- دانشگاه می تواند امکانات لازم را برای شرکت دانشجویان دارای استعداد درخشان در کنفرانسهای علمی و کارگاه های آموزشی داخل و خارج از کشور فراهم نماید.

ماده ۱۵ - دانشگاه موظف است نسبت به پرداخت کمک هزینه های لازم جهت تحقیق در زمینه موضوع و تهیه  پایان نامه های تحقیقاتی بر حسب مورد و شرایط هر دانشگاه اقدام نماید.

تبصره : کمک هزینه مذکور از محل اعتبارات پژوهشی دانشگاه قابل پرداخت می باشد.

ماده ۱۶- دانشگاه موظف است اقدامات لازم را در جهت اعطای وام و کمک هزینه تحصیلی، خوابگاه ، بن خرید کتاب وتسهیلات استفاده از کتابخانه ها، آزمایشگاه ها ، رایانه و اینترنت و امکانات زیارتی ، تفریحی، ورزشی برای دانشجویان دارای استعداد درخشان به عمل آورد.

ماده ۱۷- هزینه های مالی و اعتباری برنامه های ویژه آموزشی و پژوهشی دانشجویان دارای استعداد درخشان از محل اعتبارات برنامه پرورش و حفظ استعدادهای درخشان و سایر منابع دانشگاه تامین می شود.

تبصره : مبنای تخصیص بودجه دانشگاهها نتایج ارزشیابی به عمل آمده از برنامه ها وعملکرد آنها و متناسب با تعداد دانشجویان دارای استعداد درخشان هر دانشگاه می باشد.

ماده۱۸- نظارت بر حسن اجرای آیین نامه بر عهده معاونت آموزشی وزارت بوده و در شرح وتفسیر آن نظر این معاونت ملاک خواهد بود.

این آیین نامه که مشتمل بر یک مقدمه ،۱۸ ماده و۱۲ تبصره است در تاریخ  ۳/۱۲/۸۷ به تصویب شورای هدایت استعدادهای درخشان رسید و از تاریخ ابلاغ لازم الاجرا می باشد.


جهت دریافت فایل pdf کلیک نمایید