عمومی | دانشگاه شیراز

رونمایی از پوستر و انتشار فراخوان همایش بین‌المللی هویت ایرانیان

«هویت ایرانیان: مبانی، الگوها، سیاست ها و ارزیابی»

نخستین کنگره بین المللی هویت ایرانیان، باعنوان «هویت ایرانیان: مبانی، الگوها، سیاست ها و ارزیابی» به همت مرکز پژوهشی هویت ایرانیان دانشگاه شیراز در روزهای ۱۲ -۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۲ برگزار می شود.
دکتر شکرالله خاکرند، رئیس مرکز پژوهشی هویت ایرانیان ضمن اعلام این خبر در جمع خبرنگاران، گفت: مرکز پژوهشی هویت ایرانیان دانشگاه شیراز باهدف تبیین علمی مساله ی اساسی هویت ایرانیان، پروژه ی هویت ایرانیان را طراحی نموده است.
وی با بیان این مقدمه که: هویت هرجامعه ای گنجینه ی میراث فرهنگی و تمدنی و تاریخی آن ملت و تمامیت شخصیت و استعدادها و ذخایر معنوی و فکری آن جامعه را شامل می شود، اظهار کرد: حفظ، تداوم و تقویت هویت ملی با شناخت استعدادهای نهفته در آن و رصد فرصت ها و تهدیدهای فعلی و پیش رو ممکن است و شناخت و ارائه ی راه حل برای مسائل و مشکلات فرهنگی، اجتماعی سیاسی و اقتصادی جامعه رسالت دانشگاه و مراکز علمی و پژوهشی است.
رئیس مرکز پژوهشی هویت ایرانیان افزود: مساله ی هویت ایرانیان در بیانات مقام معظم رهبری، ازجمله بیانیه ی گام دوم طرح و معرفی شده است. این موضوع، به عنوان یکی از کلان موضوعات بین رشته ای، می تواند بسیاری از پروژه های پژوهشی، آموزشی و برنامه ها و طرح های فرهنگی را چه در نهادهای آموزشی و پژوهشی و چه در نهادهای مدیریتی و فرهنگی، تبیین و جهت دهی کند و یکی از موضوعات اساسی چندوجهی که همواره مورد اهتمام مقام معظم رهبری قرار گرفته است، همین موضوع هویت ایرانیان است.
وی با اعلام اینکه نخستین کنگره طرح هویت ایرانیان در تاریخ ۱۲تا ۱۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ در دانشگاه شیراز برگزار خواهد شد، توضیح داد: برگزاری کنگره های دوسالانه ی بین المللی، ملی و منطقه ای از برنامه های پروژه ی هویت ایرانیان در زمینه ی پرداختن جدی تر و تخصصی تر به موضوع هویت است. با توجه به ضرورت ارزیابی و بازنگری سیاست های هویتی در گام اول و چهل سال پس از انقلاب و با نگاهی به آینده، موضوع نخستین کنگره، «هویت ایرانیان: مبانی، الگوها، سیاست ها و ارزیابی » تعیین شده است.
به گفته ی دبیر کنگره ی هویت ایرانیان، تمام فعالیت های پژوهشی صورت گرفته در فاصله ی پیش همایش ها در قالب سخنرانی، نشست علمی، نگارش پایان نامه و رساله، تالیف مقاله و کتاب و نیز طرح های پژوهشی و... در همایش ها عرضه می گردد، تا از خلال آن نخبگان و اندیشمندان هویت شناس به تبادل نظر بپردازند و به تدریج ادبیات پژوهشی قابل استناد برای محققان فراهم شود.
دکتر خاکرند به اهداف برگزاری این کنگره اشاره کرد و گفت: تبیین شاخص های هویت ملی ایرانیان، تبیین نظرات نظریه پردازان در زمینه هویت ایرانیان، تولید محتوای دانشی پیرامون هویت ایرانیان، ارائه مباحث و یافته های جدید در حوزه هویت با رویکرد اسلامی، ارزیابی امتداد هویت ایرانیان در منطقه به ویژه حوزه فرهنگی تمدن ایران، تبادل دستاوردهای پژوهشی بین مراکز علمی و پژوهشی، گفتمان سازی موضوع هویت ایرانیان در سطح جامعه علمی کشور، افزایش توجه و مشارکت سیاستگذاران و مدیران کشور به این حوزه وآینده نگاری مساله هویت با لحاظ تحولات جهانی ازجمله اهداف برگزاری کنگره هویت ایرانیان است.
وی به محورهای نخستین گنگره هویت ایرانیان نیز پرداخت و گفت: محورهای مختلفی ازجمله: مبانی و مولفه های شکل دهنده و تحکیم بخش هویت ایرانیان، ارزیابی تطورات و تحولات تاریخی هویت ایرانیان در دوره معاصر با تاکید بر گام اول انقلاب، بررسی نسبت هویت با رشته های مختلف هنر و علوم انسانی، شناخت وضعیت مولفه های هویتی اقشار مختلف جامعه، نسبت هویت های قومی و هویت ملی، بررسی نسبت منافع ملی و هویت ملی، ارزیابی اقدامات حکومت پهلوی در مساله هویت ایرانیان، نقش امام خمینی و آیت الله خامنه ای در مدیریت مساله هویت ایرانیان، بررسی تطورات مربوط به مساله هویت زن، هویت ملی و جهانی شدن، هویت ملی، مدرنیته و غرب، الگوها و نظریه های مرتبط با هویت ایرانیان، انقلاب اسلامی و هویت ایرانیان، زبان و ادبیات فارسی و هویت ایرانیان هنر و رسانه و هویت ایرانیان، علم و فن آوری به عنوان نشانه هویتی ایران امروز و... به عنوان محورهای این دوره از برگزاری کنگره درنظر گرفته شده است که جزئیات آن در وبگاه رسمی کنگره هویت ایرانیان به نشانی www.iranianidentity.shirazu.ac.ir برای مطالعه علاقه مندان موجود است.
به گفته ی این مقام مسوول مهلت ارسال چکیده مقاله ها به دبیرخانه کنگره هویت ایرانیان تا ۳۰ آذر و مهلت ارسال اصل مقاله تا ۱۵بهمن ماه درنظر گرفته شده است، اعلام نتایج داوری نیز تا ۳۰بهمن ماه و آخرین مهلت ثبت نام ۱۵ اسفندماه اعلام شده است.
گفتنی ست، در پایان این نشست، آیین رونمایی از پوستر نخستین کنگره بین المللی هویت ایرانیان با حضور معاون پژوهشی و مدیر روابط عمومی دانشگاه شیراز برگزار شد.