عمومی | دانشگاه صنعتی اراک

درخشش سه پژوهشگر صنعتی اراک در آیین تجلیل از پژوهشگران برتر سال ۱۴۰۱

در مراسم هفته پژوهش و فناوری استان مرکزی سه عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی اراک در حوزه فنی و مهندسی همچنین علوم پایه بعنوان پژوهشگر برتر معرفی  شدند.

آیین هفته پژوهش از سال ۱۳۷۹ هرساله در کشور برگزار می گردد که دبیرخانه برگزاری این آیین در دانشگاه های معین هراستان می باشد که در سال ۱۴۰۱ این آیین همچون سنوات گذشته  که با حضور مسئولین ملی و استانی  به میزبانی دانشگاه اراک در روز ۱۴ آذر ماه ۱۴۰۱ برگزار شد. به مناسبت هفته پژوهش و فناوری در ایم آیین از ۶۰ نفر از پژوهشگران برتر استان قدردانی شد. این پژوهشگران در ۱۸ کمیته در حوزه‌های مختلف دانشگاهی اعم از حوزه فنی مهندسی، علوم پایه، دانشجویی، هنرو کارآفرینی برتر در ارتباط با صنعت و دانشگاه حائز رتبه برتر شدند.

آیت الله دری نجف آبادی نماینده ولی‌ّفقیه در استان نیز دانش، فناوری و مهارت را یکی از پایه‌های مهم موفقیت جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت: تاکید نظام بر توسعه علم و شرکت‌های دانش بنیان است و ما باید با تلاش و مجاهدت تلاش کنیم تا کشور از وابستگی‌ها رها شده و در حوزه صاردات گام بردارد.

آیت الله دری در ادامه از دانشجویان و اساتید خواست از فرصتی که در اختیار دارند به خوبی استفاده کنند و بر تقویت انگیزه‌های انقلابی جوانان که موتور متحرک جامعه هستند، تاکید کرد.

مخلص الائمه استاندار مرکزی هم با بیان اینکه کشورمان به لحاظ ظرفیت‌ها و فرصت‌ها یک موقعیت منحصر به فرد دارد و در برخی ابعاد هم در رتبه نخست قرار دارد، گفت: با نگاهی که پس از پیروزی انقلاب اسلامی در حوزه پژوهش و فناوری ایجاد شد، همه موظف هستیم در بخش های گوناگون تلاش کنیم تا به نقطه مطلوب برسیم.

امید رضایی فر مدیرکل دفتر پشتیبانی امور فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هم با بیان این که یکی از اصلی‌ترین برنامه‌های وزارت علوم، طرح "نظام ایده‌آل و نیازها" است، افزود: تا الان ۲۰ هزار و ۷۰۰ نیاز دستگاه‌های مختلف در سراسر کشور جمع آوری شده است و امتیاز‌هایی برای دانشجویان در نظر گرفته شده تا با پایان نامه‌ها و رساله‌های دانشگاهی به سمت رفع این نیاز‌ها بپردازند. او با بیان اینکه متقاضیان می‌توانند نیاز‌ها را در سامانه ثبت کنند، تاکید کرد: پژوهشگران می‌توانند از سهمیه یارانه تا سقف ۵۰۰ میلیون تومان بلاعوض بهره‌مند شوند. در طرح ملی ترویج کارآفرینی هم هر دانشجو می‌تواند از اعتبار ۱۰ میلیون ریالی بهره‌مند شود.

مجتبی ذوالفقاری افزود: معضل کنونی در حوزه دانش بنیان،  تجاری سازی کسب و کار ها است که برای تحقق آن باید یک اقدام جدی انجام داد.

وی تاکید کرد:  در مسیر علم و فناوری باید گامهای موثرتری برداشت ، این مهم مدنظر باشد که نسل جدید نسبت به انجام فعالیت های سنتی تمایل زیادی ندارند و بیشتر از ظرفیت سیستم های نوین و هوشمند بهره گیری می کنند که در این راستا می طلبد نوع نگرش ها تغییر کند.

رئیس دانشگاه اراک اظهار داشت: برای نسل جدید جامعه "چالش ، جذابیت پژوهش و آموزش است از این رو باید با رعایت اصول و مبانی، این مهم را بپذیریم و انجام فعالیت های پژوهشی به سمت و سوی شیوه جدید سوق داده شود.

تفاهمنامه همکاری میان دانشگاه اراک و شرکت ماشین سازی نیز در این نشست به امضاء رسید.

سه تن از اعضای محترم هیات علمی دانشگاه صنعتی اراک به شرح زیر، به عنوان پژوهشگران برتر انتخاب گردیدند:
۱- سرکار خانم دکتر سمیه داودآبادی فراهانی (نفر اول در حوزه فنی و مهندسی)
۲- جناب آقای دکتر وحید طهماسبی (نفر سوم حوزه فنی و مهندسی)
۳- جناب آقای دکتر داود قنبری (نفر سوم حوزه علوم پایه)
ضمن تبریک این افتخارآفرینی به مجموعه دانشگاهیان دانشگاه صنعتی اراک، برای اعضای محترم هیات علمی فوق الذکر، آرزوی توفیقات روزافزون داریم.
? @ArakUTofficial