عمومی | دانشگاه علوم پزشکی بوشهر

کارشناس واحد بیماری‌های واگیر دشتستان: زوجین مبتلا به اچ.آی.وی با اقدامات درمانی به‌موقع می‌توانند فرزند آوری سالم داشته باشند

سحر رزمجو در گفت‌وگو با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان دشتستان افزود: در چند سال اخیر، شواهدی مبنی بر افزایش تعداد زنان مبتلا به HIV نیز مشاهده شده است، اگرچه با اقدامات تشخیص به‌موقع و درمان مادران همچنان تعداد کودکان مبتلا اندک است، ولی در صورت عدم گسترش مداخلات موثر پیشگیری، انتقال HIV از مادر به کودک می‌تواند مشکل‌ساز شود.
رزمجو تصریح کرد: تست سریع تشخیص اچ آی وی یکی از اقداماتی است که در مراکز خدمات جامع سلامت توسط ماماها برای مادران باردار به صورت رایگان و محرمانه انجام می‌شود و در صورتی که مادر باردار تمایلی برای انجام این آزمایش نداشته باشد به مرکز مشاوره بیماری‌های رفتاری ارجاع داده می‌شود.
کارشناس برنامه ایدز شبکه بهداشت و درمان دشتستان با اشاره به راه‌های انتقال موارد شناسایی و ثبت‌شده ویروس در ایران گفت: مهم‌ترین راه انتقال عفونت اچ آی وی در ایران از طریق تزریق بوده است و بعدازآن راه انتقال جنسی دومین راه انتقال محسوب می‌شود و انتقال این ویروس از مادر به نوزاد کمترین درصد را به خود اختصاص داده است.
وی تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین روش‌هایی که باعث پیشگیری از انتقال ایدز به جنین  می‌شود، استفاده از داروهایی است که توسط پزشک معالج به مادر ارائه می‌شود و این داروهای ویژه برای پیشگیری از انتقال ویروس اچ آی وی به جنین بسیار موثر هستند.
رزمجو همچنین گفت: در طی سال گذشته تاکنون در حدود ۵ هزار و ۵۲۵ تست سریع تشخیص اچ آی وی برای مادران باردار انجام گرفته است که یک مورد مثبت شناسایی و با اقدامات درمانی به‌موقع نوزاد با سلامت کامل به دنیا آمده است.

انتهای پیام/ س.غ ۳۰۳۰