عمومی | دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

ضرورت برابری دسترسی به خدمات پیشگیری و تشخیص اچ‌آی‌وی



معاون بهداشتی دانشگاه ضمن گرامیداشت روز جهانی ایدز شعار امسال این روز جهانی را  "برابری دسترسی همگان به خدمات پیشگیری و تشخیص اچ‌آی‌وی" عنوان کرد.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به نقل از معاونت بهداشتی، دکتر محمدرضا سهرابی گفت: متاسفانه هنوز در اساسی‌ترین خدمات نظیر دسترسی به آزمایش، درمان و اقلام محافظت فردی، برای بیماران و مبتلایان در سطح جهان نابرابری‌هایی وجود دارد.

معاون بهداشتی دانشگاه براساس اطلاعات و آمار جهانی گفت: در طی دو سال اخیر همه‌گیری کووید۱۹ و سایر بحران‌های جهانی باعث شد پیشرفت اقدامات در راستای پایان دادن به همه‌گیری ایدز دچار خلل و تزلزل شود، منابع کاهش یافته و جان میلیون‌ها نفر در جهان در معرض خطر قرار گیرد.

وی افزود: بر همین اساس کارزارهای(کمپین‌های) جهانی ایدز سال ۲۰۲۲ ، موضوع برابری دسترسی همگان به خدمات پیشگیری و تشخیص اچ‌آی‌وی را مورد توجه قرار می‌دهند.

دکتر سهرابی خاطرنشان کرد: امسال نیز روز جهانی ایدز یادآور این موضوع است که برای مبارزه با ایدز؛ تلاش برای پایان دادن به انگ و تبعیض،  افزایش آگاهی و بهبود کیفیت زندگی مبتلایان یک نیاز اساسی است.

به گفته وی محورهای اصلی کمپین امسال روز جهانی ایدز برنامه‌ریزی در راستای  انجام اقداماتی است که با تمرکز بر شعار امسال روز جهانی ایدز باشد و منجر به پایان همه‌گیری ایدز  شود.

وی این محورها را شامل افزایش دسترسی، کیفیت و تناسب خدمات به منظور درمان، تشخیص و پیشگیری از اچ‌آی‌وی عنوان کرد به طوری که همه‌ خدمات به نحو مطلوب ارایه شود.

دکتر سهرابی با اشاره به ارایه خدمات رایگان مربوط به ایدز در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی گفت: این دانشگاه دارای شش مرکز مشاوره بیماری‌های رفتاری، یک مرکز مشاوره ویژه زنان آسیب پذیر و یک مرکز مشاوره مردان آسیب پذیر است که در این مراکز خدمات مربوط به ایدز به صورت رایگان به مراجعان ارایه می‌شود.

معاون بهداشتی دانشگاه از خدماتی که توسط مراکز مذکور ارایه می شود به ارایه خدمات مشاوره و تست رایگان، پیشگیری از ابتلای نوزادان متولد شده از مادران مبتلا ، مشاوره نوجوانان متاثر از ایدز، پیشگیری از ابتلا به ایدز در مردان و زنانی که در معرض بیشترین خطر ابتلا هستند اشاره کرد.

به گفته وی متادون تراپی در معتادان تزریقی مبتلا، واکسیناسیون بیماران اچ‌ای‌وی، درمان‌های پروفیلاکسی عفونت‌های فرصت‌طلب در بیماران ایدز و انجام آزمایشات تشخیصی و دوره‌ای لازم در مراقبت بیماران ایدز  از دیگر خدمات این مراکز است.

معاون بهداشتی دانشگاه از کمپین تشدید تشخیص بیماریابی در مراکزی که تست تشخیص اچ‌آی‌وی انجام می دهند خبر دادو گفت: این کمپین از ۲۰ آبان ماه  آغاز شده و تا ۲۰ آذر ۱۴۰۱ ادامه خواهد داشت.

دکتر سهرابی اهداف برگزاری کمپین مذکور را شامل بیماریابی در جمعیت‌های کلیدی که در اصل تشدید برنامه‌های موجود است و افزایش دسترسی همگانی به آموزش و تشخیص اچ‌آی‌وی و کاهش انگ اجتماعی عنوان کرد.

لیست مراکزمشاوره بیماری‌های رفتاری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

۲۲۷۳۸۲۶۳-۲۲۷۳۸۳۰۴

میدان دربند، بالاتر از میدان دربند، ساختمان شورای حل اختلاف، مرکز بهداشتی درمانی دربند

مرکز مشاوره دربند

۲۲۵۲۵۴۸۰-۲۲۳۰۳۷۹۲

خیابان رسالت، خیابان کرمان جنوبی، کوچه زرین قبایی، درمانگاه دگمه‌چی، مرکز مشاوره دکمه‌چی

مرکز مشاوره دگمه‌چی

۳۳۳۳۷۰۰۰

خیابان دماوند، بعد از میدان امام حسین، خیابان شهید منتظری، انتهای بلوار اسدی، پشت بیمارستان بوعلی

مرکز مشاوره بوعلی (مرکز مشاوره  بیماریهای رفتاری و مشاوره مردان آسیب‌پذیر)

۲۰۱۰۹۶۸۰-۲۶۱۰۵۰۵۰

تهران، نیاوران، دارآباد، بیمارستان مسیح دانشوری، مرکز مشاوره مسیح

مرکز مشاوره مسیح دانشوری

۵۱۰۲۵۵۸۸

تهران، میدان حر، خیابان کمالی، بیمارستان لقمان حکیم،کلینیک مشاوره لقمان

مرکز مشاوره لقمان

۳۶۲۸۰۰۳۹

ورامین، روبروی شبکه بهداشت و درمان ورامین، جنب پایگاه بهداشتی درمانی

مرکز مشاوره ورامین

۷۷۳۲۵۱۵۳

تهرانپارس، خیابان جشنواره، خیابان شهید اسفندانی، مرکز بهداشتی درمانی نادر

مرکز مشاوره زنان

انتهای پیام/

کدخبرنگار: ۷۷۰۰ س.ع