عمومی | مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل

انتشار نشریه فنی با عنوان «احیاء جنگل فندقلو با استفاده از نهال‌های فندق تلقیح شده با باکتری‌های محرک رشد» توسط عضو هیات علمی بخش تحقیقات جنگل‌ها و مراتع مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل (مغان)

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل نشریه فنی بخش تحقیقات جنگل‌ها و مراتع مرکز با عنوان «احیاء جنگل فندقلو با استفاده از نهال‌های فندق تلقیح شده با باکتری‌های محرک رشد» منتشر و در تالار ترویج دانش و فنون کشاورزی بارگذاری شد.

جنگل فندقلو به‌عنوان یک اکوسیستم منحصر به فرد در شرق اردبیل در نزدیکی جنگل‌های ناحیه رویشی هیرکانی استان گیلان قرار دارد که از نظر موقعیت مکانی، شرایط اقلیمی و رویشگاهی، یک جنگل گذر (اکوتون) از جنگل‌های هیرکانی به جنگل‌های ارسباران محسوب می‌‌شود به همین دلیل از تنوع و ترکیب پوشش گیاهی بسیار غنی برخوردار است .

متاسفانه در سال‌های اخیر تبدیل کاربری، چرای دام، آتش‌سوزی و قطع درختان از عوامل تاثیرگذار در تخریب و از بین رفتن این جنگل با ارزش بوده است. لذا حفاظت، احیاء و توسعه این جنگل ضروری به نظر می‌رسد. از طرف دیگر اجرای پروژه‌های نهال‌کاری به دلیل تغییرات اقلیمی و تنش‌های خشکی ناشی از این تغییرات که اغلب در طول دوره رویش اتفاق می‌افتد؛ به ویژه در سال‌های اولیه رویش نهال‌ها که گیاه به همه عوامل محیطی زنده و غیر زنده حساس است، منجر به عدم موفقیت پروژه‌های نهال‌کاری با گونه فندق می‌شود .

بنابراین تغییر و تحول در شیوه تولید نهال فندق در نهالستان و نیز استفاده از فن‌آوری‌های نوین در نهال‌کاری با این گونه اجتناب‌ناپذیر است. در این نشریه با زمان مناسب جمع‌آوری میوه، آماده‌سازی بذرها برای تلقیح با باکتری‌های محرک رشد، تولید نهال در نهالستان، زمان انتقال به عرصه و مشخصه‌های رویشی نهال‌های تلقیح شده فندق در عرصه آشنا خواهید شد.

لینک دریافت فایل نشریه

http://rifr-ac.ir/%d9%86%d8%b4%d8%b1%db%8c%d9%87-%d9%81%d9%86%db%8c-38