عمومی | دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته

چالشها و ظرفیت های بخش کشاورزی و مدیریت آب استان بررسی شد



کمیته کشاورزی، آب و محیط زیست شورای راهبری فناوری و تولید دانش بنیان استان کرمان با حضور رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان، دکتر امین باقی زاده معاون اداری و مالی دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته و سایر اعضا برگزار و چالشها و ظرفیت های بخش کشاورزی ومدیریت آب استان بررسی شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه به نقل از سازمان جهاد  کشاورزی در ابتدای این نشست که ۲۹ آبان برگزار شد  دکتر خیراندیش رئیس سازمان و رئیس کمیته کشاورزی، آب و محیط زیست بر عملیاتی نمودن شعار سال ۱۴۰۱ با عنوان "تولید  دانش بنیان  اشتغال آفرین" در بخش کشاورزی استان با استفاده از همه ظرفیت های علمی و اجرایی دستگاههای اجرایی و همکاری خبرگان کشاورزی تاکید کرد.

وی با تشریح اهداف  کمیته کشاورزی، آب و محیط زیست و اقدامات مورد انتظار این کمیته گفت:  ورود فناوری به بخش کشاورزی  باید مشکلات و دغدغه تولید کنندگان این بخش رابرطرف نماید.

در ادامه مهم ترین چالشها و ظرفیت های موجود در بخش کشاورزی ومدیریت آب استان از سوی اعضا مطرح گردید.

ضرورت تامین نهاده های دام و طیور در استان در جهت تامین امنیت غذایی، اهمیت تعیین الگوی کشت، رصد و نظارت بر فعالیت شرکت های دانش بنیان، تخصیص اعتبار به بخش کشاورزی جهت جبران خسارت تغییرات اقلیمی، مدیریت منابع موجود بخش کشاورزی و اهمیت  افزایش بهره وری در این بخش، تعیین برنامه زمانبندی مشخص و رصد عملکرد و اقدامات لازم تا حصول نتیجه مطابق با اهداف تعیین شده از مهم ترین موارد مطرح شده بود.

همچنین اعضا بر تقویت حوزه فناوری بخش کشاورزی و آب استان با هدایت و ایجاد شرکت های دانش بنیان و حمایت های لازم ازسوی مراجع ذیربط تاکید کردند.

در این نشست مصوب شد در خصوص نیازهای فناورانه آموزشی و پژوهشی دستگاههای  عضو ضمن بررسی مجدد در صورت ضرورت حداکثر ظرف یک هفته فهرست جدید را به سازمان جهاد کشاورزی اعلام نمایند.

همچنین مقرر گردید دبیرخانه شورای هماهنگی امور فنی سازمان جهادکشاورزی استان با همکاری شرکت آب منطقه ای و اداره کل محیط زیست موضوعات مربوط به آب خصوصا نحوه مشارکت ذینفعان را پیگیری نموده و نتیجه را در جلسه اتی گزارش نماید.

از دیگر مصوبات جلسه این بود که دانشگاه شهید باهنر کرمان ضمن ارائه گزارش در خصوص اعلام نتیجه بررسی نیازهای فناورانه مربوط به بخش کشاورزی، محصولات دانش بنیان حوزه کشاورزی استان را هم معرفی نمایند.

بر پایه این گزارش مقرر گردید مراکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی  شمال و جنوب استان مهمترین اقدامات انجام شده در زمینه آموزشی، پژوهشی و فناوری در بخش کشاورزی و منابع طبیعی را در جلسه آتی ارایه نمایند.