برنامه هفتم توسعه به استقلال دانشگاهها عمل شود | دانشگاهها امروز در خط مقدم و سنگربانان کشور هستند
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر حمیدرضا حاجی بابایی، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی روز سهشنبه ۲۴ آبان ماه ۱۴۰۱ در سیوهشتمین اجلاس روسای دانشگاههای بزرگ کشور که به میزبانی دانشگاه الزهرا (س) برگزار شد، گفت: در بحث بودجه و سیاستگذاریهای برنامه هفتم توسعه، از صاحبان ایده و دانشگاهیان بیشتر استفاده خواهیم کرد تا برنامهای متفاوت از چند منظر داشته باشیم.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه فشارهای اجتماعی بسیاری بر کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در اختصاص اعتبارات وارد شد، گفت: چراکه هر صنفی متناسب با شرایط خود، توقعاتی از این کمیسیون دارند.
دکتر حاجی بابایی تاکید کرد: در نوشتن برنامه ششم توسعه، بحث دانشگاهها برای ما از اهمیت خاصی برخوردار بود و بحث اولویت استقلال و کاربست علمی دانشگاهها مورد توجه بود، اما هنوز آن خواسته برنامه درباره ورود دانشگاهها به عملیاتی کردن ارتباط دانشگاهها با صنعت و ارتباط با تولید، نیاز به یک جهش دارد.
حاجی بابایی با تاکید بر اینکه باید با استفاده از توان علمی دانشگاه از خامفروشی محصولاتی مانند نفت جلوگیری کنیم، اظهار داشت: اگر دانشگاهها فقط در صنعت نفت بتوانند کمک کنند تا نفت ایران نه به صورت خام بلکه به صورت ارزشافزوده صادر شود، همین یک قلم میتواند مشکل اشتغال را در کشور حل کند.
وی افزود: با ورود شرکتهای دانشبنیان و دانشگاهها به عرصه تولید، ما میتوانیم از محصولات نفتی درآمدهای چند برابر از درآمد فروش نفت به دست بیاوریم؛ این اتفاق در عسلویه روی داده است و با تولید بنزین از فرآوردههای نفتی، درآمدی بیش از درآمد حاصل از فروش نفت نصیب کشور شده است.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در بخشی از سخنان خود با تاکید بر حل مشکلات دانشگاهها و با بیان اینکه ما در کشور مشکل مدیریت داریم نه مشکل پول، گفت: تا جایی که امکان دارد باید به ساماندهی دانشگاهها کمک کرد.
وی افزود: برخی دانشگاهها ساختمانهای بسیاری دارد ولی دانشجو ندارند، و دانشگاهی مانند دانشگاه فرهنگیان داریم که دانشجو دارد ولی ساختمان و امکانات ندارد؛ بنابراین باید آموزش عالی کشور ساماندهی شود.
دکتر حاجی بابایی تاکید کرد: من معتقدم هر کمکی که ما میتوانیم به دانشگاهها و آموزش انجام بدهیم باید انجام بدهیم؛ و تقاضا داریم دانشگاهها هم کمک کنند تا برنامه هفتم طوری تنظیم و نوشته شود که دانشگاهها هم رضایت داشته باشند.
وی تاکید کرد: دانشگاهها امروز در خط مقدم و سنگربانان کشور هستند. امروز دانشگاهها سختترین شرایط را تحمل میکنند؛ بنابراین ما هم پشتوانه شما هستیم تا بتوانیم اعتبارات و بودجه لازم دانشگاهها را تامین کنیم. اعتقاد بر این است که مشکل کشور از طریق معلمی حل میشود و هیچ راهی جز این وجود ندارد.
وی با بیان اینکه «اگر در جایی کار معلمی به هر دلیلی موفق نبوده است، اشکال از معلمی نیست»، افزود: با مردم بیشتر ارتباط برقرار کنیم و با نگاههای تربیتی بیشتر ورود پیدا کنیم و بدانیم تربیت هر درد بی درمان را درمان میکند.
دکتر حاجی بابایی در ابتدای سخنانش با تقدیر از روسای دانشگاههای بزرگ در برخورد با حوادث اخیر خاطرنشان کرد: انصافاً رفتار مدیریتی شما در این بحران بسیار خوب بود و این اتفاقاتی که افتاد از دو منظر قابل بررسی بود؛ از یک منظر بد اما از یک منظر خوب بود. رفتارها و گفتمانهایی که شکل گرفت بسیار حرکت خوبی بود و از این نظر به جاهای خوبی رسیدیم و نسبت به کارمان حساسیت بیشتری پیدا کردیم.