نشست خبری «پنجمین کنفرانس بین المللی مهندسی قابلیت اطمینان و ایمنی» با حضور رئیس دانشگاه شیراز
دکتر حمید نادگران ، رئیس دانشگاه شیراز در جمع خبرنگاران اعلام کرد: پنجمین کنفرانس بینالمللی مهندسی قابلیت اطمینان و ایمنی (IRSEC۲۰۱۸) توسط مرکز تحقیقات ایمنی و بخش مهندسی هستهای دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه شیراز از ۱۹ تا ۲۱ اردیبهشت جاری برگزار می شود.
وی گفت: مهم ترین اهداف این کنفرانس نهادینهکردن کاربردهای مهندسی ایمنی و قابلیت اطمینان در همه زمینههای مورد نیاز کشور، بررسی و ارائه جدیدترین دستاوردهای علمی و پژوهشی در حوزه مهندسی قابلیت اطمینان و ایمنی، ایجاد جایگاهی مناسب برای هماندیشی، همافزایی و تبادل اطلاعات بین دانشجویان، استادان، صنعتگران و پژوهشگران کشوراست.
دکتر نادگران گفت: همچنین فراهم سازی زمینه مناسب برای انتقال دانش و تجربیات کشورهای مختلف، کمک به نهادینهکردن فرهنگ ایمنی در کشور و فراهم کردن امکانات و شرایط لازم برای گسترش همکاریهای متقابل صنعت و دانشگاه عنوان کرد.
وی بیان کرد: این همایش میزبان سه سخنران کلیدی از امریکا، ترکیه و چین است که تجارب ارزندهای در زمینه قابلیت اطمینان و ایمنی دارند.
رئیس دانشگاه شیراز برگزاری این کنفرانس را در زمینه تحقق اقتصاد مقاومتی و حمایت از کالای ایرانی خواند و اضافه کرد: برای تحقق شعار سال ضروری است موارد گوناگونی در صنایع و نیز در میان تولیدکنندگان رعایت شود که یکی کیفیت بخشی به کالاهای مختلف و انجام فعالیتهای علمی و پژوهشی و نیز پرداختن به مبحث اطمینان و ایمنی است.
دکتر نادگران با تاکید بر اینکه نهادینه کردن اطمینان، ایمنی و کیفیت درفرایند توسعه پایدار کشورها از دل گردهماییها و همایشهای مهم به منصه ظهور میرسد، گفت: ایران کشوری در حال توسعه است و در ادامه راه، پیوند دانشگاه و صنعت بسیار ضروری است و این نهادینگی و فرهنگسازی تنها یکی از رسالتهای دانشگاه است.
در این نشست عضو هیات علمی دانشگاه شیراز نیز از برگزاری پنجمین کنفرانس بین المللی مهندسی قابلیت اطمینان و ایمنی ۱۹ و ۲۰ اردیبهشت ماه در شیراز خبر داد و گفت: حوزه های تحقیقاتی این گردهمایی شامل مواردی از قبیل انالیز ایمنی احتمالاتی، ارزیابی اثرات زیست محیطی، ارزیابی ریسک، قابلیت اطمینان سازه ها، سامانه و سیستم ها، مدل سازی و مدیریت حوادث و مدیریت بحران ریسک است.
دکتر سیروس جوادپور یاداور شد: پنل های تخصصی از جمله اهمیت و کاربرد مهندسی قابلیت اطمینان و ایمنی در نظام مهندسی ساختمان به محور بررسی اسیب پذیری مناطق شهری در هنگام وقوع بحران های طبیعی مانند سیل، زلزله و اتش سوزی، در این کنفرانس ارایه می شود و نتایج برای کاربرد در صنایع به نمایندگان انها ارایه می شود.
رییس کنفرانس گفت: شناسایی و برجسته کردن زمینه ها و گوشه های مغفول مانده قابلیت اطمینان و ایمنی در کشور، اگاه سازی جامعه نسبت به حقوق اجتماعی در چارچوب ایمنی با محوریت وظایف و مسئولیت ها، پرداختن به ضرورت تکمیل الزامات قانونی و به روز رسانی ایین نامه ها، بسترسازی به منظور اجرای قوانین و تسهیل روند نظارت و بازرسی ها از اهداف عمده این پنل های تخصصی است.
وی یاداور شد: ما با بحران های مختلفی در این حوزه مواجه ایم و علم ایمنی باید اول ترویج داده شود و به تدریج وارد کارخانه ها شود.
دکترمحمدرضا نعمتاللهی ، دبیر علمی این کنفرانس هم برگزاری این رویداد علمی را براساس نیازهای کشور در رابطه با ایمنی و توسعه پایدار دانست و بیان کرد: سرفصلهای گنجاندهشده در این گردهمایی موضوعات کاربردی است و براساس نیازها و ایندهنگریهای پیشبینیشده در دانشگاههای نسل چهارم (دانشگاههای کاربردی) صورت میگیرد.
دکترمحمدرضا نعمتاللهی گفت: ۳۰۲ مقاله علمی به این کنفرانس ارسال شد و بعد از داوری دو تا سه باره مقالات، ۱۴۲ مقاله به صورت ارائه شفاهی و ۸۰ مقاله به صورت پوستر ارائه میشود و ۸۰ مقاله نیز امتیاز لازم را برای شرکت در این کنفرانس کسب نکردند.
وی عنوان کرد: پیشبینی میشود بالغ بر ۴۵۰ نفر در این کنفرانس شرکت کنند که ۱۴ نفر از انها از کشورهای المان، چین ترکیه، دانمارک و نیجریه به ایران میایند؛ همچنین مقالات طی چهار نوبت موازی صبح و عصر در ۲۴ نشست شفاهی و نیز سه نوبت برای ارائه مقالات پوستر، چهار پنل تخصصی و هشت کارگاههای اموزشی تخصصی برگزار خواهد شد