تاکنون نتایج ۵۵ درصد از نمونه های گرفته شده از افراد مشکوک به آنفولانزا در چهارمحال و بختیاری مثبت بوده است
وبدا؛ سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد و رئیس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری گفت: از تعداد ۶۱۳ نمونه گرفته شده از افراد مشکوک به آنفولانزا نتایج ۳۳۹ تست مثبت قطعی بوده است.
به گزارش وبدا؛ دکتر علی احمدی با بیان اینکه تا کنون نتایج ۵۵.۳ درصد این نمونه ها مثبت قطعی اعلام شده است اظهار داشت: تقریبا تمامی استان های کشور با شیوع بیماری فصلی آنفولانزا درگیر هستند.
وی تصریح کرد : بر اساس نتایج آزمایشگاهی، سوش غالب در استان انفلوانزای نوع A و
سویه h۳n۲
و سویه h۱n۱
هستند گفت: تاکنون سوش جدیدی در استان گزارش نشده است.
دکتر احمدی با اشاره به تشکیل کمیته پیشگیری و کنترل آنفولانزا با محوریت؛ ایجاد آمادگی در بیمارستان ها و مراکز درمانی استان؛ هماهنگی تامین داروها و امکانات مورد نیاز آزمایشگاهی و تشخیصی و راه اندازی کلینیک سرپایی انفلوانزا در نهمین روز از آبان ماه جاری در دانشگاه علوم پزشکی استان، از ایجاد همکاری های بین بخشی با سایر ارگان ها از جمله آموزشی و پرورش و دانشگاهها و استانداری خبر داد.
به گفته وی، بر اساس تفاهم بعمل آمده مقرر گردید؛ اگر در یک مدرسه یا مرکز آموزشی بیش از ۱۵ درصد به مدت سه روز متوالی به آنفولانزا مبتلا باشند، کلاس به مدت هفت روز تعطیل می شود و اگر بیش از ۱۵ درصد در دو کلاس مدرسه شیوع یابد آموزشگاه یا مرکز اموزشی تعطیل میشود.
وی تصمیم گیری در خصوصی تعطیلی مدارس را با ستادهای استانی و ملی دانست و یادآور شد، اقناع سازی و پیشگیری مقدم بر درمان بوده و تاکید بر عدم سخت گیری مدارس و ماندن دانش آموزش در منزل تا بهبودی کامل است.
دکتر احمدی افزود: اگر مشکلات بیش از ۱۵ درصد باشد بر اساس آمار و ارقام و به تشخیص واحد پزشکی، دانشکده یا مدرسه به صورت نقطه ای مجازی و آموزش حضوری آن تعطیل می شود.
وی با اشاره به تعطیلی مدرسه ای در دو هفته گذشته در شهرستان کیار گفت: تعطیلی ها متناسب با شرایط و بصورت نقطه ای و با اطلاع ستاد شهرستانی است.
وی اظهار داشت: با توجه به قرار گرفتن در فصل پاییز و شروع سرما شاهد بروز موارد آنفولانزا در استان و سایر نقاط کشور هستیم اما آنچه نگران کننده است، شروع زود هنگام و دو هفته زودتر شیوع و پیک بیماری نسبت به سالهای گذشته در کشور است که می تواند طول مدت اپیدمی و حتی بروز دو پیک را به همراه داشته باشد.
به گفته وی، تا کنون حدود ۶ هزار در واکسن آنفولانزای تولید داخل و خارج وارد استان شده است که طبق دستورالعمل گروه های هدف در اولویت دریافت واکسن قرار گرفته اند و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
گفتنی است، کمیته پیشگیری و کنترل آنفولانزا با محوریت؛ ایجاد آمادگی در بیمارستان و مراکز درمانی استان و تامین داروهای مورد نیاز و امکانات مورد نیاز آزمایشگاهی و تشخیصی در نهمین روز از آبان ماه جاری با حضور معاون غذا و داروی دانشگاه؛ روسای بیمارستانهای هاجر و کاشانی؛ مدیر درمان دانشگاه و جمعی از مدیران و کارشناسان مربوطه در سالن اجتماعات شهید سردار حاج قاسم سلیمانی مجتمع رحمتیه دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد تشکیل شد.