عمومی | پژوهشکده پولی و بانکی

پنل تخصصی تغییر مرزهای سیاسی کشورهای جهان؛ چالش ها و فرصت ها،-فناوری های نوین در حوزه بانکی را نباید تهدید تلقی کرد


به گزارش روابط عمومی پژوهشکده پولی و بانکی، ناصر حکیمی بعدازظهر امروز (شنبه) و در پنل تخصصی تغییر مرزهای سیاسی کشورهای جهان؛ چالش ها و فرصت ها در ششمین همایش تجاری و بانکی ایران و اروپا گفت: امروزه پهنای باند تغییرات معناداری در زندگی ما به وجود اورده است؛ ما امروزه از طریق شبکه های تلفن همراه به شبکه های اجتماعی دسترسی پیدا کرده ایم و این امر به سیاستگذاران و نهادهای حاکمیتی اجازه داده تا کسب و کارهای کوچک و متوسط را ساماندهی کنند.

وی افزود: در ۱۵ سال گذشته توانسته ایم سیستم پرداخت خوب، مقاوم و مناسبی را در ایران داشته باشیم و این سیستم ها، پرداخت را به طور انی با کارمزد پرداختی حداقلی انجام می دهند.

معاون فناوری های نوین بانک مرکزی با بیان اینکه در دنیای جدیدسیاستگذاران دیگر نمی توانند کنترل همه چیز را تحت کنترل داشته باشند، اظهار داشت: البته این امر ممکن است منجر به اشفتگی عمده ای شود ولی نتیجه ان این خواهد بود که تا جای ممکن اعتماد مردم را باید به خودمان جلب کرده و انها را رفع کنیم.

وی با اشاره به نگرانی ها و دغدغه های موجود درباره گسترش فضای مجازی اظهار داشت: ما به عنوان سیاستگذار نباید این موضوع را تهدیدی علیه خود تلقی کنیم؛ نباید این طور باشد که سیاستگذاران از فناوری های روز عقب تر باشند.

حکیمی خاطرنشان کرد: یکی از چالش های امروزه این است که چگونه باید با دنیای جدید برخورد کنیم زیرا سیاست های گذشته پاسخگوی نیازهای امروز نیستند.

وی یکی از راهکارهای جدید در برخورد سیاست گذار با فناوری های نوین همچون شیوه های جدید پرداخت را کسب اعتماد مردم دانست و گفت: سیاست گذار باید تلاش کند نگرانی های مردم را برطرف کند. در کنار این مهم سیاست گذار باید تلاش کند تا از روش های قدیمی فاصله بگیرد و روش های جدید را به کار گیرد. براین اساس سیاست گذاران نباید از تغییرات واهمه داشته باشند و از انها باید استقبال کنند به بیان بهتر فناوری های نوین در حوزه بانکداری تهدیدی برای سیاست گذار تلقی نمی شوند.

معاون فناوری های نوین بانک مرکزی با بیان اینکه، فناوری های جدید در حوزه بانکی را نباید تهدید تلقی کرد، گفت: سیاست گذار باید بداند در دنیای جدید چگونه با تغییرات مواجه شود و نباید پیش و عقب تر از فناوری حرکت کند. براین اساس می توان با تشکیل کارگروه های جدید به حل مسایل در حوزه فناوری های نوین کمک کرد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: نمی توان دربرابر فناوری های نوین مقاومت کرد. باید کسب و کارهای جدید را بپذیریم و به جای قانون گذاری صرف و یا تعیین قواعد سخت و دست و پاگیر، باید چارچوب هایی را برای فعالیت انها تعیین کنیم.

در ادامه این همایش ، سیاوش نقشینه رییس انجمن بانکدان ایران در اروپا گفت: پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی در چند سال اخیر فعالیت‌های موثری در زمینه عرضه دانش محصولات بانکداری با برگزاری همایش‌های مختلف داشته و این مسئله صنعت بانکداری ایران را متحول کرده است.

وی با اشاره به صنعت گفت: بانک و بانکداری از پایه‌های اصلی هر اقتصادی در جهان است. تجارت و بانکداری ارتباط تنگاتنگی با هم دارند؛ در واقع به صورت یک زوج مکمل همدیگر هستند.

وی ادامه داد: در صورتی که بانک و پول وجود نداشته باشد، تجارت تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

رییس انجمن بانکدان ایران در اروپا با بیان این که کانون بانکداران اهمیت بالایی دارد، اظهار داشت: بانک‌ها و اتاق‌های بازرگانی کارهای اجرایی را انجام می‌دهند اما کانون به ان‌ها در زمینه اجرای وظایف و دستورات کمک می‌کند.

وی درباره حضور بانک‌های ایرانی گفت: اولین حضور بانک‌های ایرانی به بانک صادرات ایران‌در المان مربوط است. همچنین اولین بانک مستقل در المان تحت نام بانک تجاری ایران و المان فعالیت خود را شروع کرد که نام ان بعدها به بانک ایران و اروپا تغییر کرد.