عمومی | دانشگاه علوم پزشکی بوشهر

کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان دشتستان: مصرف تخم‌مرغ در هیچ گروه سنی نباید حذف شود

پریوش بهادری در گفت‌وگو با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان دشتستان افزود: تخم‌مرغ یکی از معدود غذاهای شناخته شده در طبیعت است که می‌تواند نیازهای بدن را به‌طور متعادل تامین نماید.
بهادری تصریح کرد: عمده‌ترین ویژگی تخم‌مرغ و وجه تمایز آن نسبت به سایر مواد غذایی، ترکیب پروتئینی موجود در سفیده (۶۰ درصد پروتئین تخم‌مرغ) و زرده (۴۰ درصد پروتئین تخم‌مرغ) و ترکیبات مهم دیگر آن نظیر کولین، لوتئین و گزانتین و تولید بسیار کم انرژی در حدود ۷۶ کیلوکالری است.
وی همچنین بیان کرد: مصرف تخم‌مرغ در زنان باردار و شیرده، کودکان و نوجوانان در حال رشد، ورزشکاران و کلیه بزرگ‌سالان سالم و همچنین در دوران پس از بیماری به دلیل ارزش غذایی بالا تاکید می‌شود و مصرف یک تخم‌مرغ در روز در این افراد بلامانع بوده و در برخی موارد توصیه اضافه‌تر هم ممکن است صورت گیرد.
بهادری گفت: گرچه در برخی شرایط باید در مصرف تخم‌مرغ کامل ملاحظاتی صورت پذیرد ولی به دلیل خواص ویژه و منحصربه‌فرد که در تخم‌مرغ وجود داشته و عدم مصرف آن می‌تواند کمبود مواد مغذی را بخصوص در این افراد به همراه داشته باشد.
وی تاکید کرد: مصرف تخم‌مرغ در هیچ گروه سنی نباید حذف شود، بلکه مقدار مصرف آن با نظر پزشک معالج تعدیل شود، حتی در افراد دارای بیماری‌هایی همچون دیابت، فشارخون بالا، چاقی، بیماری‌های قلبی عروقی، کبد چرب و ... مصرف تا حدود ۳ عدد در هفته نیز پیشنهاد می‌شود.
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان دشتستان تصریح کرد: در افرادی که دارای بیماری‌های زمینه‌ای هستند، باید از خوردن غذاهای چرب و پرنمک همراه تخم‌مرغ خودداری نمایند و روش پخت تخم‌مرغ نیز بدون روغن انتخاب کنند که در این صورت نه‌تنها خطری نخواهد داشت بلکه در این گروه‌های خاص مفید هم خواهد بود.
انتهای پیام/ س.غ ۳۰۳۰