تفکرِ تابآوری به سالمندان اجازه میدهد تا فراز و فرودهای سالمندی را بپذیرند
دکتر قاسم برجوئیفرد به مناسبت روز جهانی سالمند افزود: تفکر تابآوری به سالمندان اجازه میدهد تا فراز و فرودهای سالمندی را بپذیرند و درعینحال با مشکلات و بحرانهایی مثل از دست دادن عزیزان و مراقبت از همسر یا معلولیت کنار بیایند.
دکتر برجوئی فرد با بیان اینکه تابآوری و مشارکت اجتماعی زنان در دوران سالمندی مستلزم کسب مهارت برای مدیریت احساسات در برابر ناملایمات و سایر مشکلات این گروه سنی است گفت: برای اینکه بتوانیم بسیاری از بیماری و مشکلات شایع در دوران سالمندی با راهکارهای علمی عبور کنیم باید خلاقیت و توان مدیریتی لازم را در تمام سطوح بهداشتی مدنظر داشته باشیم.
این مقام بهداشتی بیان داشت: زنانه شدن جمعیت سالمندان کشورمان از یکسو، آسیبپذیر بودن این گروه سنی نسبت به مردان سالمند از سوی دیگر منجر به این شده تا به زنان سالمندان نگاه ویژهتری داشته باشیم.
دکتر برجوئیفرد بیان داشت: مشارکت اجتماعی یکی از مولفههای اساسی برای ارتقای سلامت و توسعه پایدار جوامع بهحساب میآید، مهمترین برآیند آن، کسب مزایای اجتماعی و ارتقای سلامت و رفاه گروههای آسیبپذیر ازجمله زنان سالمند است.
وی گفت: همچنین افزایش جمعیت سالمندی همراه با شهرنشینی و رشد شکاف بین نسلی در خانوادهها بهعنوان پدیدهای فراگیر در صدسال اخیر، کشورهای درحالتوسعه را با چالشهای جدیدی روبهرو ساخته است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر ادامه داد: بنابراین توجه به نقش مشارکت اجتماعی در توانمندسازی زنان سالمند، افزایش بهرهوری، کاهش مشکلات شهری و روستایی، مجموعهای از مسائل اساسی در مدیریت شهرها و روستا بشمار میرود.
دکتر برجوئیفرد خاطرنشان کرد: این زنان سالمند باید حضور اجتماعی خود را تقویت و ارتقاء بدهند و به ایفای نقش در صحنه مناسبات اجتماعی بپردازند و با افزایش مشارکت اجتماعی و بسیج زنان سالمند توسط خانوادهها و مراقبین به این امر، بهسوی تواناتر شدن زنان و سالمندی موفق گام برد.
۹ مهرماه بهعنوان روز جهانی سالمند با شعار "تابآوری و مشارکت زنان " نامگذاری شده است.
انتهای پیام/ م.ب ۲۰۲۰