عمومی | دانشگاه علوم پزشکی بوشهر

کارشناس سلامت روان مرکز بهداشت شهرستان بوشهر: بیشترین میزان خودکشی در گروه نوجوانان و جوانان ۱۵ تا ۲۴ سال و سالمندان است

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان بوشهر، سارا صالحی اظهار داشت: امروزه خودکشی به‌عنوان اساسی‌ترین مشکل سلامت عمومی در سراسر جهان شناخته شده و هر یک تا دو ثانیه در جهان یک اقدام به خودکشی اتفاق می‌افتد.
وی تصریح کرد: خودکشی یک اقدام آگاهانه در آسیب به خود است که به مرگ منجر می‌گردد اما در اقدام به خودکشی با اینکه فرد لزوماً خواهان مرگ نیست حدود ۲۰ تا ۷۰ درصد آن‌ها منجر به فوت می‌گردد.
کارشناس سلامت روان مرکز بهداشت شهرستان بوشهر بیشترین میزان خودکشی را در گروه نوجوانان و جوانان ۱۵ تا ۲۴ سال و سالمندان دانست و گفت: بیشترین علت آن فشارهای روانی در این گروه‌ها است.
این کارشناس مسئول اضافه کرد: خودکشی در زنان و افراد مجرد بیشتر است ولی فوت ناشی از خودکشی در مردان بیشتر است.
کارشناس سلامت روان مرکز بهداشت شهرستان بوشهر گفت: عوامل خطرزایی مانند سابقه اقدام به خودکشی، افکار خودکشی با قصد، اختلالات روان‌پزشکی، وابستگی به الکل و مواد مخدر، بیماری‌های جسمی مانند صرع، ام‌اس، ایدز، سرطان و...، وجود بیماری‌های روانی و مصرف مواد و رفتارهای ضداجتماعی در والدین، مراقبت ناکافی والدین و طلاق یا مرگ آن‌ها، جابجایی مکانی متعدد، اقتدار بیش‌ازحد یا ناکافی والدین و توجه کم به آشفتگی فرزندان، نبود حمایت‌های روانی، اجتماعی و عاطفی، سابقه کودک‌آزاری، مشکلات زناشویی و... می‌تواند باعث اقدام به خودکشی گردد.
ماجد یزدانی تاکید کرد: اگر افکار خودکشی دارید به مراکز بهداشتی نزدیک به منزل خود مراجعه کرده و از تیم سلامت شامل پزشک، روانشناس، روان‌پزشک، مشاور و...کمک بگیرید، با افراد موفق و مورد اعتماد صحبت کنید
به مناسبت روز جهانی پیشگیری از خودکشی، واحد سلامت روان مرکز بهداشت شهرستان بوشهر در تاریخ ۱۹ شهریور ۱۴۰۱ همایشی تحت عنوان «یک دقیقه امید» با محوریت پیشگیری از خودکشی در سالن شهید مفتح دانشگاه علوم پزشکی بوشهر برگزار کرد و برنامه‌های متنوعی اعم از سخنرانی تیمی روانشناسان، ایستگاه نقاشی و کاردستی، دغدغه نوجوانان و... ارائه شد.
انتهای پیام/ ا.س ۳۰۰۰