عمومی | دانشگاه علوم پزشکی گلستان

با حضورمعاون کل وزیر بهداشت ومسوولان ارشد استانی ۳۰ پروژه بهداشتی و درمانی در استان گلستان افتتاح و کلنگ زنی شد

دکتر ایرج حریرچی معاون کل وزیر بهداشت در مراسم متمرکز افتتاح و کلنگ‌زنی ۳۰ پروژه بهداشتی و درمانی در استان گلستان با بیان اینکه ۸۰ درصد مردم ایران تنها استطاعت مراجعه به بخش دولتی را دارند، اظهار داشت: باید به عنوان مسئول شرمنده باشم که بگویم در ایران و کشورهایی شبیه ما، ۱۵ درصد فقرا ناشی هزینه‌های سلامت و بیماری‌ها است و باید تلاش کنیم هزینه‌هایی که از جیب مردم در زمان دریافت خدمات، پرداخت می‌شود، کاهش یابد.
وی با بیان اینکه در دنیا هزینه‌های زیادی برای حوزه بهداشت و سلامت می‌شود، افزود: سالانه حدود ۷ هزار و ۳۰۰ میلیارد دلار صرف سلامت مردم جهان می‌شود. این میزان بالایی است اما توزیع عادلانه‌ای ندارد.
دکترحریرچی بیان داشت: در ۴ دهه گذشته امید به زندگی در کشورمان از ۵۰ سال به ۷۵.۶ سال افزایش یافته و  امید به زندگی سالم هم به بیش از ۶۰ سال رسیده که هنوز مکفی نیست.
وی با بیان اینکه بدترین نوع پرداخت در نظام سلامت، پرداختی در موقع دریافت خدمت است، خاطرنشان کرد: در دنیا میزان متوسط پرداختی از جیب شهروندان ۲۳.۸ درصد است. قبل از طرح تحول سلامت این میزان در کشورمان ۵۰ تا ۵۸ درصد بود اما بعد از اجرای طرح، به کمک مجلس و دولت این درصد را به ۳۷.۷ درصد رساندیم اما هنوز از متوسط دنیا بالاتر هستیم.
معاون کل وزارت بهداشت، درمان و اموزش پزشکی ادامه داد:  این مسئله منجر به هزینه‌های فقرزا و کمرشکن می‌شود. باید به عنوان مسئول شرمنده باشم که بگویم در ایران و کشورهایی مانند ما ۱۵ درصد فقرا ناشی از هزینه های سلامت و بیماری ها است.
وی تاکید کرد: یکی از هدف‌گذاری‌های اصلی این است که نگذاریم فردی به علت هزینه‌های سلامت، متحمل هزینه‌های مشکل زا، کمرشکن یا فقرزا شود. به همین منظور باید خدماتی مطابق استطاعت مالی مردم فراهم کنیم.
وی تصریح کرد: ۸۰ درصد مردم ما تنها استطاعت مراجعه به بخش دولتی را دارند، ۱۶ درصد با دوپینگ بیمه تکمیلی استطاعت مراجعه به بخش خصوصی را دارند و تنها ۴ درصد با خیال راحت می‌توانند از بخش خصوصی خدمات دریافت کنند.
دکترحریرچی خطاب به مسئولان دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان هم گفت: در استان گلستان، کاری کنید ساکنان استان گلستان است از شرق تا غرب، از شمال تا جنوب با هر مذهب و قومیتی که هستند مطابق استطاعتش خدمات درمانی دریافت کند.

استاندار گلستان در این مراسم گفت: در طی ۵ سال گذشته با اجرای طرح تحول سلامت توانستیم عقب ماندگی هایی این حوزه را پوشش بدهیم ولی کافی نیست ،باید بهداشت و سلامت توجه ایی شود واجرای طرح تحول سلامت مصداق واقعی مدیریت جهادی است .
حضور خیرین سلامت باعث شده است که خدمات بزرگی به بخش علوم پزشکی گردد با این حال در گلستان با کمبود۲۰۰۰ تخت  مواجه اییم ،بنیاد مستضعفان در مناطق محروم مراوه تپه در حال ساخت بیمارستان است که پروژه ساخت ان ۳۰%  انجام گردید.
استاندار گلستان افزود: در هفته سلامت ۳۰ پروژه بهداشتی-درمانی با بودجه ایی بالغ بر ۲۰ میلیارد تومان افتتاح ،بهره برداری وکلنگ زنی می شود.
در این مراسم دکتر عبدالرضا فاضل ،رییس علوم پزشکی گلستان گفت: راه اندازی واحد ام سی ام سی مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی، کلینیک بیمارستان رسول اکرم (ص) کلاله، راه اندازی اندوسکوپی و کلونوسکوپی و کلینیک تخصصی دزیانی، راه اندازی پایگاه عرضه منابع الکترونیک دانشگاه، ازمایشگاه ازدواجی خان ببین،  راه اندازی واحد ام سی ام سی مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی از جمله ۳۰پروژه ی این هفته است.