عمومی | دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان

اهتمام به کشاورزی از بهترین راهکارهای تحقق اقتصاد مقاومتی است

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر حمدالله منظری توکلی در بازدید هیات رئیسه دانشگاه ازاد اسلامی واحد و کارشناسان جهاد کشاورزی شهرستان کرمان از مزرعه گل محمدی دانشکده کشاورزی واقع در کوهپایه گفت: «اقتصاد مقاومتی، اقتصادی درون‌زا و عدالت محور محسوب می‌شود که اساس ان بر تکیه بر مردم استوار است؛ لذا دانشگاه ازاد اسلامی واحد کرمان در این محل با سر لوحه قرار دادن اهداف اقتصاد مقاومتی و خط مشی دانشگاه ازاد اسلامی در راستای کسب درامدهای غیر شهریه‌ای، ۲۰ هکتار گل محمدی کشت کرده است.»

دبیر هیات امنای دانشگاه ازاد اسلامی استان کرمان دلیل ترویج و توسعه سطح زیر کشت این محصول را مصرف کم اب در مقایسه با سایر محصولات باغی عنوان کرده و افزود: «اهتمام موکد مردم و مسئولان به کشاورزی یکی از بهترین راهکارهای تحقق اقتصاد مقاومتی است.»

عضو هیات علمی دانشگاه ازاد اسلامی با بیان اینکه گل محمدی نسبت به شرایط محیطی سازگاری خوبی دارد، این موضوع را فرصت و ظرفیتی مناسب برای توسعه و کشت گیاهان دارویی و ایجاد اشتغال در استان دانست و ادامه داد: «این محصول به دلیل نیاز ابی کم، بازده محصول خوب و سازگاری با شرایط اقلیمی و خاک منطقه انتخاب شده، بهره و ثمره خوبی داشته و سبب اشتغال‌زایی شده است.»

رئیس دانشگاه ازاد استان کرمان با تاکید بر اینکه گل محمدی در ایران به طور معمول در مناطق مرتفع و خشک کشت می‌شود و استان‌هایی مانند اصفهان، کرمان، فارس و اذربایجان شرقی از تولیدکنندگان اصلی گل محمدی در کشور محسوب می‌شوند، تصریح کرد: «باید از این پتانسیل جغرافیایی، بهترین بهره برداری صورت بگیرد، یکی از اهداف دانشگاه این است که درامد حاصله از این مزرعه در وهله اول در توسعه، بهبود، گسترش و احداث مزرعه گیاهان دارویی و محصولات دیگری که در این منطقه بهره‌دهی خوبی داشته باشند، هزینه شود.»

منظری توکلی با توجه به محدودیت‌های موجود در تامین منابع ابی و شرایط سخت اقلیمی استان، خصوصاً کاهش چشم‌گیر میزان بارندگی در سال‌های اخیر، با تاکید بر اصلاح روش‌های سنتی کشت اظهار کرد: «کشاورزی ناگزیر به سمت تغییر الگوی کشت پیش خواهد رفت و لذا باید به سمت کاشت محصول‌های جدید کم اب و مقاوم برود.»

به گزارش روابط عمومی از شاخص‌ترین صفات گل محمدی بقا و سازگاری ان نسبت به خشکی است که در سال فقط دو یا سه بار ابیاری نیاز ابی این گیاه را تامین می‌کند.