زنجیرهی حمایت و پشتیبانی از شیردهی
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر؛ پریوش سعادتی اظهار داشت: برقراری تماس پوست با پوست بلافاصله پس از تولد نوزاد نقش مهمی در تداوم شیردهی دارد و حتی میتوان گفت برای نوزاد نجاتبخش است.
این کارشناس بهداشتی با تاکید بر اینکه نقش پدران در حمایت از مادران شیرده بسیار مهم است افزود : پدران باید چگونگی کمک به مادران را بیاموزند و هرگز استفاده از شیر خشک را توصیه نکنند.
سعادتی گفت: پدران میتوانند با کمک به مادر در نگهداری نوزاد و ایجاد شرایط لازم برای استراحت مادر بهویژه زمانی که مادر احساس خستگی میکند در تداوم شیردهی موثر باشند.
وی اضافه کرد : نوزادان با بغل کردن توسط پدر و شنیدن صدای مردانهی وی نیز احساس آرامش میکنند.
سعادتی بابیان اینکه آموزش مادر در خصوص ترویج تغذیه با شیر مادر از سهماهه سوم بارداری آغاز میشود گفت : پسازآن باید مشاورههای تخصصی با مادر در تمامی مراکز خدمات جامع سلامت صورت گیرد.
کارشناس کودکان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تصریح کرد : سایر افراد خانواده بهویژه پدربزرگ و مادربزرگ باید از پدر و مادر حمایت کنند و آنها را تشویق به تغذیه نوزاد با شیر مادر کرده و فواید آن را برای آنها توضیح و از توجه و توصیه به باورهای غلط و نادرست که در شیردهی اختلال ایجاد میکند اجتناب کنند.
وی گفت: بسیار خوب است که اطرافیان، افراد موفق در امر شیردهی را به پدر و مادر معرفی کرده و بخواهند در صورت ایجاد مشکل در امر شیردهی، با آنان صحبت کنند.
سعادتی افزود: طبق توصیه متخصصان، پزشکان باید حتیالامکان از تجویز داروهایی که منع شیردهی دارند اجتناب کنند.
وی خاطرنشان کرد: در صورت شاغل بودن مادر، کارفرمایان، مواردی مانند امکان اعطای مرخصی زایمان با پرداخت حقوق، امکان استفاده از مرخصی ساعتی برای شیردهی و فراهم نمودن فضای لازم به این منظور در محیط کار را فراهم کنند.
انتهای پیام/ م.ب ۲۰۲۰