خطر انتقال بیماریهای متعدد از طریق برنجی که با فضله موش پخته شده
متخصص تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با بیان اینکه فضله موش ممکن است حاوی ویروسها و باکتریهای بیماری زای متعددی باشد، هشدار داد: اگر فضله موش در برنج پخته باشد، بیتردید تمام برنج را باید دور بریزیم.
دکتر گلبن سهراب در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی ، اظهار کرد: از مهمترین ویروس هایی که از طریق مدفوع موش می توانند به انسان منتقل شوندهانتاویروسها هستند که منجر به سندرم رویس هانتاویروس شده و همین طور انتقال ویروسی که منجر به بیماری Lymphocytic chorio-meningitis یا LCM می شوند که نوعی مننژیت بسیار خطرناک است .
عضو هیئت علمی دانشگاه افزود: از مهمترین باکتریهایی که توسط فضله موش می تواند به انسان منتقل شود، LEPTOSPIRA است که منجر به بیماری Leptospirosis است .
متخصص تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با بیان این که استفاده اتفاقی از فضله موش و ابتلا به بیماریهای ناشی از آن می تواند منجر به آسیب های کلیوی، مننژیت، نارسایی کبدی، زجر تنفسی و حتی مرگ شود خاطرنشان کرد: بیشتر این بیماریها از طریق ادرار موش نیز منتقل می شود .
وی ادامه داد: اگر فضله موش را در برنج خشک مشاهده کردیم باید، آن را از برنج جدا کنیم و به دقت برنج را شسته و دستان را ضدعفونی کنیم .
دکتر سهراب هشدار داد: اگر فضله موش در برنج پخته باشد، بی تردید تمام برنج را باید دور بریزیم .
عضو هیئت علمی دانشگاه در خاتمه تاکید کرد: بسیاری از بیماریها می تواند از طریق ادرار یا بزاق موش آلوده منتقل شوند بنابراین، حتما برنج خشک را قبل از پختن کاملا بشویید .
انتهای پیام /
کدخبرنگار:۷۷۰۱س.ق