اولین جلسه کمیته علمی سلامت و جوانی جمعیت در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد برگزار شد
وبدا؛ سرپرست معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: اولین جلسه کمیته علمی سلامت و جوانی جمعیت با حضور اعضای کمیته در دفتر معاونت تحقیقات و فناوری تشکیل شد.
به گزارش وبدا؛ دکتر اسفندیار حیدریان افزود: طبق مصوبه اعضای کمیته در این جلسه مقرر گردید، کمیته پایش، ارزشیابی و پژوهش صیانت از جمعیت(رصد و تحقیقات) با کمیته علمی قرارگاه سلامت و جوانی جمعیت تلفیق و در قالب کمیته علمی قرارگاه سلامت و جوانی جمعیت به فعالیت خود ادامه دهد و ابلاغ اعضا بر این اساس صادر گردد.
وی تصریح کرد: همچنین در این جلسه بر اختصاص حداقل ۵% اعتبارات پژوهشی به پژوهش های مرتبط با خانواده و فرزندآوری و رشد جمعیت مورد تاکید قرار گرفت و طرح های تحقیقاتی مرتبط با سلامت و جوانی جمعیت در اولویت قرار گرفت تا به صورت ویژه و خارج از نوبت مورد حمایت مادی و معنوی قرار گیرند.
وی گفت: همچنین در این جلسه مقرر گردید، پایان نامه ها با موضوع سلامت و جوانی جمعیت جزء سقف مجاز پایان نامه استاد راهنما نباشد و این بند جهت اجرا به معاونت محترم آموزشی ارجاع گردد.
دکتر حیدریان، طرح پیشنهاد انعقاد تفاهم نامه جهت انجام طرح تحقیقاتی مشترک با حوزه علمیه مبتنی بر پژوهش های مرتبط با خانواده و فرزندآوری و رشد جمعیت و برگزاری فراخوان طرح های تحقیقاتی مرتبط با موضوع "صیانت از جمعیت و جوانی جمعیت" را از دیگر مباحث مطرح شده در این جلسه بر شمرد و افزود: در این فراخوان طرح های تحقیقاتی و ایده های برتر با موضوعات صیانت از جمعیت شامل بررسی میزان ناباروری و عوامل موثر بر آن، آموزش موثر، تحول و فرهنگ سازی در گسترش زایمان طبیعی و آموزش به مادر و خانواده ، پیشگیری از ناباروری و سقط جنین به فراخوان گذاشته می شود.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، هماهنگی با مرکز بهداشت استان در خصوص برنامه ریزی جهت برگزاری کارگاه های پژوهشی و علمی مرتبط با صیانت و جوانی جعیت؛ و فرزندآوری، مکاتبه با مدیر گروه های زنان، روان پزشکی، معارف، مامایی، اطفال و پزشکی اجتماعی به منظور در اولویت قرار دادن طرح های تحقیقاتی و پایان نامه ها با موضوع سلامت و جوانی جمعیت و چالش های پیش رو را از دیگر پیشنهادات مطرح شده در این جلسه برشمرد.
وی اضافه کرد: در خصوص بند الف ماده ۵۰ آیین نامه مرتبط با جوانی جمعیت" یکپارچه سازی سیاست های ترویج زایمان طبیعی و کاهش زایمان غیر طبیعی در حوزه های بهداشت، درمان، آموزش، پژوهش، غذا، دارو خدمات بیمه ای و برقراری ارتباط منطقی بین آنها، نیزمقرر گردید؛ مکاتبه ای با معاونت بهداشتی در خصوص شفاف سازی موضوع صورت پذیرد.
دکتر حیدریان گفت: در پایان با عنایت به الزام تعیین پروفایل و روند شاخص های جمعیت شهرستان های استان در جلسه مورخ ۱۴۰۱/۰۳/۰۷ در محل استانداری و وجود ابهامات در این خصوص مقرر گردید، مکاتبه ای با معاونت محترم بهداشتی مبنی بر شفاف سازی و اعلام موارد مورد نظر به منظور انجام اقدام لازم توسط کمیته انجام پذیرد.