عمومی | دانشگاه علوم پزشکی تهران

میلاد حضرت علی اکبر(ع) و روز جوان مبارک باد

بوی خوش نسیمی دلنواز از دور دست می اید. قنداقه ای از نور، در اغوش حسین(ع) است، و او مشتاق دیدار جدّ بزرگوارش، شاید محمّد(ص) باشد، در هیبت'علی اکبر'، ذرّات خاک، بوی خوش قدم هایت را به سماع در امدند، و ان گاه که پلک های کوچکت، دنیا را بر هم زد مردانگی از  نگاه تو  اغاز شد. اری! تو پلک می گشایی تا روزها و شب ها بهانه ای داشته باشند برای امد و رفت.  و اما غیرت'علی(ع) '، در رگ هایت می دود و رحمت 'محمد(ص) 'در رفتارت. عشق و عقل در تو به هم رسیده اند. هر تکان گاهواره ات، قلب زمان را می لرزاند؛ و تو یک قدم به کربلا نزدیک تر می شوی. کربلا، دیری است قدم هایت را به انتظار نشسته است و ستون های خیام عشق تکیه بر گام های استواری و غیرت تو دارند، شنیده ام هیچ کس تیغی از غلاف بیرون نکشید، گمان کردند رسول خدا(ص) به میدان امد؛ مگر نه این که تو شبیه ترین فرد به پیامبر اکرم(ص) بودی؟ صدایت، خاک را بارور کرد. اری صدایت، در کنگره افلاک پیچید؛ «انا علی بن الحسین بن علی بن ابیطالب» و این یعنی عشق؛ یعنی اصالت.
حضرت علی اکبر در یازدهم شعبان، سال ۴۳ هجری قمری در مدینه منوره دیده به جهان گشود. پدر گرامی اش  حضرت امام حسین(ع) و مادرش لیلی بنت ابی مره است. کلام شیرین، بیان روان، ادب بسیار در برابر پدر و مادر، اطاعت ‏بی چون و چرا از مقام ولایت و دلدادگی به حقیقت، برگی دیگر از زندگانی زرین علی اکبر بود. این ویژگیها چون با فروتنی او همراه می‏شد، نگاه تحسین‏امیز همگان را به دنبال داشت. گاهی که اباعبدالله(ع) برای صوت قران جد عزیزش دلتنگ می‏شد، به ‏فرزندش می‏فرمود: علی جان! برایم قران بخوان تا از ان لذت و بهره‏ برم.
عصر جوانى فرصتی نیکو و نسیم رحمت است که باید به خوبى از ان بهره جست و با زیرکى، ذکاوت و تیزبینى ان نعمت‏ خداداد را پاس داشت.
احادیثی گهربار با موضوع جوانی
حضرت محمد(ص) فرمود: محبوبترین خلایق نزد خدای عز و جل جوان نورسته ی خوش سیمایی است که جوانی و زیبایی خود را برای خدا و در راه خدا و در راه طاعت او بگذارد. خداوند رحمان به وجود چنین جوانی بر فرشتگان می نازد و می فرماید: این است بنده ی راستین من.(کنز الاعمال، ج ۴۳۱۰۳)
حضرت محمد(ص) فرمود: برتری جوانی که در جوانی خدا را عبادت می کند بر پیری که در بزرگسالی به عبادت می پردازد، مانند برتری پیامبران الهی نسبت به دیگران است.(کنز الاعمال، ج ۴۳۰۰۵۹)
حضرت علی(ع) فرمود: ای گروه جوانان! ابرو و شرف را با تربیت، و دین خود را با دانش حفظ کنید.(نهج السعاده، ج۷، ص ۲۶۶)
حضرت امام جعفر صادق(ع) فرمود: جوان مومنی که به قرائت قران می پردازد، قران با گوشت و خونش در می امیزد.( اصول کافی، ج۴، ص ۴۱)

گرداوری و تنظیم: بهلولی